Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΣΙΝΓΚΤΟΝ

Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΣΙΝΓΚΤΟΝ

(ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
BARRIE JAMES-MATTHEW
Κωδ. Πολιτείας: 7026-0017
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€20.00
(-20%)
Κερδίζετε €5.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο J. M. Barrie, διακεκριμένος λογοτέχνης και δραματουργός, γεννήθηκε στη Σκωτία το 1860. Η πρώτη λογοτεχνική εμφάνιση του πιο διάσημου ήρωά του, του Πήτερ Παν, ήταν στο "The Little White Bird". Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1902 και περιείχε έξι κεφάλαια για τον Πήτερ, που αιχμαλώτισαν τη φαντασία των αναγνωστών, και του χάρισαν μόνιμη θέση στην παιδική μυθολογία. Αργότερα, τα ίδια αυτά κεφάλαια αποσπάστηκαν και κυκλοφόρησαν το 1906 με τον τίτλο "Peter Pan in Kensington Gardens" μαζί με την υπέροχη εικονογράφηση του Arthur Rackham . Ο Barrie έγραψε έξι νουβέλλες και πάνω από σαράντα θεατρικά, αλλά ο Πήτερ Παν είναι το μοναδικό βιβλίο για παιδιά, το διαχρονικότερο και το πιο διάσημο από όλα τα έργα του. Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι είναι "το πιο γοητευτικό βιβλίο πού γράφτηκε ποτέ".
Προτού πετάξει μακρυά, στη Χώρα του Ποτέ, ένα μικρό αγόρι ζει στην καρδιά του Λονδίνου με τους φίλους του τα πουλιά και τις νεράιδες. Ανακαλύπτει τη μαγεία της καθημερινής ύπαρξης ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια των Κήπων του Κένσινγκτον. Στο ίδιο μέρος συναντούσε και ο J. M. Barrie τα παιδιά που ενέπνευσαν τις κλασσικές ιστορίες του.
Ποιο αγόρι ή άνδρας δεν θαύμασε και δεν ζήλεψε τον Πήτερ Παν, "Το Αγόρι που Αρνήθηκε να Μεγαλώσει"; Μέσα σε κάθε άνδρα υπάρχει ένας Πήτερ Πάν, αλλά χωρίς τη φαντασία, τα όνειρα και τις ελπίδες του παιδιού κινδυνεύει να παραμείνει για πάντα ένα χαμένο αγόρι.
Ο Arthur Rackham (1867-1939) υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς εικονογράφους της Βικτωριανής "Χρυσής Εποχής της Εικονογράφησης". Στoν κατάλογο των έργων της εμπνευσμένης εικονογράφησής του περιλαμβάνονται "Η Ωραία Καμωμένη" και "Η Σταχτοπούτα", με τις υπέροχες μαυρόασπρες σιλουέττες, ένα στυλ που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε ο Rackham σε αυτά τα παραμύθια, και το συνέχισε σε ολόκληρο το μετέπειτα έργο του.
Η λογοτεχνική αρτιότητα του κειμένου, εμπλουτισμένου με τα ονειρικά στοιχεία που τόσο εξαιρετικά απέδωσε ο Rackham, τοποθετούν τον "Πήτερ Παν στους Κήπους του Κένσινγκτον" στα κλασσικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Πήτερ Παν, ως λογοτεχνική ενσάρκωση του αιώνιου παιδιού απευθύνεται σε όλους. Σε όσους είναι παιδιά, παραμένουν (συναισθηματικά) ή ήταν (και δεν αισθάνονται πως είναι πια) παιδιά. Η συγκεκριμένη έκδοση απευθύνεται σε βιβλιόφιλα παιδικά χέρια που θα την σεβαστούν. Είναι ένα βιβλίο κατάλληλο για τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου.
Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Στα σημερινά παιδιά, ο Πήτερ Παν, είναι γνωστός από την ντισνεϊκή του εκδοχή, ίσως και από κάποια θεατρική παράσταση. Τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου θα γνωρίσουν με αυτή την έκδοση τις απαρχές του ήρωα που πέρασε στην τυπολογία του παραμυθιού και, υπό την προϋπόθεση ότι θα αφεθούν στη χαρά της ανάγνωσης και μιας εικονογράφησης διαφορετικής από ό,τι έχουν συνηθίσει, θα αντιληφθούν για ποιο λόγο έγινε αρχετυπικός.
Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Οι γονείς να προτιμήσουν αυτήν την φροντισμένη έκδοση (παρά την υψηλή της τιμή) προκειμένου να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους (και όχι μόνο αυτή των παιδιών) με ένα βιβλίο αναφοράς από κάθε άποψη: κειμένου, εικονογράφησης αλλά και έκδοσης. Επιλέγοντας τον Πήτερ Παν στους κήπους του Κένσινγκτον θα προσφέρουν αισθητική απόλαυση και πλούσια ερεθίσματα στα παιδιά αλλά και τους ίδιους. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 30/9/2013)

Περιεχόμενα

1 Η Μεγάλη Ξενάγηση στους Κήπους
2 Ο Πήτερ Παν
3 Η Φωλιά της Τσίχλας
4 Η Ώρα του Λουκέτου
5 Το Σπιτάκι
6 Η Κατσίκα του Πήτερ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPETER PAN IN KENSINGTON GARDENS
ISBN139786188024694
ΕκδότηςΙΣΙΣ
ΣειράΜΙΚΡΗ ΙΣΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2013
Αριθμός σελίδων154
Διαστάσεις26x22
ΜετάφρασηΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΕικονογράφησηRACKHAM ARTHUR
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΙ ΤΖΕΙΜΣ-ΜΑΘΙΟΥ
Κωδικός Πολιτείας7026-0017
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
WOHLLEBEN PETER
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS