Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΙΓΗ ΖΩΗ

ΛΙΓΗ ΖΩΗ

+
-
YANAGIHARA HANYA
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3380
Τιμή Έκδοσης
€25.50
Τιμή Πολιτείας
€17.85
(-30%)
Κερδίζετε €7.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τέσσερις φίλοι και συμφοιτητές μετακομίζουν, μετά την αποφοίτησή τους, στη Νέα Υόρκη για να φτιάξουν τη ζωή τους - άφραγκοι, χαμένοι, με μόνο τους στήριγμα τη φιλία τους και τις φιλοδοξίες τους: Ο ευγενής, ωραίος Γουίλεμ, επίδοξος ηθοποιός ο Τζέι Μπι, ζωγράφος από το Μπρούκλιν, που προσπαθεί να κατακτήσει τον καλλιτεχνικό κόσμο ο Μάλκομ, αρχιτέκτονας σε μια σημαντική εταιρεία και ο Τζουντ- ο ιδιοφυής, αινιγματικός Τζουντ. Όπως περνούν οι δεκαετίες, οι σχέσεις τους βαθαίνουν, αλλά και σκοτεινιάζουν, καθώς τις χρωματίζουν ο εθισμός, η επιτυχία, η περηφάνια. Ωστόσο η σπουδαιότερη πρόκληση, συνειδητοποιούν όλοι, είναι ο ίδιος ο Τζουντ, πλέον ένας απίστευτα χαρισματικός δικηγόρος μα και ένας άνθρωπος ολοένα και πιο διαλυμένος, με το σώμα του και τον νου του σημαδεμένα από τους ανείπωτους τρόμους της παιδικής του ηλικίας - κυνηγημένος από τραύματα που φοβάται ότι όχι μόνο δεν θα ξεπεράσει ποτέ, αλλά και θα τον ορίζουν για πάντα.
Με πρόζα πλούσια και λαμπρή, η Γιαναγκιχάρα γράφει έναν τραγικό, υπερβατικό ύμνο στην αγάπη, μια αριστοτεχνική απεικόνιση του σπαραγμού, της τυραννίας της μνήμης και των ορίων της ανθρώπινης αντοχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Αυτό το βιβλίο καθιερώνει τη Γιαναγκιχάρα ως μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες αμερικανίδες συγγραφείς" (Wall Street Journal)
"Εντελώς καθηλωτικό. Ρομαντικό και σε στιγμές σπαρακτικό, το Λίγη Ζωή με κράτησε ξάγρυπνο για πολλά βράδια" (Edmund White, συγγραφέας)

ΒΡΑΒΕΙΟ KIRKUS ΒΙΒΛΙΟ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΤΟ NATIONAL BOOK AWARD
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA LITTLE LIFE
ISBN139786180306903
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων894
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΞΥΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΣΙΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΑΝΑΓΚΙΧΑΡΑ ΧΑΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-3380
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tasou_lalala, Μενέλαος, gtvbiris, kantath, bwkini

Κριτικές για το προϊόν

[05/11/2022] Milli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αυτό το βιβλίο σίγουρα δεν είναι για όλους, συνιστώ πριν κάποιος αποφασίσει ότι θελει να διαβάσει αυτό το βιβλίο να δει πρώτα τα λεγόμενα trigger wa
ings. Σε κάποια σημεία είναι κουραστικό, κι φλύαρο. Αλλά ο τρόπος γραφής είναι πλούσιος και όμορφος ορισμένες φορές. Διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο στα αγγλικά άρα δε ξέρω πως είναι στα ελληνικά. Αλλά όπως ανάφερα παραπάνω, δεν είναι για όλους αυτό το βιβλίο, αν νομίζεις ότι ίσως επηρεαστείς αρνητικά καλύτερα να διαβάσεις κάτι άλλο παρά αυτό.
[20/09/2021] pol.spa.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Χείριστο. Χαοτική δομή, φλύαρος και επιτηδευμένος τρόπος γραφής. Πώς αντισταθμίζεται η απουσία πλοκής και καλογραμμένων χαρακτήρων; Με το να τραβάς από τα μαλλιά μια ιστορία και να εκβιάζεις το συναίσθημα, "χώνοντας" απλά κάθε πιθανή μορφή κακοποίησης, βίας και ατυχίας.
Δεν θα το πρότεινα για κανέναν λόγο.
[23/08/2021] ninaflr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
αρχικά θα ήθελα να τονίσω πως πρόκειται για έναν συγκλονιστικό τρόπο γραφής , χαρακτήρες καλογραμμένους όπου τα επαγγέλματα και διάφορες πτυχές της ζωής τους δεν μένουν στην αφάνεια, εικόνες και περιγραφές που δεν αποχωρίζεσαι εύκολα. Αλλά, δεδομένου της περίληψης θα ήθελα εξίσου να τονίσω πως τελικά πολύ λίγο μιλά για αυτή την 'φιλία' αυτών των ανθρώπων. Εξουθενωτικά μονότονο και σκηνές αυτοκαταστροφής και δυστυχίας η μία μετά την άλλη, ζητήματα αναπηρίας θίγονται με φανερή την έλλειψη γνώσεων και έρευνας πάνω σε αυτά, επανάληψη τόσο συχνή που ίσως είχε σκοπό να σε φέρει πιο κοντά στην σκληρότητα του θέματος. Δεν το συστήνω παρόλα τα θετικά γνωρίσματα που φέρει αχρείαστα απάνθρωπο σε όλη την διάρκεια του με στιγμές ευτυχίας να μην αναγνωρίζονται και αναλύονται στον βαθμό που πρέπει προκειμένου να υπάρξει μια στιγμιαία ανάταση , ένα αντιστάθμισμα όλης της σκοτοδίνης. Αρχικά δίστασα να καταλήξω σε μια οριακά αρνητική κριτική καθώς το παρόν βιβλίο είναι τόσο αναγνωρισμένο και έχει λατρευτεί από τόσους αναγνώστες και αναγνώστριες παρόλα αυτά σε προσωπικό επίπεδο ήταν δυσάρεστο και κουραστικό σκληρό το μήνυμα που μεταφέρει για την ίδια την ζωή και το τραύμα παρόλα αυτά δεν βρίσκω κάποιο λόγο να επαναλάβω την ανάγνωση του.
[18/08/2020] Jeni19.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ναι, το διάβασα. Ομολογώ πως υπέκυψα στις ενθουσιώδης κριτικές. Πατάει σε ένα δυνατό θέμα, το οποίο όμως πιστεύω πως δεν το χειρίστηκε με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ειλικρίνεια που του πρέπει. Το "τραβά από τα μαλλιά" λες και το μόνο που ζητά είναι να μας εντυπωσιάσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Λυπάμαι, δεν το κατορθώνει. Μάλλον με θλίβει, θα έλεγα, όλη αυτήν η υπερφλύαρη υπερπροσπάθεια.
[05/05/2020] DPRODRO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
To πιο βαρετό βιβλιο που εχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Ενα μυθ/μα πολλών σελίδων χωρις φαντασία , χωρις ενδιαφερουσα πλοκή.Καταλαβαίνεις οτι η συγραφέας είναι του "σωλήνα".Χρονια εχω να αφήσω βιβλίο στην μέση.Τραβηγμένο απο τα μαλλιά να συμπληρώσει 800 σελιδες.Ισως τόσες ήθελε ο εκδότης.Κρίμα στον χρονο που έχασα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
WOHLLEBEN PETER
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
€18.66 €9.33
(-50%)
Κερδίζετε €9.33

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS