Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

MONTALBAN MANUEL-VAZQUEZ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2990




Παρουσίαση

Βαρκελώνη, 1979, μια εποχή μεταβατική για την Ισπανία, καθώς μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο διάφορες πολιτικές δυνάμεις αναμετρούνται σε ποικίλα πεδία. Ο αντικομφορμιστής Πέπε Καρβάλιο αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη δολοφονία του επιχειρηματία Κάρλος Στούαρτ Πεδρέλ, ο οποίος βρίσκεται μαχαιρωμένος σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή μιας κακόφημης συνοικίας. Ο Στούαρτ Πεδρέλ έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία του είχε αποδράσει από την οικογένειά του, τις επιχειρήσεις του και το κοινωνικό του περιβάλλον με προορισμό κάποιο νησί της Πολυνησίας, όπου σκόπευε να ζήσει ως ερημίτης. Αν και όλοι πίστευαν, η χήρα του, οι συνεταίροι του και ο δικηγόρος του, πως αρμένιζε στις θάλασσες του Νότου, ο Πεδρέλ βρισκόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα στη Βαρκελώνη με άλλο όνομα. Ποιος λοιπόν ήθελε να τον βγάλει από τη μέση; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Άκρως πολιτικό τούτο το μυθιστόρημα του Μονταλμπάν δείχνει με σαφήνεια το εύρος της αστυνομικής λογοτεχνίας" (Φίλιππος Φιλίππου, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOS MARES DEL SUT
ISBN139786180303063
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΔΑΜΟΦΛΗ ΒΕΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΝΤΑΛΜΠΑΝ ΜΑΝΟΥΕΛ-ΒΑΘΚΕΘ
Κωδικός Πολιτείας2760-2990
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

spbozas, dsapo094

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena71, xrysafis, jasons, kitrinos, dgoulas, mariamar79, dioni77, ammalia, g_lakkas, charala021, fifa, spbozas, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[29/03/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Σίγουρα, πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πρωτότυπα αστυνομικά μυθιστορήματα ενός από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του 'Μεσογειακού νουάρ', του Ισπανού Μονταλμπάν. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έλαβε το βραβείο Planeta Καλύτερου Μυθιστορήματος 1979. Ωστόσο, ο συγγραφέας ενδιαφέρεται περισσότερο να καταγγείλει τις κοινωνικές 'πληγές' που δημιούργησε η δικατατορία Φράνκο, όσο και να τονίσει ότι με το θάνατο του δικτάτορα, η Ισπανία επιτέλους θα γυρίσει σελίδα.Το βιβλίο δεν είναι αμιγώς αστυνομικό, και δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε Ισπανούς αναγνώστες, αφού οι αναφορές στη πολιτική διακυβέρνηση της Ισπανίας (κατά της διάρκεια της δικατατορίας Φράνκο, αλλά και οι σκέψεις του συγγραφέα για τό τί καλύτερο θα μπορούσε να γίνει, μετά το θάνατο του δικτάτορα) μοιάζoυν παρωχημένες και ξεπερασμένες (σε αρκετά σημεία, το μυθιστόρημα έχει το ύφος πολιτικής καταγγελίας).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65
ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
TAYLOR CHARLES
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS