Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΘΥΜΟΜΕΤΡΟ

ΘΥΜΟΜΕΤΡΟ

-
Κωδ. Πολιτείας: 1838-0017




Παρουσίαση

Το ''Θυμόμετρο'' είναι ένα ζωγραφισμένο χαρτόνι διαστάσεων 47Χ20, με οδηγίες στην πίσω όψη.

Το θυμόμετρο είναι αλληλένδετο με το βιβλίο της Mireille d' Allance, "Ο μεγάλος θυμός", στο οποίο και βασίζεται.
Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που δυσκολεύει τις σχέσεις μεγάλων και μικρών. Το βιβλίο εστιάζει κυρίως στην διαχείρισή του, δηλαδή στον έλεγχο του ή/και την έκφρασή του με αποδεκτό τρόπο. Απεικονίζοντας τον θυμό ως ξεχωριστή οντότητα, η συγγραφέας οπτικοποιεί τις πράξεις και τις αντιδράσεις που συνοδεύουν την κλιμάκωσή του. Έτσι βοηθά το παιδί-αναγνώστη να "δει" και να αντιληφθεί πώς συμπεριφέρεται και ως πού μπορεί να φτάσει ένας θυμωμένος άνθρωπος (άρα και το ίδιο), όποια και να είναι τα αίτια του θυμού του. Το θυμόμετρο (εμπνευσμένο από το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας) δημιουργήθηκε για να κάνει ευκολότερη την έκφραση του θυμού με πρωτότυπο τρόπο. Και τα δύο μαζί μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να μάθει να μην καταπιέζεται, να έχει αυτοέλεγχο αλλά και να δείχνει κατανόηση και υπομονή όταν θυμώνουν οι άλλοι.
Οι εκδόσεις Ηλίβατον ευχαριστούν το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και την ψυχολόγο κυρία Φωτεινή Τσουκνίδα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

[...] πρόκειται για ένα εργαλείο για ανθρώπους που εργάζονται με παιδιά, ένα βοήθημα για ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά, ένα παιχνίδι για τα ίδια τα παιδιά.
Το ΘΥΜΟΜΕΤΡΟ θα το αγαπήσουν [τα παιδιά] επειδή, καθώς λειτουργούν εύκολα μέσα από συμβάσεις, θα βρουν σε αυτό έναν τρόπο αποτελεσματικής διαχείρισης της έντονης συναισθηματικής τους κατάστασης, έναν τρόπο που τα καθιστά υπεύθυνα για τις πράξεις τους και κυρίαρχα του εαυτού τους. Το βιβλίο θα το αγαπήσουν επειδή αφηγείται με απλά λόγια μια καθημερινή ιστορία προτείνοντας έναν ξεκάθαρο τρόπο για να δουν τον εαυτό τους από απόσταση, για να δουν το "πρόσωπο" του θυμού τους και να το αντιμετωπίσουν. (Ελένη Κορόβηλα, BookPress, 21/4/2013)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΗΛΙΒΑΤΟΝ
ΣειράΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Διαστάσεις47x20
ΕικονογράφησηREINHART JOANNA
Κωδικός Πολιτείας1838-0017
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

franceska, agoglossaki

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
BRACHER KARL-DIETRICH
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ
ΛΟΥΚΑΤΟΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS