Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ // ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ, ΣΤΟ ΦΩΣ

ΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6990-0007




Παρουσίαση

Το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής μας, είναι σίγουρα η διαδρομή που καλούμαστε να κάνουμε στο βάθος του ίδιου μας του εαυτού. Πολλές φορές ωστόσο, ο φόβος, οι προκαταλήψεις και τα δικά μας προσωπικά, στενά όρια μέσα στα οποία έχουμε από πολύ μικροί παγιδευτεί, καθιστούν αυτό το ταξίδι δύσκολο, ίσως και αδύνατο.
Για όσους ωστόσο επιθυμούν πραγματικά να ξεφύγουν από τα μοτίβα της εσωτερικής στασιμότητας και καταπίεσης, υπάρχουν διέξοδοι. Ο Δρ Γρηγόρης Βασιλειάδης, ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, καταγράφει μέσα από τη βαθιά προσωπική εμπειρία του στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία ιστορίες, συμβουλές και παρατηρήσεις που λειτουργούν σαν ένας "οδηγός" για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι πραγματικότητα, προκειμένου να βγουν στο φως της προσωπικής ευτυχίας και επίγνωσης.
Πάνω από όλα ωστόσο, Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι ξεχωρίζει επειδή δεν μένει σε ακαδημαϊκούς όρους και ξύλινες συνταγές, αλλά καταδύεται στο επίκεντρο των αγκυλώσεων και των νευρώσεών μας για να ρίξει φως στα όσα μας καθηλώνουν, φωτίζοντας παράλληλα τις λύσεις που δεν μπορούμε άλλο να αναβάλλουμε. Μια άμεση, εμπειρική αφήγηση, που εμπεριέχει στο χειμαρρώδη λόγο της τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής αφύπνισης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
"Μοιράσματα" Αυτογνωσίας
Στιγμές Ξαφνιάσματος από την Ψυχοθεραπεία...!
Απαντήσεις επί της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας
Οικογενειακές υποθέσεις... (συνεξάρτηση, υπερπροστασία, ενηλικίωση)
Κατάθλιψη
Κατανόηση, Εμπιστοσύνη & Αυτοπαράδοση στην Ψυχοθεραπεία
Ο Φόβος στις Συντροφικές Σχέσεις
Από το Φόβο της Σκιάς στο Φως της Επίγνωσης
Ψυχοθεραπεία και Εξυγίανση: Ο Φόβος της Ανατροπής
Ο Φόβος και ο Θυμός ως Αγαπητικά Αιτήματα στις Σχέσεις
Με Αφορμή τη Θεραπευτική Διαδικασία
Το Εσωτερικό Παιδί και η Ψυχική Υγεία
Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή
Αντί Επιλόγου
Λεπτομέρειες
ISBN139786185067496
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ IWRITE
ΣειράΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων306
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΤΕΜΗΣ
Κωδικός Πολιτείας6990-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

stela20, marialiak, Nousis_B, valeriegeo, Flowerofwind21, apar, Άννα Βασιλοπούλου, miek, stetsag

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

grivas0808, elenaclr4, monikaden

Κριτικές για το προϊόν

[02/03/2016] grivas0808.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
...Μόλις τέλειωσα την ανάγνωση του βιβλίου «το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη... [Μου πήρε αρκετό χρόνο αφού το κάθε κεφάλαιό του (όλα μικρά και συνοπτικά) γύρναγε στο μυαλό μου για μέρες καθώς με παρατηρούσα... ] Ένα βιβλίο ανατομίας του ανθρώπινου ψυχισμού, γραμμένο με στοργή και συμπόνια από έναν επιστήμονα που τοποθέτησε τον εαυτό στην ίδια όχθη με τον αναγνώστη-θεραπευόμενο: δηλαδή με τον καθένα μας που είτε καμουφλάρει τους πόνους του είτε τους διαπομπεύει και τους κάνει όργανο χειραγώγησης των άλλων προς κάθε «όφελος» του, ως νομίζει. Μου έμοιασαν οι σελίδες του βιβλίου να είναι διάφανες: να καθρεφτίζουν τόσο το μπροστινό όσο και το ... πίσω μέρος του μυαλού μου: την καθημερινή, συνηθισμένη μου μορφή που έχω για ... ταυτότητα μου, αλλά και την αθέατη πλευρά μου που συνέχεια στέλνω στο ...πυρ το εξώτερο! Δε με αποπαίρνει, αλλά και δε μου χαϊδεύει τ’ αυτιά! Λέει τα σύκα-σύκα! Δε δογματίζει, δεν περιορίζει τον εσωτερικό μας κόσμο. Δεν αρνιέται την προσωπική μας άβυσσο αλλά ούτε τις απεριόριστες εγγενείς μας δυνάμεις που οδηγούν στην όντως Ζωή κι Αλήθεια! Εύγε στον συγγραφέα!! (πάντως,μου υποσχέθηκα ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το ξαναδιαβάσω...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ηθοποιός
RUIZ DON-MIGUEL
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS