Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΕΝΟΥΑΡ // ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

RENOIR

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 0210-0012
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€4.80
(-60%)
Κερδίζετε €7.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Ο άνθρωπος ζει και πεθαίνει μέσα σ' αυτό που βλέπει, βλέπει όμως μονάχα ό,τι ονειρεύεται» (Paul Valery)

Ο Pierre-Auguste Renoir γεννήθηκε στη Λιμόζ στις 25 Φεβρουαρίου του 1841. Ο πατέρας του, Leonard Renoir ήταν ράφτης κι η μητέρα του, Μαργκερίτ Μερλέ, εργάτρια σε βιοτεχνία ρούχων. Ήταν ταπεινή οικογένεια και σίγουρα θα έπρεπε να έκαναν οικονομίες, ανήκαν όμως στην αστική τάξη των χειροτεχνών της πόλης και δε γνώριζαν την ανέχεια. Ήταν τριών ετών όταν ο πατέρας του μετανάστευσε στο Παρίσι με την πολυμελή οικογένειά του, με την ελπίδα να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στα επτά του χρόνια ο Pierre-Auguste γράφτηκε στο καθολικό σχολείο, όπου έμαθε να διαβάζει και να μετράει. Πήρε επίσης και τα πρώτα μαθήματα σολφέζ που θα φανέρωναν το ταλέντο του στη μουσική. Καθώς όμως έδειξε επίσης πρόωρη κλίση στο σχέδιο, ο πατέρας του, με την ελπίδα να τον δει μια μέρα ζωγράφο πορσελάνης, τον πήρε από το σχολείο και τον έβαλε μαθητευόμενο στο εργαστήριο των αδερφών Λεβί όπου άρχισε να ζωγραφίζει λουλούδια και διακοσμητικές παραστάσεις σε στυλ Λουί Σεζ σε πορσελάνινα πιάτα, ακολουθώντας την παράδοση της γενέτειράς του, της Λιμόζ. Δούλεψε τέσσερα χρόνια εκεί, ζωγραφίζοντας τριαντάφυλλα σε πιάτα κι ανθοδέσμες σε τσαγιέρες. Καθώς η δεξιοτεχνία του μεγάλωνε, οι καλοί αυτοί τεχνίτες της οδού Φοσέ-ντι- Ταμπλ του ανέθεταν ολοένα και δυσκολότερες εργασίες.
Το βράδυ παρακολουθούσε τα μαθήματα της Σχολής Σχεδίου και Διακοσμητικών Τεχνών της οδού Πτι-Καρό, όπου γνώρισε τον Εμίλ Λαπόρτ που θα τον παρακινούσε, χωρίς μεγάλη δυσκολία, να ασχοληθεί με τη ζωγραφική.
Το 1848, εποχή της μεγάλης κοινωνικής επανάστασης και χρονιά που γεννήθηκε η Δεύτερη Δημοκρατία, οι αδερφοί Λεβί αναγκάστηκαν να κλείσουν το εργαστήριό τους, υποκύπτοντας στη γενίκευση της χρήσης των μηχανών που επρόκειτο να αντικαταστήσουν τα εργατικά χέρια.
Ο Renoir πήγε τότε να εργαστεί στο ατελιέ του κ. Ζιλμπέρ, ζωγράφου θρησκευτικών θεμάτων για τις ιεραποστολές, όπου κατάφερνε να κερδίζει τα προς το ζην, ζωγραφίζοντας την Παρθένο και αγίους σε κουρτίνες από μουσαμά που οι ιεραπόστολοι ξετύλιγαν στις κινητές τελετουργίες τους (τα αντιμίνσια). Καθώς κατάφερε να μαζέψει κάποιες οικονομίες, σκέφτηκε ότι έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του και το 1862 παρουσιάστηκε στις εξετάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών, όπου έγινε δεκτός εξηκοστός όγδοος στους ογδόντα, στο θερινό εξάμηνο της ίδιας χρονιάς. Γράφτηκε στα ατελιέ του Εμίλ Σινιόλ και του Μαρκ Σαρλ-Γκαμπριέλ Γκλερ. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΛΚΥΩΝ
ΣειράΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων114
Διαστάσεις28x21
ΜετάφρασηΠΟΛΙΤΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
ΕπιμέλειαΣΧΙΝΑ ΑΘΗΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0210-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS