Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ // (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΔΙΓΛΩΣ

ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

(ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ)

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 4081-0004
Τιμή Έκδοσης
€120.00
Τιμή Πολιτείας
€48.00
(-60%)
Κερδίζετε €72.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 1972 γιορτάστηκε ως έτος της Αγίας Γραφής από το Διεθνή Οργανισμό UNESCO. Σ' αυτόν τον εορτασμό πήραν μέρος Κράτη, Οργανισμοί, Θρησκευτικές οργανώσεις, Σχολεία.
Ο εορτασμός αυτός για να τιμηθεί το κατ' εξοχήν υπέροχο βιβλίο, μας δημιούργησε την επιθυμία, από τότε, να συμβάλουμε κι εμείς, με το δικό μας τρόπο, στη διάδοση της μελέτης της Αγίας Γραφής. Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια, αλλά τα σχέδια μας δεν εγκαταλήφθηκαν. Μετά από πολλούς κόπους και προσπάθειες προσθέτουμε στην όλη προσπάθεια και τις δικές μας δυνάμεις. Η συμβολή μας συνίσταται σ' έναν ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης, που και στον πιο αμύητο άνθρωπο μπορεί να γίνει νοηματικά προσιτή. Θελήσαμε να τονίσουμε ότι από τη Γραφή μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη, διδάγματα, τρόπο ζωής. Θελήσαμε να προσφέρουμε κάτι πρωτότυπο, ώστε όλοι να μπορέσουν να πεισθούν ότι η πίστη των πατέρων μας, η πίστη η δική μας δεν είναι απλή τυπική εκδήλωση, αλλά τρόπος ζωής. που πηγάζει από βαθύτερη εσωτερικότητα. Θελήσαμε να αποδείξουμε ότι ο Θεός δεν είναι κάτι αόριστο και μακρινό, αλλά ότι η αποκάλυψη Του είναι γεγονός. Αυτές τις εσωτερικές μας εμπειρίες προσπαθούμε να "σαρκώσουμε" στην παρούσα έκδοση.
Γι' αυτούς τους λόγους απευθυνόμαστε, αρχικά, σ' όλους όσους θέλουν να μάθουν τι είναι Αγία Γραφή και τι θησαυρούς κρύβει. Δεν προσφέρουμε κείμενο της Αγίας Γραφής αυτό είναι εύκολο να βρεθεί. Άλλωστε, ούτε η μετάφραση, ούτε η αποσπασματική παρουσίαση μπορούν να υποκαταστήσουν το κείμενο πάντως μπορούν ν' αποτελέσουν ερεθίσματα για μια στενότερη επαφή μ' αυτό, όταν μάλιστα συνοδεύονται με εικόνες, που αποσκοπούν στην εποπτική κατανόηση του κειμένου, όπως γράφτηκε απ' τους ιερούς συγγραφείς.
Πιστεύουμε στην εποπτική μελέτη γι' αυτό επιδιώκουμε να γνωρίσει το πλατύ κοινό τα έργα του Γερμανού ζωγράφου Julius Schnorr von Carosfeld, τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Αγίας Γραφής.
Απευθυνόμαστε στους μαθητές, που παράλληλα με τη σχολική μελέτη θα έχουν δίπλα τους και τις εικόνες αυτές, με αποτέλεσμα η κατανόηση των μαθημάτων να είναι πιο εύκολη.
Απευθυνόμαστε, επίσης, στους εκπαιδευτικούς Θεολόγους για να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα εποπτικής διδασκαλίας. Αν η προφορική παράδοση του μαθήματος ακολουθείται και από επίδειξη των εικόνων, τότε το μάθημα θα γίνεται πιο κατανοητό, πιο εύκολο και θα μιλάει πραγματικά στις καρδιές των μαθητών.
Τέλος, απευθυνόμαστε στους φιλότεχνους. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να κοσμήσουν τη συλλογή τους με τα έργα του J.S. Carosfeld. Ο καλλιτέχνης αυτός ανάλωσε τις δημιουργικές του δυνάμεις για να παρουσιάσει το Θείον δια του Ωραίου.
Η παραστατικότητα των εικόνων είναι μοναδική. Μέσα σ' αυτές μπορεί κανείς να διακρίνει τη δύναμη, την αγωνία, τις συγκινήσεις, το θρίαμβο, τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, τον ηρωισμό, τη θυσία και μέσω αυτών να δει και να κατανοήσει την πίστη και να την κάνει βίωμα του. (Οκτώβριος 1996, Ο Εκδότης Σωκράτης Δαμουλάκης, από την έκδοση
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFIGURES AND THEMES FROM THE HOLY BIBLE
ΕκδότηςΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1996
Αριθμός σελίδων242
Διαστάσεις42x32
ΠρόλογοςΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΕπιμέλειαΓΙΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
Κωδικός Πολιτείας4081-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS