Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΙΠΠΟΣ // ΑΡΙΟΛ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΙΠΠΟΣ

ΑΡΙΟΛ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
GUIBERT EMMANUEL
Κωδ. Πολιτείας: 2394-0040
Τιμή Έκδοσης
€14.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-20%)
Κερδίζετε €2.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δεν ξέρετε το τραγούδι του ΙΠΠΟΤΗ ΙΠΠΟΥ;
Όχι; Να οι στίχοι του:
«Ο Ιππότης Ίππος είναι ωραίος τύπος,
σαν κι αυτόν δεν υπάρχει άλλος ίππος!
Είναι ατρόμητος και φοβερός,
κι οι κακοί τον βρίσκουν πάντα μπρος!»
Εννοείται πως ο ΑΡΙΟΛ τούς ξέρει απέξω κι ανακατωτά, γιατί ο Ιππότης Ίππος είναι ο αγαπημένος του ήρωας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Αριόλ, ένας μικρός μπλε γαϊδαράκος, τόσο μικρός που κατατάσσεται εύκολα στην κατηγορία φτερού ή μύγας, πρωτοεμφανίστηκε το 1999 μέσα από τις σελίδες του γαλλικού περιοδικού για μικρά παιδιά « J'aime lire », «Αγαπώ το διάβασμα». Το εν λόγω περιοδικό που αναλαμβάνει να δημιουργήσει αναγνώστες με ευχάριστο τρόπο αντιμετωπίζοντας την ανάγνωση ως παιχνίδι, είναι πολύτιμο, απαραίτητο και σχεδόν επιβεβλημένο ανάγνωσμα για όλα τα παιδιά στη Γαλλία, εγκεκριμένο από το γαλλικό υπουργείο Παιδείας, και βρίσκεται σε όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Πολλοί αγαπημένοι χάρτινοι ήρωες των παιδιών, γνωστοί και από τηλεοπτικές σειρές, έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέσα από αυτό. Τα παιδιά στις αυτοτελείς ιστορίες του Αριόλ, που αναπτύσσονται μέσα σε δέκα σελίδες, διαβάζουν για τη ζωή του στο σχολείο, τον καλύτερό του φίλο, το γουρουνάκι Ραμόνο, τη μικρή αγελαδίτσα Πετούλα που την αγαπάει κρυφά. Διαβάζουν για έναν μικρό μαθητή που είναι διαφορετικός από ό,τι μπορεί να περιμένει κανείς και τελικά ίδιος με τον καθένα. Αν και η ανησυχία ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν να διαβάζουν σωστά επειδή η γραφή στα κόμικ είναι μόνο με κεφαλαία γράμματα, ας σημειώσουμε ότι στην περίπτωση του Αριόλ το κείμενο είναι γραμμένο με πεζοκεφαλαία. Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται: Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας, 6 έως 9 ετών, που έχουν αρχίσει να διαβάζουν και να το απολαμβάνουν. Για ποιο λόγο θα τα αγαπήσουν τα παιδιά : Μια ασφαλής απάντηση θα ήταν από ένστικτο. Τα παιδιά θα αγαπήσουν τον μικρό Αριόλ που αντιμετωπίζει όλα τα μεγάλα ζητήματα της παιδικής ηλικίας (τη φιλία, τις πλάκες, τις σχέσεις με τους άλλους, την αποδοχή των κανόνων, το δίκιο και το άδικο κ.ο.κ) και θα αναγνωρίσουν με ανακουφιστική χαρά στον χάρτινο χαρακτήρα τον ίδιο τους τον εαυτό. Για ποιο λόγο να τα επιλέξουν οι γονείς : Στην βιαστική ερώτηση «εντάξει με τα κόμικ αλλά πώς θα κάνω το παιδί μου να διαβάζει βιβλία;», η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: προτείνοντάς του αναγνώσματα που θα το κάνουν να αγαπήσει το διάβασμα και μέσω αυτού να διασκεδάσει. Αγαπώ το διάβασμα για τα μικρά παιδιά δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο παρά περνάω καλά, γελάω, φαντάζομαι νέους κόσμους, αποκτώ φανταστικούς φίλους, συνοδοιπόρους και στις πλάκες και στις ανησυχίες. Ούτως ή άλλως, η απόκτηση γνώσεων έρχεται αβίαστα όταν η σχέση του μικρού αναγνώστη με το βιβλίο βασίζεται στην απόλαυση. Και οι σύντομες ιστορίες του Αριόλ, από καρέ σε καρέ, είναι σκέτη απόλαυση. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 21/10/2016)

Περιεχόμενα

Καλοκαιρινές διακοπές
Στο τρένο
Εκλέρ με σοκολάτα
Το εμβόλιο
Η συλλογή με τα αυτοκόλλητα
Το ντους
Καράτε
Θα γελάσουμε πολύ
Μόνοι στο σπίτι
Στη θάλασσα
Τα μυστικά του ΑΡΙΟΛ
Ο ΑΡΙΟΛ φυτεύει ένα δέντρο
Μ' ένα βιβλίο ταξιδεύω
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςARIOL - LE CHEVALIER CHEVAL
ISBN139786185005238
ΕκδότηςΚΟΚΚΙΝΟ
ΣειράΑΡΙΟΛ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις20x16
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΜετάφρασηΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΕπιμέλειαΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΕικονογράφησηBOUTAVANT MARC
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΙΜΠΕΡ ΕΜΑΝΟΥΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2394-0040
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS