Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ( ΔΑΡΑΚΗ )

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

ΔΑΡΑΚΗ ΠΕΠΗ
Κωδ. Πολιτείας: 0920-0082




Παρουσίαση

Συμμετέχοντας στη δημιουργία του κουκλοθέατρου του Κέντρου Νεότητας του Δήμου της Αθήνας μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω από κοντά τις πρώτες φάσεις της δουλειάς που χρειάστηκε για να λειτουργήσει. Να ζήσω ακόμα και τους πειραματισμούς, τις αναζητήσεις και τις συζητήσεις της μικρής ομάδας νέων που είχε αναλάβει αυτήν την προσπάθεια και στην οποία συμμετείχα σα διοικητικό στέλεχος. Οι προβληματισμοί τους, που με κρατούσαν σε διαρκή αγωνία, μα και τα θαυμάσια αποτελέσματα της δουλειάς τους ήταν για μένα ανεκτίμητες εμπειρίες. Αυτήν ακριβώς την πείρα θέλησα να δώσω σ' αυτό το βιβλίο που γράφτηκε με την πεποίθηση ότι οι εμπειρίες που έχει ο καθένας μας μπορούν να γίνουν κίνητρα για δημιουργική προσφορά σε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας, που κι αυτοί αγαπάνε τα μικρά παιδιά και θέλουν να τους δώσουν χαρά, να τα κάνουν ευτυχισμένα.
Το θέμα λοιπόν του βιβλίου μας είναι το κουκλοθέατρο, που προσφέρει στα παιδιά γέλιο, χαρά, ευτυχία. Μια ευτυχία που δεν κοστίζει τίποτα.
Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να τονίσω ότι αυτό που περισσότερο μετράει σ' αυτήν την υπόθεση είναι η διαπίστωση πως στην προσπάθειά μου να ενθαρρύνω και να συμπαρασταθώ την ομάδα εκείνη των νέων να φτιάξει, από το τίποτα σχεδόν, κουκλοθέατρο, βασικά για τα παιδιά των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας, εκείνος που περισσότερο ωφελήθηκε ήμουνα εγώ η ίδια.
Απόκτησα, κοντά στ' αλλά και τούτη την πολύτιμη γνώση: Να κάνεις το χρέος σου με χαρά, με κέφι, με αυτοθυσία, για να μπορείς να είσαι πάντα χρήσιμος στον συνάνθρωπό σου και περήφανος για τον εαυτό σου. Γι αυτό και κλείνουμε τη μικρή τούτη εισαγωγή με τα λόγια του Κομφούκιου: "Πολλοί άνθρωποι ζητούν την ευτυχία πιο ψηλά από τον άνθρωπο, άλλοι πιο χαμηλά. Αλλά, η ευτυχία βρίσκεται στο ύψος του ανθρώπου." (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Η ψυχαγωγία ζωτική ανάγκη για τα παιδιά
Το κουκλοθέατρο μέσο ψυχαγωγίας και αγωγής
Το κουκλοθέατρο σ' όλο τον κόσμο
Το ελληνικό κουκλοθέατρο
Φορείς κουκλοθέατρου στην πατρίδα μας
Τρόποι κατασκευής κουκλοθέατρου
Έργα για κουκλοθέατρο
Οι μουσικοί της πόλης Βρέμης
Το γυάλινο βουνό
Ο Φαντασμένος
Η Αρκουδίτσα
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789600103656
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων142
Διαστάσεις24x17
ΕικονογράφησηΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας0920-0082
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS