Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΙΑ (+CD)

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΙΑ (+CD)

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 7715-0011




Παρουσίαση

Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει παραμύθια από όλο τον κόσμο, τα ξαναγράφει και μας τα αφηγείται με τον δικό της τρόπο, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια και στο θέατρο Πόρτα, ενώ ο Φίλιππος Φωτιάδης τα ζωντανεύει με τις πρωτότυπες εικόνες του.
Μια ξεχωριστή συνεργασία σε βιβλίο με cd για να διαβάζεις και να ακούς ξανά και ξανά!
- Τι συνέβη όταν ο Γιακούμπ κορόιδεψε μια γριά με μεγάλη μύτη;
- Πώς ο Μα Λιανγκ νίκησε τον άπληστο Αυτοκράτορα;
- Γιατί τραγουδούν γάτοι, γάτες και γατάκια; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τέσσερα παραμύθια, τα τρία από την πλούσια δεξαμενή της λαϊκής παράδοσης, το πρώτο από την Κίνα και τα δύο τελευταία από την Ιταλία και ενδιάμεσα μια επαναφήγηση ενός παραμυθιού του Γερμανού συγγραφέα Βίλχελμ Χάουφ, συνθέτουν την πρόταση της Ξένιας Καλογεροπούλου για τα μικρά παιδιά. Σε καθένα από τα παραμύθια ο ήρωας ή η ηρωίδα αφού περάσει περιπέτειες και δοκιμασίες γνωρίζει κατά σειρά την αξία της πίστης στις δυνατότητες του καθενός, την αξία της ταπεινότητας, την αξία της γνώσης και την αξία της προσφοράς. Το αγόρι με το μαγικό πινέλο αποκτά αυτοπεποίθηση και κατάφερνει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. Το αγόρι που έχει ένα ξεχωριστό ταλέντο μαθαίνει πως κάθε πράξη έχει μια επίπτωση αλλά και πως και η χειρότερη τιμωρία μπορεί να ανατραπεί και το λάθος να διορθωθεί χάρη στην επίμονη προσπάθεια και την προσφορά. Το αγόρι που θέλει να μάθει καταλαβαίνει μαθαίνοντας πως δεν υπάρχει εύκολος τρόπος αλλά σωστός. Και το κορίτσι που νοιώθει ότι δεν το αγαπούν βρίσκει την αγάπη αφού προηγουμένως έχει η ίδια δώσει καλοσύνη, τρυφερότητα και φροντίδα. Πρόκειται για τέσσερις επιλογές που συμπληρώνουν η μια την άλλη και δημιουργούν μια συνολική αφήγηση για το πώς είναι να μεγαλώνεις, να δοκιμάζεις όρια, να ανακαλύπτεις τις δυνάμεις και τον εαυτό σου. Τα παραμύθια συγκεντρώθηκαν σε μια πολύ όμορφη έκδοση, πλαισιώθηκαν με μια καλοδουλεμένη, πλούσια σε στοιχεία και ερεθίσματα εικονογράφηση που καλεί τα παιδιά να την αποκωδικοποιήσουν σε πολλά σημεία ενώ συνοδεύονται από ένα CD όπου η Ξένια Καλογεροπούλου τα αφηγείται. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Τα παραμύθια που επέλεξε η Ξένια Καλογεροπούλου απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα ακούσουν με μάτια και αφτιά ορθάνοιχτα τις ιστορίες των παιδιών που χρειάστηκε να γνωρίσουν διάφορες περιπέτειες για να φτάσουν στο «τέλος καλό». Όλα τα σύμβολα, οι υπερβάσεις, η μαγεία, οι φανταστικοί κόσμοι, τα ζώα με την ανθρώπινη φωνή θα παρασύρουν τα παιδιά σε δημιουργικές σκέψεις όπου θα κυριαρχούν οι δυνατές εικόνες. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Επειδή στην περίπτωση αυτού του βιβλίου έγινε μια επιτυχημένη συνάντηση κειμένου, εικόνας, επιμέλειας (γλωσσικής και ηχητικής), συνολικής εκδοτικής φροντίδας ώστε στα χέρια των παιδιών να φτάσει ένας καλαίσθητος κόσμος γεμάτος πίστη στα όνειρα. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 14/10/2016)

Περιεχόμενα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΙΝΕΛΟ
παραδοσιακό κινέζικο παραμύθι
Ο ΜΥΤΑΣ
παραμύθι του Wilhelm Hauff (1802 - 1827)
O ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΟΣ ΖΑΓΚΡΕΜΑΡ
βασισμένο σε λαϊκό ιταλικό παραμύθι
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ
λαϊκό ιταλικό παραμύθι
Λεπτομέρειες
ISBN139786188119390
ΕκδότηςΜΑΡΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2016
Αριθμός σελίδων82
Διαστάσεις23x14
ΕπιμέλειαΣΑΜΑΡΑ ΓΙΟΥΛΙΚΑ
ΕικονογράφησηΦΩΤΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Κωδικός Πολιτείας7715-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Κυριακή Σκλία, zgianneler

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

paidaki, flo2109, Louorfa, vpaulou, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΓΙΗΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ
HELLER RACHAEL
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS