Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΒΑΙΧ // ΕΝΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΒΑΙΧ

ΕΝΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ZWEIG STEFAN
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2829




Παρουσίαση

Μια έκδοση που περιλαμβάνει μια επιλογή από διηγήματα και νουβέλες ενός από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφείς όλων των εποχών και προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη μια αναπάντεχη θεώρηση του πολυποίκιλου πεζογραφικού έργου του Στέφαν Τσβάιχ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται έργα που έχουν ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά, αλλά που η λογοτεχνική τους αξία είναι τόσο μεγάλη, ώστε η ιδέα μιας νέας προσέγγισης είναι εξαιρετικά προκλητική, και αφετέρου κείμενα που μεταφράζονται για πρώτη φορά και που αποκαλύπτουν εκ νέου την αριστοτεχνική του γραφή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένας από τους κλασικούς που πρέπει να ανακαλύψετε." (The Times)
"Ο πολυγραφότατος Στέφαν Τσβάιχ, η ενσάρκωση του ευρωπαϊκού πνεύματος, είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ." (The New York Times)

Ο Stefan Zweig υπήρξε στην εποχή του αυτό που σήμερα θα ονομάζαμε «μπεστσελερίστας». Ήταν ο δημοφιλέστερος αυστριακός συγγραφέας και ένας από τους δημοφιλέστερους στην Ευρώπη. Έγραψε κείμενα για σχεδόν όλα τα είδη λόγου, αλλά στην ιστορία έμεινε για τις νουβέλες και τα διηγήματά του. Εννιά από αυτά επέλεξε και ανθολόγησε η εμπειρότατη μεταφράστρια Γιώτα Λαγουδάκου, καλύπτοντας και τα σαράντα χρόνια συγγραφικής πορείας του συγγραφέα, μέχρι και το άδοξο τέλος τους στην εξορία, το 1942. Ορισμένα από αυτά, όπως η νουβέλα «Αμόκ», έχουν δημοσιευτεί αυτοτελώς και μάλιστα πολύ πρόσφατα, αλλά η συγκέντρωση των εννιά ιστοριών σε ένα τόμο προσφέρει μια ευκαιρία για την προσέγγιση ενός κοινού που αναζητά μια περιεκτική και ποιοτική εκδοτική πρόταση. Από τα γνωστότερα και πιο διαβασμένα έργα του, η «Σκακιστική νουβέλα», ευλόγως δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την ανθολόγηση. Πέρα από την προσεγμένη μετάφραση, η έκδοση αποπνέει συνολικά ποιότητα και φροντίδα, ενώ ακόμη και το σχεδιαστικό μέρος (γραφιστική απεικόνιση του συγγραφέα, διχρωμία στο εξώφυλλο, που χαρακτηρίζει και άλλα βιβλία της νέας σειράς) είναι εξαιρετικά καλαίσθητο. (Από την βιβλιοπαρουσίαση της BookPress.gr, 26/3/2015)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα της μεταφράστριας
Ξεχασμένα όνειρα
Η γκουβερνάντα
Αμόκ
Είκοσι τέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας
Λεπορέλα
Το χρέος που ξεπληρώθηκε αργά
Αυτός ήταν;
Καλοκαιρινή νουβέλα
Το χρονικό μιας κατάρρευσης
Λεπτομέρειες
ISBN139786180300161
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΑΓΟΥΔΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΒΑΙΧ ΣΤΕΦΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-2829
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

alamarap, panela1992, kalia5477, something, axaga93

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS