Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΥΛΛΟ ΜΗΔΕΝ

ΦΥΛΛΟ ΜΗΔΕΝ

+
-
ECO UMBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2828
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Οι αποτυχημένοι όπως και οι αυτοδίδακτοι έχουν πάντα ευρύτερες γνώσεις από τους επιτυχημένους αν θες να είσαι νικητής, πρέπει να ξέρεις μοναχά ένα πράγμα και να μη χάνεις χρόνο μαθαίνοντας τα πάντα, η απόλαυση της λογιοσύνης είναι αποκλειστικότητα των losers. Όσο περισσότερα ξέρει ο άνθρωπος τόσο λιγότερο καλά του έχουν πάει τα πράγματα".

Ένα συνονθύλευμα δημοσιογράφων μιας καθημερινής εφημερίδας που δε νοιάζεται τόσο για την πληροφορία όσο για εκβιασμούς, λασπολογίες και φτηνές ιστορίες. Ένας παρανοϊκός συντάκτης που αναβιώνει πενήντα χρόνια Ιστορίας υπό το φως μιας σατανικής πλεκτάνης με επίκεντρο το πτώμα ενός ψευτο-Μουσολίνι σε αποσύνθεση. Στις σκιές παραμονεύει η μυστική δεξιά Επιχείρηση Gladio, η μασονική Στοά Ρ2, το πραξικόπημα του πρίγκιπα Τζούνιο Βαλέριο Μποργκέζε, η CIA, και είκοσι χρόνια σφαγής και συγκάλυψης. Μια χλιαρή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν αποτυχημένο αφανή συγγραφέα και ένα ενοχλητικό κορίτσι το οποίο, για να βοηθήσει την οικογένειά του, έχει παρατήσει το πανεπιστήμιο και ασχολείται με τα ροζ κουτσομπολιά. Ένα τέλειο εγχειρίδιο κακής δημοσιογραφίας, όπου ο αναγνώστης αρχίζει σιγά σιγά να αναρωτιέται αν πρόκειται για μυθοπλασία ή πιστή αποτύπωση της πραγματικότητας. Μια ιστορία που εκτυλίσσεται το 1992 -χρονιά που προοιωνίστηκε πολλά μυστήρια και απερισκεψίες των επόμενων είκοσι ετών-ακριβώς τη στιγμή που οι δύο πρωταγωνιστές νόμιζαν ότι ο εφιάλτης είχε τελειώσει. Ένα πικρό και γκροτέσκο επεισόδιο που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη κατά την περίοδο μετά τη λήξη του πολέμου και φτάνει μέχρι το σήμερα - ένα επεισόδιο που θα κάνει τον αναγνώστη να αισθανθεί τόσο χαμένος όσο και οι δύο πρωταγωνιστές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το Φύλλο Μηδέν μπορεί να διαβαστεί ως πολιτικό μυθιστόρημα με σασπένς, ως σατυρική αλληγορία ή ως θρίλερ με ίντριγκες και συνωμοσίες, όμως αυτό που το καθιστά απολαυστικό είναι -παρά τις κατά τόπους υπερβολές- οι συνδέσεις και τα σχόλια του συγγραφέα. Το Φύλλο μηδέν φέρνει στο νου παλιότερες εμμονές του Έκο και η πλοκή θυμίζει στιγμές από το Εκκρεμές του Φουκώ με τους εργαζόμενους στον εκδοτικό οίκο που καταστρώνουν ένα σχέδιο να κατακτήσουν τον κόσμο.
Η μετάφραση της Έφης Καλλιφατίδη αναδεικνύει την παιγνιώδη ατμόσφαιρα και το σπινθηροβόλο πνεύμα του συγγραφέα. (ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΝΤΟΓΛΟΥ, BookPress.gr, 10/5/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNUMERO ZERO
ISBN139786180111002
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΚΟ ΟΥΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας4580-2828
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

xkr21, ilianapanou, pmichos, aposdrak, eirvasila, elenistathopoulou, gerasimos84, melenik, annet, kbazakos, egpetridis, nmpoutis

Κριτικές για το προϊόν

[29/07/2018] christiannaliountri.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετική απόδοση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η δημοσιογραφία και η παραγωγή κατασκευής ειδήσεων. Γρήγορη πλοκή. Διαβάζεται απνευστί.
[05/07/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα αξιοπρεπέστατο φινάλε από το μεγάλο Umberto Eco. Ανήκει στα "κατανοήσιμα" έργα του, δεν είναι ογκώδες όπως άλλα έργα του και μας ταξιδεύει σε θεωρίες συνωμοσίας από τη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας, που ούτε να αποδειχτούν μπορούν ούτε και να διαψευστούν. Μια σφοδρή κριτική επίσης για το ήθος των δημοσιογράφων.
[07/03/2017] stefanos1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το κύκνειο άσμα αυτού του μεγάλου συγγραφέα. Το έργο αποτελείται από λίγες σελίδες -σε σχέση με τα προηγούμενα βιβλία του- αλλά είναι γεμάτο από πληροφορίες της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας. Θεωρίες συνωμοσίας και γρήγορη πλοκή τα χαρακτηριστικά του. Γενικά ένα καλό βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS