Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΙΡΑ

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΙΡΑ

+
-
BUTLER SAMUEL
Κωδ. Πολιτείας: 0920-0208
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Butler, στηλιτεύοντας με τραγικότητα και καυστικό χιούμορ την εποχή του, κερδίζει ένα στοίχημα απ' αυτά που μπαίνουν μια φορά μόνο σ' ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου προσπαθεί να βιώσει κριτικά το παρόν του, ατενίζοντας ταυτόχρονα -με συγκλονιστική διορατικότητα- το αύριο. Και τα καταφέρνει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Αυτό που βρίσκεται στο στόχαστρο της Κοινής ανθρώπινης μοίρας είναι η οικογένεια ως γενεσιουργός αιτία κάθε ψυχικής αρρώστιας. Γραμμένο με τη μορφή του Bildungsroman, το βιβλίο κάνει ακριβώς το αντίθετο απ' ό,τι υπόσχεται, καθώς ξεδιπλώνει την πορεία του κεντρικού πρωταγωνιστή όχι προς την ενηλικίωση αλλά προς την ελευθερία. Ανάμεσα στις διασκεδαστικές περιγραφές του πανταχού παρόντα τριτοπρόσωπου αφηγητή Όβερτον και στις δραματικές τριτοπρόσωπες θέσεις του κεντρικού ήρωα Ερνέστο, ουσιαστικά αναφαίνεται η ιλαροτραγική ταυτότητα που χαρακτηρίζει τη ζωή την ίδια. Τίποτα δεν μοιάζει περισσότερο γελοίο από τον πόνο, αφού, όπως έλεγε κι ο αγαπημένος του Μπάτλερ, Πλίνιος, "Όπως γεννάει χαρά η γνώση, έτσι κι η γνώση πρέπει να γεννηθεί από την ιλαρότητα". Η σάτιρα για τα ήθη και τις συνήθειες της εποχής που διαπερνά κάθε φράση του βιβλίου αντισταθμίζεται έτσι δραματικά από τα τραγικά γεγονότα που σημαδεύουν τη ζωή και την ψυχή του νεαρού Ερνέστο: όπως κι ο ίδιος ο συγγραφέας Σάμιουελ, ο Ερνέστο κακοποιείται βάναυσα από τον ανάλγητο πατέρα του και αναγκάζεται να δεχτεί την κατήχηση και τις υπαγορεύσεις της Εκκλησίας αλλά και τον καταναγκασμό ενός γάμου - με την Έλεν, την οποία ο Ερνέστο νυμφεύεται όταν βγαίνει από τη φυλακή, όπου έχει καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση. Φτάνοντας στην ώριμη τότε ηλικία των 28, κι ύστερα από φυλακίσεις, συγκρούσεις, έναν γάμο κι έναν χωρισμό, μπορεί επιτέλους να κατακτήσει την αυτογνωσία και την εσωτερική ελευθερία. Εννοείται ότι μέσα από τη φωνή του Ερνέστο ουσιαστικά ο Μπάτλερ ορθώνει τη δική του, διεκδικώντας την ελευθερία της βούλησης και της αυτόνομης πράξης, καθώς ήταν αυτός που υποστήριζε τη μητρότητα εκτός γάμου και την αντικατάσταση της οικογενειακής ηθικής από τον αυτοσχέδιο και ελεύθερο ηδονισμό των επικούρειων φιλοσόφων. Θεωρούσε, δε, πως το μοναδικό όχημα προς την εσωτερική γαλήνη και τη στοχαστική ζωή είναι η ελαχιστοποίηση του "θορύβου" που προκαλούν οι εξωτερικές πιέσεις - κι αυτό είναι που ανακαλύπτει κι ο ήρωάς του στο τέλος του βιβλίου." (Τίνα Μανδηλαρά. Πηγή: www.lifo.gr, 10/12/2014.)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WAY OF ALL FLESH
ISBN139789600105476
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράORBIS LITERAE
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων532
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΤΛΕΡ ΣΑΜΙΟΥΕΛ
Κωδικός Πολιτείας0920-0208
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Ron

Κριτικές για το προϊόν

[05/07/2021] kadafi.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ καλό ανάγνωσμα χωρίς εκπλήξεις στην πλοκή και με όμορφη αφήγηση , επικεντρώνεται στις σχέσεις γονέων και τέκνων από την μεριά του καταπιεσμένου αγοριού .
[22/09/2016] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλιο γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα κι όμως δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο σύγχρονο, όπως έγραψαν κι άλλοι αναγνώστες. Η "ειρωνική" αφήγηση του Butler και ο τρόπος που αυτή κυλά, σε κερδίζουν.
[11/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο τούτο, χωρίς ο συγγραφέας να έχει την υστεροφημία των υπόλοιπων σύγχρονων συναδέλφων του -και όσων αποτελούν το δυναμικό της εξαιρετικής σειράς Orbis Literae της Gutenberg, όπως ο Μέλβιλ, ο Στερν, ο Κόλλινς κ.α.-, αποτελεί ένα εκπληκτικό έργο προσωπικής, αθόρυβης αντίστασης στον καθολικισμό και τη συντήρηση της Βρετανίας των τελών του 19ου αιώνα.
[26/02/2013] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο ήρωας Έρνεστ μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αυστηρά ήθη. Η διαπαιδαγώγηση που δέχεται κατά την παιδική του ηλικία ακρωτηριάζει την προσωπικότητά του και τον οδηγεί σε μία σειρά από λανθασμένες επιλογές και αποτυχίες. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσωπική ταλαιπωρία για να πάψει κάθε δεσμό με το παρελθόν. Το βιβλίο, αν και γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, μόνο σύγχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι απόψεις του Butler μοιάζει να ξεπηδούν από το μυαλό του πλέον σύγχρονου και προοδευτικού ανθρώπου. Το ανήσυχο πνεύμα και η ριζοσπαστικότητα του Βutler -εκφρασμένη με αυθάδεια και ειρωνεία σχεδόν 150 χρόνια πριν- είναι αυτά που νομίζω κερδίζουν τον αναγνώστη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS