Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ // ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ

ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ

+
-
ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1244-0009
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας ακαταπόνητος περιηγητής των μεσαιωνικών μνημείων της πατρίδας μας και ιδιαίτερα εκείνων των λησμονημένων και μη ιπποτικών καστέλλων, επιχειρεί με τη συγγραφική του πένα να ταξιδέψει τον ρομαντικό αναγνώστη στην εποχή των ιπποτών της Δύσης και των Ελλήνων ηρώων του μεσαίωνος.
Μέσα από τις σελίδες του παρόντος έργου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να έλθει σε επαφή με ζητήματα όπως είναι το μυστήριο με τους χαμένους τάφους των ιπποτών-πριγκίπων Βιλεαρδουΐνων, η εγκατάσταση των Ναϊτών ιπποτών στην Πελοπόννησο, η θέση του θρυλικού βυζαντινού κάστρου του Αρακλόβου, η άγνωστη ιστορία του Ιπποτικού οίκου των Tremolaz, η συναρπαστική Μάχη της Πρινίτσας, η αινιγματική (ιπποτική) καταγωγή μιας επιφανούς ελληνικής οικογένειας των χρόνων της ελληνικής επαναστάσεως κ.ά.
Και όλα αυτά, μέσα από δεκάδες αδημοσίευτες και σπάνιες φωτογραφίες που απαθανατίζουν ακόμη και τα πιο λησμονημένα φρούρια, δίνοντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία στον αναγνώστη να περπατήσει νοερά στα πέτρινα μονοπάτια των μεσαιωνικών ηρώων... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- Μεσαιωνικός χάρτης με τις τοποθεσίες των σημαντικότερων κάστρων
- Πρόλογος από τη Μαρία Ντούρου - Ηλιοπούλου
Καθηγήτρια Μεσαιωνικής Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών
Μέρος Πρώτο
- Ηλεία - Αχαΐα: Κάστρα, γοτθικές εκκλησιές και μεσαιωνικές πολιτείες - ιππότες, σταυροφόροι και βυζαντινοί ήρωες
- Αφετηρία ταξιδιού. Το Ποντικόκαστρο. Τα κάστρα Ωλένης, Γούμερου, Οχιάς, Δοξαπατρή. Στην "καρδιά" της Ιπποτοκρατούμενης Πελοποννήσου: Η εκκλησιά της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα. Γαστούνη και Βαρθολομιό. Ανδραβίδα: Ο Καθεδρικός γοτθικός ναός της Αγίας Σοφίας και οι θαμμένες ιπποτικές εκκλησιές της πόλης - Το μυστήριο με τους τάφους των πριγκίπων Βιλλεαρδουίνων - Ένας πελώριος σκελετός "Ναΐτη Ιππότη" έρχεται στον ήλιο και ξαναχάνεται. Ένα σταυροφορικό μαυσωλείο ανακαλύπτεται. Το θαυμαστό κάστρο Κλερμόντ (Χλεμούτσι) και το "Μουσείο Ιπποτοκρατίας". Παναγιά η Βλαχερνίτισσα: Ένα Φραγκοβυζαντινό κομψοτέχνημα εγείρει ερωτήματα. Η μεσαιωνική πολιτεία της Γλαρέντζας κι ένα παράξενο νυχτερινό όνειρο στα ερείπια ενός γοτθικού ναού.
- Αντίο Γλαρέντζα - Το ταξίδι προς τη μεσαιωνική Αχαΐα ξεκινά. Το Παλαιόκαστρο της Ήλιδος και ο θρύλος των "Ανήλιαγων". Ο μοναχικός πύργος Κουνουπελίου. Πέρασμα στην Αχαΐα: Μεσαιωνικά απομεινάδια στο αρχαίο "Τείχος Δυμαίων". Το ακρωτήρι και η λιμνοθάλασσα του Πάπα. Το κάστρο των Σαιντ-Ομέρ στο "Βουνό της Περιπέτειας", Για τον περίφημο μεσαιωνικό Οίκο των Σαιντ Ομέρ και τον άνδρα που ανέγειρε αυτό το κάστρο. Το καστελλάκι των Πορτών και το παράξενο θέαμα μιας "νεραϊδοσπηλιάς". Το κάστρο της Άρλας (Αιγυπτιόκαστρο). Για την αναζήτηση ενός ερειπωμένου καστέλλου των Ναϊτών στη Φώσταινα. Τέσσερα φρούρια και μια καστροπύλη στο δρόμο για την Πάτρα. Τα κάστρα Μιτοπόλεως και Χαλανδρίτσας. Ταξιδεύοντας προς την Πάτρα. Το Παυλόκαστρο και το Σιδηρόκαστρο. Ξημέρωμα στην Πάτρα. Το μοναστήρι της Γεροκομίτισσας κατά το μεσαίωνα (ως "μήλον της έριδος" μεταξύ του επισκόπου των Πατρών και των ιεροϊπποτών του "Ναού"). Το κάστρο των Πατρών. Αποχαιρετώντας την Πάτρα. Το κάστρο της Ελικίστρας και το ανεμοφθόρητο Πουρναρόκαστρο. Το άρατο κάστρο στο Άνω Καστρίτσι, το αίνιγμα της ταυτότητας του κτήτωρός του καθώς και μερικές σκέψεις για το αόρατο μεσαιωνικό χωριό Pasalan. Από Ρίο ως Καλάβρυτα: Το "Καστέλλι του Μορέως" (Κάστρο του Ρίου). Το κάστρο Σαλμενίκο και η θαυμαστή εποποιία του. Συνέχεια ταξιδιού προς τα Καλάβρυτα. Το κάστρο της Λιστρίνας.
- Από Καλάβρυτα έως Αράκλοβο. Ξημέρωμα στα Καλάβρυτα. Τα κάστρα Calovrat και Τρεμουλά. Ξανά στην Ηλεία: Η μάχη της Πρινίτσας μεταξύ βυζαντινών και Φράγκων και εκτίμηση περί της θέσεως στην οποία εκτυλίχθηκε. Το χωριό Δούκας η μεσαιωνική Πρινίτσα; Η διάσημη "Ωριά" των ελληνικών κάστρων ως νεράιδα. Το χαμένο κάστρο του Χελιδονιού. Το γοτθικό μοναστήρι των κιστέρκιων μοναχών της "Παναγιάς της Ίσοβας". Το θρυλικό κάστρο του Αρακλόβου και ο γενναίος μεσαιωνικός Ηρακλής Δοξαπατρής Βουτσαράς. Συμπληρώματα: Ολίγα για τα κάστρα Παλιακούμπας, Σμέρνας, Κρεπακόρε, Αγίας Ελένης (Αρχαίας Θησόας), κάστρου του Δοξαπατρή στην Αχαΐα και των φραγκοβυζαντινών εκκλησιών της Γλάτσας (Ανήλιου)
- Μεσαιωνικής Αρκαδίας Περιήγηση
- Καρύταινα: Στο στοιχειωμένο κάστρο του Ντε Μπρυγιέρ. Το κάστρο της Άκοβας (Mattegriffon) ή Μονοβύζας - Οι κοντινές του μεσαιωνικές αναμνήσεις. Το ταξίδι στη μεσαιωνική Αρκαδία συνεχίζεται. Περί της καταγωγής των προυχόντων των επαναστατικών χρόνων Δεληγιάννηδων από τον ιππότη De Lienne. Ταξίδι προς Ανατολάς: Το κάστρο Μαγούλιανων (Αργυρόκαστρο). Το κάστρο του Βαλτεσινίκο, ο Πύργος Ζαντέ" και οι θρύλοι για τον "Γυάλινο Πύργο". Ο βυζαντινός "Γουλάς" της Νεστάνης. Πέρασμα στην Κυνουρία: Το κάστρο της "Φράγκας με τα Ρεπαντιά" (Κάστρο Estella). Το κάστρο της Γλυππίας στις ανατολικές υπώρειες του Μαλεβού. Προς Αργολίδα: Το δοξασμένο κάστρο Μουχλί
- Δύο θαυμαστά Μεσσηνιακά θαλασσινά φρούρια
- Το κάστρο της Κορώνης. Το κάστρο της Μεθώνης. Άλλα κάστρα της Μεσσηνίας.
- Επίλογος του συγγραφέα
- Επίμετρο
Το Κάστρο ως σύμβολο
[...]
Λεπτομέρειες
ISBN139786188210400
ΕκδότηςΔΑΙΔΑΛΕΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2015
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1244-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS