Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΙΟΥΙΣ: Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ

+
-
LEWIS MATTHEW-GREGORY
Κωδ. Πολιτείας: 0920-0804
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€17.50
(-30%)
Κερδίζετε €7.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Υγρές, μελαγχολικές αυλές, φασματικοί πύργοι, ζοφερές προοπτικές, μοναστήρια όπου κατοικεί το Κακό, ψίθυροι και τρεμάμενες σκιές, πανέμορφες ηρωίδες που ακροβατούν στα όρια της τρέλας, δαιμονικοί χαρακτήρες που πουλάνε την ψυχή τους στον Εωσφόρο, αλλότρια, μυστικά πάθη, τρέλα, ποίηση... Το γοτθικό μυθιστόρημα σε όλο το ανατριχιαστικό του μεγαλείο είναι εδώ, με έναν ογκόλιθο τους είδους, που ξεπερνά σε ένταση, ρίγος, παλμό, φαντασία και αυτοαναφορική ειρωνεία το σύνολο της σύγχρονης «λογοτεχνίας τρόμου». (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ
Πρόλογος
Γνωστοποίηση
Μέρος Πρώτο
Μέρος Δεύτερο
Μέρος Τρίτο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MONK
ISBN139789600110616
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράORBIS LITERAE
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων568
Διαστάσεις21x12
ΠρόλογοςΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜετάφρασηΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΕπιμέλειαΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΥΙΣ ΜΑΘΙΟΥ-ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ
Κωδικός Πολιτείας0920-0804
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

KLIOVIRGO, blacknarcissus, sugahtankdesign

Κριτικές για το προϊόν

[03/09/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Φάουστ συναντά τον Ροΐδη και τον Έκο, συνομιλεί με τον Σαίξπηρ και κλείνει το μάτι στον Νταν Μπράουν σε αυτό το γοτθικό μυθιστόρημα του 18ου αι. όπου ο τρόμος, το μυστήριο και το υπερφυσικό στοιχείο κυριαρχούν και το κακό ελλοχεύει παντού.
Παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση ενός ηγούμενου της καθολικής εκκλησίας στη Μαδρίτη, ο οποίος στο πλαίσιο της ματαιοδοξίας του και της λαχτάρας του να ικανοποιήσει τις σαρκικές του επιθυμίες, δε διστάζει να διαπράξει τα πιο φρικτά εγκλήματα και να περάσει από τον έπαινο στην καταδίκη!
Στην αρχή πιστεύεις ότι διαβάζεις κάποιες ξεχωριστές ιστορίες, προχωρώντας, όμως, οι ιστορίες αυτές "δένουν" μεταξύ τους σε μια ενδιαφέρουσα πλοκή κι εσύ δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου! Διαβάζεις για τάφους, μοναστήρια, λαγνεία, βία, μαγεία, πάθη, αμαρτίες, φόνους, μπουντρούμια, απαγωγές, βιασμούς, Ιερά Εξέταση και βασανιστήρια, συμβόλαια με τον διάβολο, κάστρα, ιππότες και συνειδητοποιείς πως ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα, και για το καλό και για το κακό και ότι "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά", σύμφωνα με τη γνωστή λαϊκή φράση!
Συγκλονιστικό βιβλίο, προκλητικό και ιερόσυλο για την εποχή που γράφτηκε, καθώς στηλιτεύει τον καθολικισμό και την υποκρισία της εκκλησίας, σκοτεινό, με εξαιρετικές περιγραφές, απλή αφήγηση, ανατροπές και ένα, πραγματικά, συγκλονιστικό τέλος! Πρόκειται, επίσης, για ένα ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της ανθρώπινης ύπαρξης αποτελώντας, έτσι, ένα από τα πρώτα δείγματα ψυχανάλυσης!
Αν εξαιρέσει κανείς τα ποιήματα που παρεμβάλλονται και κουράζουν λίγο, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα του είδους!
[04/12/2022] keeperofthereign.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δεν είμαι αναγνώστης του είδους και είχα ίσως μεγάλες προσδοκίες οι οποίες δεν επαληθεύτηκαν. Καταρχάς περιμενα πιο πολύ τρόμο. Σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει και σε σχέση με την μοντέρνα λογοτεχνία τρόμου δείχνει μέχρι και παιδικό πολλές φορές. Επίσης περίμενα τον καλόγερο να είναι η προσωποποίηση του κακού και σχετικός με την τη ιερά εξέταση. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει και ο καλόγερος είναι κατά την γνώμη μου άλλος ένας "έκπτωτος άνθρωπος". Το μυθιστόρημα είναι κατά πολύ πεπαλαιωμένο. Κουράστηκα να διαβάζω για την τιμή και την αγνότητα των κυριών της καλής κοινωνίας και για το ποσο δεν "το θέλουν" αντίθετα με τους άντρες που "το θέλουν" πάντα. (Εντυπωσιακή η αλλαγή του DNA των μοντέρνων γυναικών σε μόνο 200 χρόνια!). Η δράση αργεί και μετά την μέση περίπου το βιβλίου αρχίζει να γίνεται ουσιαστικά συναρπαστικό, και συνεχίζει έτσι μέχρι το τέλος, που σαφώς το ανεβάζει πολύ και είναι αρκετά απρόβλεπτο. Πραγματικά το σώζει! Εν κατακλείδι το μυθιστόρημα είναι μία καταδίκη της απύθμενης υποκρισίας της εκκλησίας αλλά ως προέκταση και της κάθε εξουσίας, καθώς και της διαφθοράς που αυτή η εξουσία φέρνει στους εξουσιαστές. Στα θετικά η πανέμορφη έκδοση του Gutenberg σε πολυτονικό! Αν θέλετε πάντως να διαβάσετε ένα πραγματικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στο οποίο ο τρόμος της μεσαιωνικής πραγματικότητας ξεπερνάει κατά πολύ τον τρόμο της φαντασίας, βρείτε το Η ΑΒΥΣΣΟΣ της Marguerite Yourcenar το οποίο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Καλός Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ, αλλά όχι αριστούργημα.
[17/02/2022] Celestial.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα εμβληματικό και αξεπέραστο έργο της αγγλοσαξονικής λογοτεχνίας. Πέρα από τον ποιητικό ύφος της αριστοκρατικής ή ιπποτικής φρεσκάδας των ηρώων, το έργο αυτό συνιστά ένα αδήριτο και δηκτικό δοκίμιο πάνω στη σαθρότητα και ευτέλεια των λεγόμενων χριστιανικών αξιών, μέσω της υπόστασης του ασκητικού, απομονωμένου ανθρώπου επί του προσώπου του καλογέρου. Γιατί, εύλογα σύμφωνα με το κείμενο, η αρετή είναι αντεστραμμένη μνησικακία και οίκτος.
[22/09/2021] mpapastamouli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καταπληκτικο!Μου αρεσε ο τροπος γραφης,οι εναλλαγες που μου προκαλεσε στη διαθεση,πραγματικα ενα γοτθικο μυθηστορημα.Σου δινει τροφη για σκεψη και το τελος του ειναι ανατρεπτικο και εκπλησσεσαι.Αξιζει να διαβαστει!!
[08/04/2021] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο, και οσο σκεφτομαι πως εχει γραφτει το 1700κατι πραγματικά το εκτιμώ ακόμη περισσότερο. Ωραιο βιβλιο για να μπει καποιος στο Γοτθικο μυθιστόρημα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS