Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ // ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΙΑΙΤΑ

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΙΑΙΤΑ

-
Κωδ. Πολιτείας: 2216-0007




Παρουσίαση

Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον. Δεν είναι κάτι το καινούργιο η κατάλληλη διατροφή με την ανάλογη δίαιτα. Στην αρχαία Αίγυπτο κατά την περίοδο της ανέγερσης των Πυραμίδων και ιδίως της πρώτης του Χέοπα, η σίτιση των εκατοντάδων χιλιάδων τεχνιτών και εργατών, γινόταν με ιδιαίτερη προσοχή και με κατηρτισμένο πρόγραμμα λήψης και αφόδευσης.
Ύστερα ο Μωϋσής καθιέρωσε με ένταση και νόμο τις τροφικές λήψεις με τον τύπον της θρησκευτικής νηστείας, που έφτασε τόσο σε μας τους Χριστιανούς, όσο και στους Μωαμεθανούς. Κάθε θρησκεία εδίδαξε και διδάσκει μία διατροφική αγωγή που να διατηρεί σε ακμαιότητα το σώμα. Ανάλογα με το κλίμα κάθε περιοχής, ρυθμιζόταν η τροφική δίαιτα με θεϊκή απαίτηση, ώστε να διατηρηθεί στο μέλλον από τους οπαδούς της διδάσκουσας θρησκείας.
Εδώ παρατηρούμε απίθανες γνώσεις πάνω στα τροφικά προβλήματα, που μας παρουσιάζουν οι διάφορες θρησκείες. Οι νομοθέτες τους ή οι νομοδιαιτολόγοι τους, κατέχουν σε υψηλό βαθμό τις ανάγκες σε λίπη, λευκώματα-πρωτεΐνες και σε υδατάνθρακες του φυσικοσώματός μας. Στις θυσίες π.χ. καίγεται το λίπος και προσλαμβάνεται η καθαρή σάρκα του ζώου. Αλλού απαγορεύεται η χρήση των ποταμίσιων ψαριών ή και των θαλασσίων (Αρχαία Αίγυπτος).
Υφίσταται μια ειδική αποφυγή και ειδική καταπολέμηση στο αλάτι. Η υπεύθυνα διοικούσα τάξη προσπαθεί να καταπολεμήση την πολυχρησία του αλατιού, ώστε το Νάτριο να περιοριστεί όσο το δυνατό σε μικρότερες ποσότητες μέσα στο σώμα για την ισορροπία των υγρών και τη σταθεροποίηση των στοιχείων. Είναι δε τόση η προσήλωση στα υγρά στοιχεία του οργανισμού ώστε ο Ιπποκράτης στηρίζεται πάνω σ' αυτή, για να διακρίνει την υγεία του ανθρώπου. Αίμα, ούρα, ιδρώτας, χολή, δάκρυα και σάλια δείχνουν την αρμονία στον οργανισμό αν βρίσκονται σε σύνθεση φυσιολογική, που δείχνεται με το χρώμα τους, την πυκνότητά τους, τη γεύση τους και γενικά με τη φυσιολογική σύνθεσή τους.
Η βάση είναι το υγρό στοιχείο, που όπως ξέρετε αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του οργανισμού μας, του φυσικοσώματός μας. Το υδρογόνο και το οξυγόνο ενούμενα στη φυσικοκαθωρισμένη αναλογία τους, φτιάχνουν το νερό, τη βάση κάθε υγρού στοιχείου, που μέσα στο σώμα μας θα είναι η βάση της ζωής του. Για να συμβούν αυτά, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια ανάλογη σύνθεση των μέσα μας εισερχομένων τροφών, νερού και αέρα. Αν ένα από τα τρία αυτά πρωταρχικά μέρη δεν έχει την προκαθωρισμένη μερίδα του, τότε η υγεία θα υποχωρήσει και η αρρώστια θα κυριαρχήσει.
Να γιατί ο άνθρωπος πρέπει να διδαχθεί πως να διαλέγει τις τροφές του, πως να αναπνέει και πότε πρέπει να εισάγει τις ανάλογες ποσότητες νερού μέσα στον οργανισμό του. Ιδίως η διαλογή των τροφίμων παίζει σπουδαίο ρόλο. Υδατάνθρακες, λευκώματα, λίπη ή πρωτεΐνες αποτελούν την ουσιαστική τροφοδοσία για την παραγωγή της θερμότητας, ενέργειας και ανάπτυξης των ιστών του σώματός μας.
Η μελέτη αυτή, όσο μικρή και αν είναι, θα σας προσφέρει ένα σωστό βοήθημα για τη διατροφή σας και ιδιαίτερα για μια σωστή διατροφή, που οι αναλογίες των ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΩΝ (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη) να είναι αυτές που ο οργανισμός χρειάζεται, για την καθημερινή διατροφή του και αξιοποίησή του.
Ακόμα θα πληροφορηθείτε τις δίαιτες των φωτισμένων συνανθρώπων, που από χιλιάδες χιλιάδων χρόνων, γνώριζαν την αξία των απαραιτήτων τροφίμων και σαν ξανα-ανακάλυψαν το στάρι γιόρτασαν το γεγονός σαν το κοσμοσωτήριο συμβάν στην εποχή τους (Δήμητρα - Τριπτόλεμος - Ίσιδα - Όσιρις). (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

1) ΠΡΟΛΟΓΟΣ
2) ΕΙΣΑΓΩΓΗ
3) ΤΡΟΦΙΜΑ Α' ΜΕΡΟΣ
4) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
5) ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ-ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
6) ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΙΠΟΕΙΔΗ
7) ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
8) ΕΝΖΥΜΑ
9) ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΥΤΤΑΡΙΝΕΣ
10) ΤΡΟΦΙΜΑ Β' ΜΕΡΟΣ
11) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΠΗ
12) ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
13) ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
14) ΕΠΙΛΟΓΟΣ
15) ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
16) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ
17) ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΑΤΜΟΥΓΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ή ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
18) ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
19) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ
ΣειράΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 19
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις30x21
Κωδικός Πολιτείας2216-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS