Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΓΑΠΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ // ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ

Η ΑΓΑΠΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ

MUNRO ALICE (NOBEL 2013)
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3212




Παρουσίαση

Η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Alice Munro στα διηγήματα της ανά χείρας συλλογής, η οποία περιλαμβάνει μια επιλογή διηγημάτων από το ανέκδοτο έως σήμερα στα ελληνικά έργο της, εστιάζει σε συνηθισμένα πρόσωπα, άγρυπνα παρακολουθώντας και καταγράφοντας τις πιο άχαρες στιγμές, τις πιο κοινές χειρονομίες όμως κάθε ιστορίας της κρύβει το αίνιγμα, το ανείπωτο. Αφηγείται μεγάλες ιστορίες για ανθρώπους που οι ζωές τους είναι ολοφάνερα μικρές. Μιλάει για οικογενειακές οδύνες, για τη φτώχεια, την ασθένεια και τα γηρατειά, για τις συζυγικές, χαώδεις και όμως αναγκαίες, απιστίες, για τη σεξουαλική επιθυμία, για το διαζύγιο, για τη μητρότητα, τη σφραγισμένη από αμφιθυμία. Με τον τρόπο της, επιμένει ότι η ιστορία μιας δυστυχισμένης μεσήλικης νοικοκυράς είναι εξίσου σημαντική με την εξιστόρηση της αναζήτησης της λευκής φάλαινας από τον Άχαμπ. Και αδιάκοπα μας υπενθυμίζει την κλίμακα και τον σκοπό του διηγήματος: να αναμετρηθεί με το περιττό και να το κατατροπώσει, να αποκαλύψει το μυστήριο των πραγμάτων.
Στο βιβλίο περιλαμβάνεται συνέντευξη της συγγραφέα με αφορμή τη βράβευσή της με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2013. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Όταν διαβάζω Munro μπαίνω σ' αυτή την κατάσταση στοχασμού, όπου σκέφτομαι τη δική μου ζωή: τις αποφάσεις που πήρα, τα πράγματα που έκανα και που δεν έκανα, το είδος του ανθρώπου που είμαι, την προοπτική του θανάτου. Ανήκει σ' εκείνη τη χούφτα συγγραφέων τους οποίους έχω στο μυαλό μου όταν λέω ότι η πεζογραφία είναι η θρησκεία μου. Γιατί όσο είμαι βυθισμένος σε ένα διήγημα της Μunro, αποδίδω σε έναν απολύτως φανταστικό ήρωα τον ευλαβικό σεβασμό και το ήρεμο, βαθύ ενδιαφέρον που αποδίδω στον εαυτό μου, στις καλύτερες στιγμές μου ως ανθρώπινου όντος". (Jonathan Franzen)

Περιεχόμενα

Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται επιλεγμένα διηγήματα της Alice Munro. Συγκεκριμένα:
Το διήγημα Ζωές κοριτσιών και γυναικών (Lives of girls and women) προήλθε από την ομότιτλη συλλογή (1971).
Τα διηγήματα Κάτι που σκόπευα να σού πω (Something I've been meaning to tell you) και Πώς γνώρισα τον άντρα μου (How I met my husband) προήλθαν από τη συλλογή "Something I've been meaning to tell you" (1974).
Τα διηγήματα Η αγάπη μιας καλής γυναίκας The love of a good woman), Τζακάρτα (Jakarta), Τα παιδιά μένουν (The children stay), Το όνειρο της μητέρας μου (My mother's dream) προήλθαν από τη συλλογή "The love of a good woman" (1998).
Τα διηγήματα Η θέα από το Κασλ Ροκ (The view from Castle Rock), δουλεύοντας για να ζήσεις (Working for a living), Παραδουλεύτρα(Hired girl) , Στο σπίτι (Home) προήλθαν από τη συλλογή "The view from Castle Rock" (2006).
Το Επίμετρο "Alice Munro - Με τα δικά της λόγια" είναι η συνέντευξη που παραχώρησε η συγγραφέας στον Stefan Asberg για λογαριασμό της Swedish Educational Broadcasting Company and Swedish Television και φιλμογραφήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου του 2013, στον Καναδά. Η συνέντευξη αυτή δόθηκε αντί ευχαριστήριου λόγου, καθώς η συγγραφέας δεν παρέστη στην απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στις 7 Δεκεμβρίου του 2013.
Λεπτομέρειες
ISBN139786180302271
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων546
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΡΟ ΑΛΙΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-3212
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elekap, DIGIAKON, valiat, cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS