Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ // (ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Ο ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

(ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
PERUTZ LEO
Κωδ. Πολιτείας: 2274-0011
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€9.80
(-30%)
Κερδίζετε €4.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΒΙΕΝΝΗ, 1909. Ο ηθοποιός του Αυλικού Θεάτρου Ευγένιος Μπίσοφ βρίσκεται νεκρός στο περίπτερο της έπαυλής του. Ο θάνατός του συνδέεται με μια σειρά μυστηριωδών θανάτων. Πρόκειται για αυτοκτονίες ή για φόνους; Είναι ένοχος ο αφηγητής της ιστορίας, ο βαρόνος φον Γιος; Δύο φίλοι του νεκρού ηθοποιού, υιοθετώντας τον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς και του δρ Ουώτσον, αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση του φόνου. Ρόλο ντετέκτιβ ωστόσο καλείται να παίξει και ο αναγνώστης, καθώς η ιστορία αιωρείται συνεχώς ανάμεσα στη βεβαιότητα και την αμφιβολία, στην αλήθεια και το ψέμα.
Ο Μαιτρ της Δευτέρας Παρουσίας συνδυάζει με τον φυσικότερο τρόπο την τέχνη με την απόλαυση, την αγωνία για την έκβαση της πλοκής με την αγωνία μιας συνείδησης η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το φάσμα της ενοχής.
Ο Λ. Πέρουτς έχει στήσει αριστοτεχνικά την ιστορία του με φόντο την πρωτεύουσα της άλλοτε κραταιάς Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Ένας ολόκληρος κόσμος, που σε λίγο θα τον σαρώσει ο πόλεμος, προβάλλει με ενάργεια χάρη στην αφηγηματική μαεστρία του συγγραφέα, την υποβλητική ατμόσφαιρα και την ελεγειακή διάθεση που αποπνέει το έργο. (Από την έκδοση)

«ΒΙΕΝΝΗ, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 1909. Παραμονές της παρθενικής του αναμέτρησης με τον σεξπιρικό "Ριχάρδο Γ'", ο διάσημος ηθοποιός Ευγ. Μπίσοπ, [...] υποδέχεται στην έπαυλή του μια παρέα φίλων και μουσικών οι οποίοι, ενώ προετοιμάζονται για το βραδινό τους κοντσέρτο, τον θερμοπαρακαλούν να τους δώσει μια πρόγευση της ερμηνείας του.
Με τα πολλά, ο Μπίσοπ συναινεί. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, εντοπίζεται νεκρός στο ησυχαστήριό του...
Πρόκειται γι' αυτοκτονία, για δολοφονία ή μήπως για έναν συνδυασμό και των δύο; Και πόσο αξιόπιστη είναι η μαρτυρία ενός εκ των συνδαιτυμόνων του γηραιού ηθοποιού, του βαρόνου φον Γιος -ο οποίος είχε υπάρξει για ένα φεγγάρι κι εραστής της συζύγου του Μπίσοπ- για τα "τραγικά συμβάντα" του μοιραίου εκείνου φθινοπώρου;
Οι απαντήσεις κρύβονται εντέχνως στον "Μαιτρ της Δευτέρας Παρουσίας" του Λ. Πέρουτς, ένα μυθιστόρημα που κατάφερε να διασχίσει αλώβητο τον χρόνο από το 1923, και το οποίο έρχεται να προστεθεί πλάι στο μεταγενέστερο, σπονδυλωτό έργο του ίδιου γερμανόφωνου συγγραφέα, "Νύχτες κάτω από την πέτρινη γέφυρα" (εκδ. Πόλις). Γεννημένος στην Πράγα από ευκατάστατους γονείς εβραϊκής καταγωγής, ο Λ. Πέρουτς εγκαταστάθηκε στις αρχές του 20ού αι. στη Βιέννη, πρωτεύουσα της ισχυρής ακόμη αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, όπου παρέμεινε ώς το 1938. Μετά την προσάρτηση της Αυστρίας από τη ναζιστική Γερμανία εγκαταστάθηκε στην Παλαιστίνη, κι άφησε την τελευταία του πνοή στο Ισραήλ. Ιδιαίτερα δημοφιλής την περίοδο του μεσοπολέμου και πολυμεταφρασμένος, ο Πέρουτς αγνοήθηκε εν πολλοίς μεταπολεμικά, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες το ενδιαφέρον της κριτικής για το έργο του αναζωπυρώθηκε, κι αναγνωρίστηκε δεόντως η συμβολή του στην εξέλιξη της σύγχρονης μυθιστοριογραφίας.
"Ποτέ μου δεν έγραψα αστυνομικό μυθιστόρημα!" διατεινόταν ο Πέρουτς, μπροστά στα εγκώμια που επιφύλαξε για τον "Μαιτρ..." ο Β. Μπένγιαμιν στο δοκίμιό του "Αστυνομικά μυθιστορήματα στο ταξίδι" (1930). [...] Πίσω από τον αινιγματικό θάνατο του κεντρικού ήρωα, κρύβεται η αινιγματική μορφή κι ο ταραγμένος ψυχισμός του αφηγητή της όλης ιστορίας, του βαρόνου φον Γιος.
Η μαρτυρία του τελευταίου, όσο κι αν μοιάζει αληθοφανής, παρουσιάζει πολλά κενά. Σε ποια φαντάσματα αναφέρεται ακριβώς; Ποιος είναι ο αθέατος εχθρός που τον κυνηγάει; Τι βαραίνει τη συνείδησή του; Μήπως η εξιστόρηση του βαρόνου ταυτίζεται με το παραλήρημα ενός ενόχου που αυτομαστιγώνεται επιδιώκοντας τη λύτρωσή του;
Το μυστήριο κρατά ως την τελευταία σελίδα, κι οι ανατροπές που επιφυλάσσει ο Πέρουτς, ωθούν τον αναγνώστη ν' αναλάβει αναδρομικά ρόλο... ντετέκτιβ κι ο ίδιος. Όχι μόνο για ν' ανακαλύψει ποιος έκανε το έγκλημα, αλλά για να συλλάβει σε όλη του την έκταση το πείραμα του συγγραφέα: να εξερευνήσει μέσα από μια ιστορία γεμάτη αγωνία και σασπένς, τις ρίζες της καλλιτεχνικής δημιουργίας.» (ΣΤ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ-Π. ΣΠΙΝΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Επτά, Κυριακή 21/08/2011)

Περιεχόμενα

Ο Μαίτρ της Δευτέρας Παρουσίας
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Hans-Harald Muller: "Το κόκκινο του αίματος, της αμαρτίας και της φωτιάς!"
Σημείωμα για την πρόσληψη του Μαίτρ της Δευτέρας Παρουσίας από την κριτική
ΕΙΚΟΝΕΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDER MEISTER DES JUNGSTEN TAGES
ISBN139786185004453
ΕκδότηςΚΙΧΛΗ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2016
Αριθμός σελίδων274
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΡΟΖΑ
ΕπιμέλειαΒΑΙΚΟΥΣΗ ΕΜΗ, ΚΡΙΤΣΕΛΗ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΟΥΤΣ ΛΕΟ
Κωδικός Πολιτείας2274-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tinoli00, dimbik, geopap1984, alchemy

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[14/08/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Θα έδινα 3,5 αστέρια αν υπήρχαν. Το τελος του είναι εκείνο που με έκανε να βάλω 4 τελικά. Πολύ καλό στήσιμο της υπόθεσης.Υποβλητικοί χαρακτήρες και κυρίως ο βαρόνος που τη μια στιγμή δείχνει να ομολογεί και την αμέσως επόμενη να παίρνει πίσω την ομολογία με πρόφαση την ψυχική κατάσταση του. Λόγω της εγκληματολογικής διαλεύκανσης το βιβλίο μοιάζει με αστυνομικο αλλά εγώ το θεωρώ πιο πολύ ένα ψυχολογικό θρίλερ το οποίο στο τέλος του προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί ξανά την εξέλιξη που μόλις διάβασε
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS