Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

22/11/63 (BEST SELLER / ΣΕΙΡΑ)

22/11/63

KING STEPHEN
Κωδ. Πολιτείας: 2856-0436




Παρουσίαση

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 τρεις πυροβολισμοί αντήχησαν στο Ντάλας. Ο Πρόεδρος Κένεντι έπεσε νεκρός, και άλλαξε ολόκληρος ο κόσμος. Κι αν κάποιος μπορούσε να γυρίσει πίσω και να τον αλλάξει ξανά...;
Ο τριανταπεντάχρονος καθηγητής αγγλικής φιλολογίας Τζέικ Έπινγκ ζει ήσυχα στο Λίσμπον Φολς του Μέιν. Ώσπου μια μέρα, ο φίλος του ο Αλ του εκμυστηρεύεται ένα μυστικό... Η αποθήκη στο μικρό εστιατόριό του είναι μια πύλη στο χρόνο - βγάζει σε μια συγκεκριμένη μέρα του 1958. Κι ο Αλ κάνει στον Τζέικ μια παράξενη πρόταση: Να γυρίσει στο παρελθόν και να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία του Κένεντι.
Ο Τζέικ έχει πολλούς λόγους να δεχτεί. Κι έτσι ξεκινάει μια καινούρια ζωή στον κόσμο του Αϊζενχάουερ και του Έλβις, όπου τα αμερικάνικα αυτοκίνητα είναι τεράστια, τα κορίτσια φοράνε σοσόνια και το κάπνισμα επιτρέπεται παντού.
Σ' αυτό τον κόσμο ο Τζον Κένεντι είναι ακόμη ένας νέος γερουσιαστής κι ο Τζέικ, στην καινούρια του πόλη, ερωτεύεται επικίνδυνα μια όμορφη βιβλιοθηκάριο. Κανείς δεν έχει ακούσει να μιλάνε για τον διαταραγμένο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, αλλά, αναπόφευκτα, κάθε βήμα οδηγεί σ' αυτόν και στο Ντάλας, όπου το παρελθόν γίνεται ασφυκτικά αγωνιώδες και η Ιστορία μπορεί να πάψει πια να είναι όπως την ξέρουμε.
Το ταξίδι στο χρόνο δεν ήταν ποτέ τόσο πιστευτό. Ούτε τόσο τρομακτικό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

(...) Ολόκληρο το "22/11/63" είναι ένα μάθημα συγγραφής, τουλάχιστον για το ρεαλιστικό μυθιστόρημα που βασίζεται στη δημιουργία χαρακτήρων, στην πλοκή και στην προώθηση της δράσης. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Πώς μέσα από τις δέκα πρώτες σελίδες έχουν ήδη σκιαγραφηθεί οι βασικοί χαρακτήρες, το ήθος τους, τα προβλήματά τους, το παρελθόν τους καθώς και τα βασικά τους διλήμματα πώς περιγράφει, συχνά με μια δυο φράσεις, κάθε καινούργιο χαρακτήρα που εισάγεται στην πλοκή, έστω και για να παίξει έναν πολύ μικρό ρόλο, χαρίζοντάς του κάτι μικρό αλλά αποκλειστικά δικό του, που τον κάνει ευδιάκριτο και τρισδιάστατο πόσο συστηματικά αποφεύγει τις τετριμμένες εκφράσεις, τις εύκολες μεταφορές, τις πολυφορεμένες παρομοιώσεις, αναζητώντας για κάθε περίπτωση την ακριβή φράση, τη σωστή λέξη, τη λύση που σε κάνει να σταθείς χωρίς να φαντάζει εξεζητημένη πώς, βέβαια, χτίζει κάθε φορά τον μηχανισμό του σασπένς, η μαεστρία με την οποία κλιμακώνει τη δράση, ανά παράγραφο, ανά σκηνή και φυσικά ανά κεφάλαιο πώς φτιάχνει πολλαπλά επίπεδα δράσης, αφήνοντας υπονοούμενα, λεπτομέρειες που αιωρούνται, στις οποίες επανέρχεται μετά δίνοντας ένα ακόμη στοιχείο που χρωματίζει αλλιώς την όλη πλοκή κι ακόμη περισσότερο, το πιο δύσκολο: ο ενθουσιασμός του, η αγάπη του για τη ζωή, η ώριμη θετική σοφία που αποπνέει, που σε κάνει να θες να σηκωθείς και να χορέψεις, αφού "ο χορός είναι ζωή", όπως λέει ένα από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. (Κώστας Κατσουλάρης, Bookpress.gr 3/8/2013)

«Ένας στοχασμός πάνω στη μνήμη, την αγάπη, την απώλεια, την ελεύθερη βούληση και την αναγκαιότητα... Μια από τις καλύτερες ιστορίες ταξιδιού στο χρόνο από τον καιρό του H. G. Wells...». (The New York Times)
«Το να πας προς τα πίσω αποδεικνύεται ότι είναι άλλο ένα βήμα μπροστά για τον πιο αξιόλογο αφηγητή της μοντέρνας αμερικανικής λογοτεχνίας». (The Guardian)
«Το έργο του υποδεικνύει ότι αν ένας ταξιδιώτης του χρόνου έβρισκε μια πύλη για τον 22ο αιώνα κι έψαχνε ποιοι από τους συγγραφείς του σήμερα θα διαβάζονται ακόμη αύριο, ο Στίβεν Κινγκ θα ήταν ένας από αυτούς». (The Washington Post)

Το βιβλίο απέσπασε το LOS ANGELES TIMES BOOK PRIZE for Best Mystery/Thriller 2011
Ήταν στη βραχεία λίστα για τα LOCUS AWARD for Best Science Fiction Novel 2012, International Thriller Writers Award for Best Novel 2012, British Fantasy Award for Best Novel 2012.

Περιεχόμενα

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Αλλάζοντας τον Ρου της Ιστορίας
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Ο Πατέρας του Επιστάτη
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ζωή στο Παρελθόν
ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ Η Σέιντι και ο Στρατηγός
ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ 22/11/63
ΕΚΤΟ ΜΕΡΟΣ Ο Άνθρωπος με την Πράσινη Κάρτα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλος«22/11/63»
ISBN139789605070359
ΕκδότηςBELL
ΣειράBEST SELLER 1035
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων848
Διαστάσεις19x13
ΜετάφρασηΣΠΑΝΔΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΑΣΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΝΓΚ ΣΤΙΒΕΝ
Κωδικός Πολιτείας2856-0436
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

alxamp, Epitimos, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

MixalisS.K., anivvas, krhtikos4, grreader, double_zaxarwto, Venesk, ΣΤΡΑΤΟΣ, anna0501, etc, poulxeria, mdelta, elisanton1966, boudas, sstratos, silv3r, Saligari, chrissl, Λευτέρης Αλυματήρης, TasosK2, holmes, lenamak, samarithan, Harloc, sakro, sharpblad3, Air, eva13, georgekyr, AngelKal, n.marianos, NikoletaAl, redo, Δεσποινακι, britzolas, Iosif, kwstas0205, Orestis988, eleni83, ANAF, giota_almiros, Nyarlathotep, Chaosman, dkopanas, freesmoke, D.Κωνσταντίνος, msfakianos, mariakok, Undhippie, chrysapan, freenik, gray_slave, SofiaFountoulaki, Ιαβερης, dimgiav21, maria tsadiraki, lovering, marianna_kotzia, aapostolidis, Moriarty, kalasgeo, Zyro, shine921, panela1992, Antocheimar, Liknon, spyrkokks, angelos.zaverdas, mm82, korin1112, anagnost44, labamazona, DORA76, amnassikas, Αργυρή Βερβενιώτη, Νικος4, ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ, linalinaki, StefChar, Yiannky, Zedrit, Ιωάννα Λάσκου, Konpapako, xristina.kitten, mihosal, stavpa, dimitra_panaretou, lenamitsi, glaskar, alexgs_77, Steflute, savio114, KABOURIS, aera, KingDunadan, Spyrangelos , mariba5b, Βασιλεύς_Αίας, Arabornn, chris_kostopanagiotou, annanem, GeorgeKar21, kosnatsi, chbra, Dinosaurosss, mikuku, Pela, Nataliakiss, Панаётис, iosif_k, latsi, Theodoros Viss, Datass, Grigoris Marduk, Azoul 90, andura, freebird98 , lab.alex, Νίκος Γκάβαλης, lastride, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΥΣ, zarathustra, diohazuki, Hatzimelissis, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΚΑΛΗΣ, blacknarcissus, Tsekouras T., aristotelis13, Tony_Montana, thanospapa12, Rothko2014, Georgeziko, S.miter, NickAngel, annouk, Iraklis1997, GoodPrince, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[13/02/2022] S.miter.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ολοι μας έχουμε σκεφτεί(σε κάποια στιγμή), πως θα ήταν αν γυρίζαμε πίσω στον χρόνο' εδώ ο King πραγματοποιεί με επιτυχία αυτή την μεταφορά.
Εύπεπτο σενάριο, με σωστές αναφορές στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τότε.
Επίσης, εύστοχη αναφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι των Η.Π.Α της δεκαετίας του 1960.
[21/11/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καθηλωτικό και χορταστικό βιβλίο! Ένα ταξίδι στον χρόνο με γρήγορη δράση, αρκετή αγωνία, απολαυστική αφήγηση, έντονη περιγραφικότητα, ωραία δομημένους χαρακτήρες, πολλές αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα και νοσταλγική ατμόσφαιρα!
Δεν κουράζει παρά το μέγεθός του και δε φεύγει από τη σκέψη σου για αρκετό καιρό μετά την ανάγνωσή του!
Ακόμα δεν το διαβάσατε;
[07/08/2015] freenik.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
πολυ καλο βιβλιο δεν θες να το αφησεις απο τα χερια σου.εχω διαβασει τα περισσοτερα βιβλια του king και ηδη το εχω στα αγαπημενα μου.
[20/08/2013] kitzos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αρκετά καλό βιβλίο ! Μετατρέπει ενα γεγονός που χαραξε την παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη των πραγμάτων σε ενα μυθιστόρημα, μεταφεροντας το ετσι σε μια αλλη διασταση. Κανει κοιλιά σε μερικα σημεία, καθώς ειναι μεγαλο έργο, αλλά σε γενικές γραμμές μας κρατάει σε εγρήγορση.
[08/06/2013] sstratos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Εγω νομιζω οτι έκανε μια μικρή κοιλιά στο κεφάλαιο με την παρακολούθηση απο το απέναντι χαμόσπιτο. Επίσης όταν επιστρέφει στο "παρόν" , θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λιγότερο εξόφθαλμες αλλαγες, και θα περνουσε το ιδιο νοημα. Γενικά αρκετα καλο,διαβαζεται ευχαριστα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS