Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΒΟΛΦ

Το φάντασμα του Αλεξάντρ Βολφ

+
-
GAZDANOV GAITO
Κωδ. Πολιτείας: 5061-0003
Τιμή Έκδοσης
€13.24
Τιμή Πολιτείας
€9.27
(-30%)
Κερδίζετε €3.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου, ένας νεαρός στρατιώτης των Λευκών σκοτώνει στην ουκρανική στέπα έναν καβαλάρη. Χρόνια αργότερα, εξόριστος στο Παρίσι, όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος, θα διαβάσει τυχαία ένα διήγημα, γραμμένο από κάποιον Αλεξάντρ Βολφ, όπου το περιστατικό που τον σημάδεψε περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια από τη σκοπιά του θύματος. Η αναζήτηση του φασματικού Βολφ φέρνει διαρκώς τον αφηγητή αντιμέτωπο με το παρελθόν και με τον εαυτό του. Ο Γκαϊτό Γκαζντάνοφ συνθέτει με απαράμιλλη δεξιοτεχνία ένα μεταφυσικό νουάρ, προσδίδοντας υπαρξιακό και φιλοσοφικό βάθος στην περιπετειώδη πλοκή, που εκτυλίσσεται με φόντο το Παρίσι του Μεσοπολέμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Σκοτεινές σκηνές, ονειρική ατμόσφαιρα στο Παρίσι, η μοναδική όψη του οποίου περιγράφεται ουσιαστική είναι η νυκτερινή, αυτή του υποκόσμου: η εφημερίδα "L'Express" δεν έγραψε τυχαία πως ο Γκαζντάνοφ είναι "ένας Προυστ που εργάζεται ως ταξιτζής στο Παρίσι του 1930", παρά το γεγονός πως η μνήμη εδώ λειτουργεί διαφορετικά. Ο μοντερνισμός του Γκαζντάνοφ είναι εκείνος του εκπατρισμένου δίγλωσσου, ένα ύφος που έχει αποκτηθεί de jure και που αναφέρεται στη θνητότητα ως σε καθημερινό βίωμα και επικείμενο φάσμα. Η εκκρεμότητα του φόνου που δεν ολοκληρώθηκε αποδίδεται υπαινικτικά, ειδωμένη μέσα από το υαλότουβλο ενός αφηγητή που σταδιακά, εξ αποκαλύψεως, συνδέει τις συμπτώσεις και εκπλήσσεται με τη ροή της πραγματικότητας: το φως αυτό περνά στη συνείδησή του με ρυθμό ανεπίληπτο, χωρίς να "ομογενοποιεί" το βίωμα, αντιθέτως, προσδίδοντάς του πλοκή αγωνιώδη, που αφορά προσωπικά τον αναγνώστη και δεν παράγει το "παραξένισμα" μιας φιλοσοφίζουσας νουβέλας: αντιθέτως, ο αναγνώστης παρακολουθεί έναν άνθρωπο που θα ήθελε να είναι συγγραφέας να γράφει πώς, κάποτε στα νιάτα του, ενώ ήταν πολεμιστής του ρωσικού Λευκού Στρατού, περιπλανήθηκε στην ουκρανική στέπα, άυπνος και ταλαιπωρημένος, πώς τον καταδίωξε, έφιππος, ο παρ' ολίγον δολοφόνος του, πώς οι ρόλοι αντιστράφηκαν και πώς λειτούργησε το καταλυτικό αυτό γεγονός στη χάραξη της ιδιότυπης πορείας του στη ζωή. [...] (ΝΙΚΟΣ ΞΕΝΙΟΣ, BookPress.gr, 3/5/2015)

Περιεχόμενα

Το φάντασμα του Αλεξάντρ Βολφ
Σημειώσεις της μετάφρασης
Επίμετρο του Χρήστου Αστερίου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPRIZRAK ALEKSANDRA VOL'FA
ISBN139786188164659
ΕκδότηςΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΔΡΙΤΣΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΣΠΑΘΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΖΝΤΑΝΟΦ ΓΚΑΙΤΟ
Κωδικός Πολιτείας5061-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, oceansoul, DiaHtz, bukovo, tsenteme, tinoli00, blacknarcissus

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DiaHtz, bukovo, blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

[28/02/2021] mlabrop1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ἐξαιρετικὸ ἀφήγημα μὲ ὑψηλοὺς στόχους· πνεῦμα καὶ ὕλη, λογοτεχνία καὶ δημοσιογραφία, ὄντως ζωὴ καὶ θανατερὴ καθημερινότητα, χωρὶς ὅμως νὰ ἀπαιτεῖ τὸν θαυμασμὸ τοῦ ἀναγνώστη. Πολὺ εὐγενικὸς συγγραφέας.
[25/04/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μου άρεσε πολύ. Καλογραμμένο με ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά και με φιλοσοφική χροιά. Διέκρινα μια διδακτική πρόθεση υπαρξιακών νοημάτων διαμέσου της μυθοπλασίας.
[29/04/2018] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό νουάρ σε μοντέρνο ύφος που θα μπορούσε άνετα να είχε γραφτεί από τον Ώστερ. Κι όμως είναι γραμμένο πριν από 70 χρόνια από Ρώσο αντικαθεστωτικό συγγραφέα που κατέφυγε στο Παρίσι. Βαθιά φιλοσοφημένο γύρω από τα θέματα που καταπιάνεται αλλά ταυτόχρονα γοητευτικά κλασσικό όσο αφορά τους ήρωές του. Αυτοί έχουν ζωές με ελαττώματα, με μοιραίους έρωτες και στόχους ανεκπλήρωτους. Σφιχτοδεμένη είναι και η πλοκή του βιβλίου που ίσως μπορούσε να είναι λίγο πιο εκτεταμένη (40-50 σελίδες) χωρίς να χαθεί τίποτα από το ύφος της αφήγησης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΒΑΦΗΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΛΩ (+CD)
ΚΑΒΑΦΗΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€11.90 €5.36
(-55%)
Κερδίζετε €6.54
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΞΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS