Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Mr. VERTIGO

Mr. VERTIGO

+
-
AUSTER PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3379
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ήμουν δώδεκα χρονών την πρώτη φορά που περπάτησα πάνω στο νερό. Αυτός που μου δίδαξε πώς να το κάνω ήταν ένας άντρας με μαύρα ρούχα, και δεν πρόκειται να παραστήσω ότι έμαθα το κόλπο από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο Δάσκαλος Γεχούντι με βρήκε όταν ήμουν εννιά χρονών, ένα ορφανό αγόρι που ζητιάνευε για πενταροδεκάρες στους δρόμους του Σεντ Λούις, και δούλεψε μαζί μου αδιάκοπα επί τρία χρόνια προτού με αφήσει να δείξω τις ικανότητές μου δημοσίως."
Έτσι ξεκινά η ιστορία του Γουόλτ, ενός αδέσποτου ορφανού από τα Μεσοδυτικά των ΗΠΑ, το οποίο θα γνωρίσει έναν μυστηριώδη άντρα που του υπόσχεται να τον μάθει να πετάει. Ο τρομακτικός και συνάμα γοητευτικός Δάσκαλος Γεχούντι θα προετοιμάσει τον Γουόλτ όχι μόνο για να δαμάσει την ύλη αλλά και για τη διασημότητα που συνεπάγεται το να πετάς.
Μια διαδρομή στην Αμερική της δεκαετίας του 1920, όταν όλα φάνταζαν δυνατά, και ταυτόχρονα μια έξοχα υπαινικτική παραβολή, το Mr. Vertigo είναι ένα μαγικό μυθιστόρημα από έναν συγγραφέα στο απόγειο της τέχνης του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180327076
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2022
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΗΛΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΣΙΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΣΤΕΡ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας2760-3379
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleni5tsa, giorgpanag

Κριτικές για το προϊόν

[17/08/2020] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ισώς το καλύτερο μυθιστόρημα του Ωστερ που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα (όχι πολλά όμως η Τριλογία δεν μου άρεσε). Η διαδοχή των καταστάσεων, τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, η θέληση και ταυτόχρονη η παθητική αποδοχή,οι ήρωες βαδίζουν προς μια ωριμότητα καθόλου ηρωϊκή, λίγο θλιβερή, αποδεχόμενοι τις εναλλαγές.
Ο συγγραφέας αγαπά τους ήρωές του και ακόμα και όταν "ξεφεύγουν" τους αντιμετωπίζει με κατανόηση. Διαβάζεται με ενδιαφέρον και στο τέλος αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν έιναι αδύνατο.
[09/01/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Όστερ για μένα ίσως είναι ο καλύτερος εν ζωή Αμερικανός συγγραφέας. Χωρίς να είναι ισάξιο της τριλογίας, δίνω 5 αστέρια στο Mr Vertigo γιατί στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα. Ο συγγραφέας είναι ένας καταπληκτικός αφηγητής και εδώ μας δίνει μια ιστορία ενηλικίωσης με γρήγορη πλοκή.
Έναυσμα της αφήγησης είναι το αδύνατο και αυτό επιτείνεται από το γεγονός ότι αφηγητής και πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι το ίδιο πρόσωπο και αυτό το κάνει λιγότερο αληθοφανές. Έχει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια δύο όψεις : άλλοτε εγωιστής και άλλοτε ομαδικός παίκτης, πολλές φορές επιπόλαιος και κάποιες άλλες δίκαιος και σοφός.
Ο Όστερ θέτει ερωτήματα που τα αφήνει ανοιχτά : τι είναι λογικό; πόσο μάταια είναι όσα ζούμε; πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η τύχη; Εξαίρετη είναι επίσης η απόδοση της εποχής και του περιβάλλοντος που κινούνται οι ήρωες ενώ ταυτόχρονα ασκείται κριτική σε κάθε είδος ρατσισμού.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€15.00 €3.75
(-75%)
Κερδίζετε €11.25
ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
COOK KENNETH
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS