Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

+
-
ΠΟΝΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6014-0019
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€4.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η λήθη κι η αδιαφορία είναι αδελφές δίδυμες. Ή όχι, είναι μάνα και κόρη, χωρίς να μπορείς να πεις ποια γέννησε ποια. Το αυγό κι η κότα. Έρχονται όμως καιροί που δεν την επιτρέπουν την αδιαφορία. Φαίνεται τότε η τρύπα, το κενό της λήθης. Και πέφτεις μέσα. Μα η φύση το κενό δεν το δέχεται. Κι είναι τότε η μνήμη, η μνήμη η ελεύθερη, που ορμάει να "βουλώσει" την τρύπα.

Χαμηλοκοίταγα, αλλά το 'νοιωθα, κουνιόμουνα παράξενα. Τότε με πρόσεξε ο Άρης.
- Κι εσύ συναγωνίστρια, που χαμογελάς σαν το τριαντάφυλλο, τι κάνεις, βοηθά στον αγώνα;
Κόντεψα να λιποθυμήσω. Ο χτύπος της καρδιάς μ' θ' ακούστηκε μέχρι πέρα, τους λόγγους, τις βουνοκορφές, τα διάσελα, κι ακόμα παραπέρα. Σ' όλη την υπόλοιπη ζωή μου εκλιπαρούσα το θείο Αντώνη να μου πει, αν του 'χε πει τίποτα, κάτι, του Άρη, σ' όλη του τη ζωή εκείνος, -μέχρι που τον χάσαμε, Θειοσχωρέστον-, μου 'λεγε, μου ορκιζόταν πως τίποτα, όχι, τίποτα δε του 'χε πει, μουρλή ήμουν που θα του 'λεγε τέτοια; Σ' όλη μου τη ζωή δεν τον πίστεψα.
- Μαθαίνω γράμματα στα μικρά παιδιά, είπα με περηφάνεια, ενώ το 'νοιωθα εκείνη τη στιγμή κι εγώ, για πρώτη φορά, πως το χαμόγελό μου ήτανε κόκκινο σα το τριαντάφυλλο της κρεβατίνας, σαν το δειλινό, σαν το αίμα, κι ακόμα πιο κόκκινο. Μου 'δειξε η συναγωνίστρια Ρόζα και τα μαθαίνω.
- Δασκαλίτσα! Μια μικρή δασκαλίτσα! Το δικό σου όπλο είναι πιο δυνατό απ' το δικό μου, να το ξέρεις. Μια μέρα ο πόλεμος θα τελειώσει και τότε εμείς θα 'μαστε άχρηστοι, για πέταμα, όσοι τη γλυτώσουμε. Τότε εσείς θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας, να μορφωθεί ο λαός, να πάει μπροστά, να ζήσει νοικοκύρης στο τόπο του, να ζήσει λεύτερος. Εμείς μπορεί και να του τη δώσουμε τη λευτεριά, αλλά εσείς θα τηνε κάμετε δικιά του. Εμάς θα μας ξεράσει, τότε, ο καιρός. Άμποτε να έρθει η σειρά η δικιά σας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185162009
ΕκδότηςΕΥΜΑΡΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 19
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΣΚΟΥΦΑ ΜΑΡΙΛΙΤΑ
Κωδικός Πολιτείας6014-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€8.46 €3.81
(-55%)
Κερδίζετε €4.65
ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS