Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

+
-
ΕΝΙΓΟΥΕΙ Π.
Κωδ. Πολιτείας: 6674-0022
Τιμή Έκδοσης
€7.95
Τιμή Πολιτείας
€5.56
(-30%)
Κερδίζετε €2.39


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δεν θα ξαναγράψω ποτέ πια άλλα διηγήματα. Πότε πήρα την απόφαση; Πριν από ένα λεπτό περίπου. Για την ακρίβεια, πριν από ενάμισι λεπτό. Περίπου. Θέλω να πω: πριν από ενάμισι λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα. Δεν θα ξαναγράψω ποτέ πια άλλα διηγήματα. (Από την έκδοση)

Το βιβλίο του Π. Ένιγουέι δεν περιέχει διηγήματα, αυτό ήδη το είπαμε. Είναι, όμως, μια μελέτη (ας επιτραπεί εδώ ο δόκιμος όρος που βεβαίως παραπέμπει σε κάποιο άλλο είδος) πάνω στη γραφή, που δίνεται με πολύ χιούμορ και γερή δόση σαρκαστικού γέλιου. Αναπόφευκτα αυτός ο σαρκασμός καταλήγει στον καθρέφτη του, καθόσον κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το πρόσωπό του, κυρίως αν επιχειρεί να μιλήσει ακριβώς γι' αυτό με τη συγγραφική του ιδιότητα. Δεν έχει απολύτως καμία εμφανή συνοχή, πειραματίζεται με τη μορφή, από την επιλογή των γραμματοσειρών ως το μέγεθος των κειμένων και τις τεχνικές της αφήγησης. Όσο για το περιεχόμενο, φθάνεις στο τέλος για να εκτιμήσεις ότι υπάρχει μια υποκρυπτόμενη σχέση μεταξύ των κειμένων αυτών. Αυτή τη σχέση την επινοεί και την εκφράζει ο ίδιος, έτσι όπως τον φαντάζεσαι να κινεί τα νήματα των ιστοριών του ανατρέποντας ό, τι βρει στο διάβα του. Αυτός είναι, επομένως, που συνδέει τα γραπτά του, τα οποία χωρίς τη δική του παρουσία δεν θα είχαν απολύτως καμία τύχη να συνευρεθούν στις σελίδες ενός και του αυτού βιβλίου.
Σας παρακινώ να ολοκληρώσετε την ανάγνωση, παρά τη διάθεση που θα έχετε συχνά να τη διακόψετε, παρακινούμενοι από τις γνώσεις σας, την αγάπη σας για τη λογοτεχνία και τη δομημένη σκέψη σας, ως δοκιμασμένοι αναγνώστες. Μην ψάξετε ούτε δομή ούτε κατηγοριοποίηση και ένταξη του πονήματος σε κάποιο είδος, ούτε καν ομοιομορφία στη γραφή. Η γοητεία αυτού του βιβλίου (γιατί, να το πούμε κι αυτό, γοητευτικό είναι) βρίσκεται στην εναλλαγή αυτών των ανατρεπτικών κειμένων, που σε κάθε σελίδα δοκιμάζουν τις αντοχές της λογοτεχνίας. (Διώνη Δημητριάδου, απόσπασμα βιβλιοκριτικής από το vakxikon.gr, Μάρτιος 2017)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185155223
ΕκδότηςΘΡΑΚΑ
ΣειράΠΕΖΕΣ ΠΥΡΟΒΑΣΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων124
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας6674-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[23/12/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Βρίσκεσαι σαν μέσα σε ένα πλοίο.Έχεις τη ζάλη και την αγωνία αν το κατευθύνεις εσύ ή ο συγγραφέας. Μια παράξενη γοητεία σου ασκείται από τους παράταιρους επιβάτες.Επαναλαμβανόμενα μοτίβα σαν δωμάτια σε παροτρύνουν να το εγκαταλείψεις. Μα έρχεται ο καπετάνιος και σου δίδει το τιμόνι. Ο Ενιγουέι ξέρει τι κάνει μέσα στην τρικυμία.Γιατί είναι ο υπαίτιος αυτής. Ανεξάρτητο,δημιουργικό,βιβλίο από τα λίγα,σφύζει ελευθερία και ξερνά ανάγκες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS