Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ // ΟΣΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ

ΟΣΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ - ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΗΣΑΙΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7674-0001




Παρουσίαση

Ιδιαίτερη είναι η χαρά μου, καθώς μου δίδεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους αγαπητούς αναγνώστες σας, με την ευκαιρία της νέας εκδόσεως που αφιερώνετε σε μία σπουδαία πνευματική και οσιακή μορφή της εποχής μας. Ο βίος του γέροντος Παϊσίου υπήρξε μαρτυρία χάριτος για όσους είχαν την ευλογία να τον συναναστραφούν. Ο λόγος του, πηγαίος και λιτός, αντανακλούσε την διαφάνεια και την καθαρότητα της ψυχής του. Είναι συχνά δύσκολο το εγχείρημα να προσεγγίσει κανείς μια τόσο σημαντική ασκητική προσωπικότητα και να εμβαθύνει στη σκέψη της. Είναι όμως πάντοτε πολύ σημαντικό να μελετάται η ζωή και ο λόγος του πατρός Παϊσίου, όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο επιτρέπει στους αναγνώστες να τον συναναστραφούν νοητά, αλλά και γιατί η διαρκής αυτή μελέτη συντελεί ώστε να φωτίσουμε ακόμη περισσότερο την διαχρονική αξία και το εύρος της πνευματικής κληρονομιάς του.
Ο Γέρων Παΐσιος υπήρξε μία από τις μεγάλες προσωπικότητες, όχι μόνο του Αγίου Όρους, αλλά ολόκληρης της Ορθοδοξίας. Η φωτεινή του παρουσία προσέφερε και προσφέρει. Σκορπά αγιασμό, μυσταγωγεί, εμπνέει, γαληνεύει και καθοδηγεί διαχρονικά τα βήματά μας. Φανερώνει στον κόσμο τη δύναμη της ασκήσεως και το μεγαλείο της ταπεινώσεως.
Η μαρτυρία του μακαριστού Γέροντος λειτουργεί λοιπόν ως προσωπική αναβάπτιση ενώπιον του Θεού. Γίνεται συνοδοιπόρος μας στον δρόμο της πίστεως και της αρετής. Η μνήμη του μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη, ώστε να μη λυγίζουμε στα αδιέξοδα του βίου και τις πολλές και δύσκολες δοκιμασίες της κρίσιμης περιόδου που διερχόμαστε.
Η Εκκλησία μας δεν διαθέτει υλική εξουσία και δύναμη για να αντιπαρατάξει στην έκπτωση και την οδύνη της εποχής. Η ισχύς της συνίσταται στον Θεό, ο οποίος την πλουτίζει με ταπεινούς και σημαντικούς ανθρώπους, όπως τον Γέροντα Παΐσιο. Αυτοί είναι η ζώσα προσφορά της Εκκλησίας μέσα στην ιστορία, και οι ευλογημένες μορφές τους συνιστούν τις σταθερές βάσεις και τα ουσιώδη σημεία αναφοράς μας. Ευχόμαστε ο Θεός να τον έχει ήδη κατατάξει μεταξύ των οσίων και των δικαίων, και όλοι οι αναγνώστες σας να ωφεληθούν από τον πλούτο των διδαγμάτων της ζωής και των λόγων του. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΓΕΝΝΗΣΗ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ [ΟΣΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ]
ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ
ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139786188038288
ΕκδότηςM-PRESS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ(Β)
ΕπιμέλειαΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδικός Πολιτείας7674-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

JOHNBS

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS