Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΤΤΟΝ // Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΑΤΤΟΝ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

+
-
ΚΛΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5568-0058
Τιμή Έκδοσης
€11.89
Τιμή Πολιτείας
€8.92
(-25%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τζωρτζ Πάττον υπήρξε αναμφισβήτητα ένας μεγάλος ηγέτης, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγούς της ιστορίας. Η δράση του, ειδικά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διδάσκεται ακόμα και σήμερα στις στρατιωτικές σχολές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειλικρινής και αθυρόστομος σε βαθμό ενοχλητικό, για πολλούς αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ματαιόδοξος, εμποτισμένος με αγγλοσαξωνική αλαζονεία, ήταν παράλληλα απίστευτα θαρραλέος και ριψοκίνδυνος και ποτέ δεν εγκατέλειπε τον αγώνα όταν αναλάμβανε μια αποστολή.
Από το Μεξικό, όπου έλαβε το βάπτισμα του πυρός κατά των δυνάμεων του Πάντσο Βίλα, μέχρι τις συγκρούσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πάττον διακρίθηκε ιδιαίτερα για τον ηρωισμό του και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς ειδήμονες της χρήσης των τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Στις επιχειρήσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Μαρόκο, στην Τυνησία και στη Σικελία αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους στρατηγούς των Συμμάχων. Λίγο αργότερα, τον Αύγουστο του 1944, απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του διοικώντας την 3η Στρατιά στη Νορμανδία, με την οποία έφτασε μέχρι την Τσεχοσλοβακία, σαρώνοντας τη γερμανική αντίσταση. Προηγουμένως είχε συμβάλει καθοριστικά στην απόκρουση των γερμανικών επιθέσεων σε Αρδέννες και Αλσατία.
Φανατικός αντικομμουνιστής, προέβλεψε τον επερχόμενο Ψυχρό Πόλεμο και, όπως και ο Τσώρτσιλ, πρότεινε ένα προληπτικό πλήγμα κατά της ΕΣΣΔ. Ρατσιστής και όψιμος θαυμαστής της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, πίστευε στη δύναμη της θέλησης και θεωρούσε κάθε άνδρα που δεν εκτελούσε τα καθήκοντά του στη μάχη δειλό. Ωστόσο, παρά τον δύστροπο χαρακτήρα του, είχε κερδίσει τον σεβασμό των στρατιωτών του, ευρισκόμενος συνεχώς δίπλα τους και εμψυχώνοντάς τους στα πεδία των μαχών αντί να παραμένει στην ασφάλεια του στρατηγείου του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ
Βόρεια Αφρική - Σικελία
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
Γαλλία - Γερμανία
ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΠΑΤΤΟΝ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185018580
ΕκδότηςΓΝΩΜΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΣειράΟΙ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» 71
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2016
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας5568-0058
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DANAOS_master

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΚΗΠΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΜΠΡΟΥΚΣ ΤΖΟΝ
€40.71 €18.32
(-55%)
Κερδίζετε €22.39

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS