Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΡΜΑΝΤΕΙΛ (ORBIS LITERAE 15 / ΣΕΙΡΑ)

ΑΡΜΑΝΤΕΙΛ

+
-
COLLINS WILKIE
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1151
Τιμή Έκδοσης
€27.00
Τιμή Πολιτείας
€18.90
(-30%)
Κερδίζετε €8.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Αρμαντέιλ κατακτήθηκε σιγά-σιγά από τους αναγνώστες και τους κριτικούς, μέσα στον 20ό αιώνα πλέον, για να αποκατασταθεί και να γίνει αντικείμενο σοβαρής μελέτης την ίδια στιγμή πού το ευρύ κοινό ανακάλυπτε ένα ακόμη συγκλονιστικό ανάγνωσμα.
[...] Οι χαρακτήρες είναι εντυπωσιακά συμπαγείς και συνεπείς, χτισμένοι πάνω στη λεπτομερή περιγραφή της φυσικής παρουσίας τους. Κάπως ακραίοι, αλλά όχι εξωφρενικοί ή απίθανοι, είναι απόλυτα προσηλωμένοι στους στόχους τους, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο χωρίς κανέναν δισταγμό. Επιπλέον, τα πάθη τους παρουσιάζονται σφαιρικά. Ο Κόλινς δίνει στους ήρωές του τα ίδια δικαιώματα στην ηθική και την ανηθικότητα. Το κύριο και σημαντικότερο από λογοτεχνική άποψη μέσο με το όποιο πετυχαίνει ο συγγραφέας την παρουσίαση του βάθους και της επιφάνειας των προσώπων είναι η επίμονη σκιαγράφηση εξωτερικών λεπτομερειών, πού κανείς δεν θα σκεφτόταν να παρατηρήσει. Με όρους του 19ου αιώνα, ο Ουίλκι Κόλινς είναι ένας λαϊκός συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου. Με όρους του 20ού αιώνα, είναι ένας σπουδαίος εικονογράφος του ανθρώπινου ασυνείδητου.
Αυτό το έργο αναφοράς για την περίτεχνη πεζογραφία της βικτωριανής εποχής και για την όλη μυθοπλαστική παράδοση της Δύσης ανοίχτηκε μπροστά μου με την επιβλητικότητα μιας θεόρατης εικαστικής παράστασης απέναντι σε έναν μαθητευόμενο αντιγραφέα ζωγραφικών πινάκων. Πέρα από τους δισταγμούς, πού εμφανίζονται στην αρχή κάθε μετάφρασης, το κοινωνικό πανόραμα και η υφολογική ποικιλία του συγκεκριμένου έργου μου ύψωσαν στην πορεία νέους δισταγμούς, οι όποιοι δεν μετριάζονταν ούτε με τη φήμη του Κόλινς ως λαϊκό συγγραφέα.
Ιδίως το γεγονός πως η αφήγηση ξεδιπλώνεται όχι μόνο από τον ίδιο τον συγγραφέα, αλλά και από τον λόγο των ηρώων του, απαιτεί από τον μεταφραστή ευελιξία και ικανότητες μεταμόρφωσης.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της μετάφρασης ήταν η ακριβής απόδοση των σκιάσεων και των αποχρώσεων πού δημιουργεί το πρωτότυπο. Η γεμάτη ανατροπές πλοκή του Αρμαντέιλ μεταφέρει στον αναγνώστη μιαν έντονη αίσθηση "ματαιότητας": ένα μίγμα χιούμορ, ειρωνείας και ρομαντικής τραγικότητας. Η απόδοση αυτής της αίσθησης, την οποία ο Κόλινς πετυχαίνει με τη χρήση του περίτεχνου "ευπρεπούς" αγγλικού λόγου, θέτει ιδιαίτερα δύσκολα προβλήματα στην ελληνική, αν και όχι πάντα άλυτα. Οπωσδήποτε, η μεταφορά του έργου στα ελληνικά προέβαλλε, κοντά στα εμπόδια, και αρκετές ευχάριστες προκλήσεις, οι οποίες κατάφερναν πάντα να υποβαθμίζουν τη σημασία των κινδύνων. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Μια ογκωδέστατη μυθιστορηματική τοιχογραφία της βικτωριανής περιόδου γραμμένη από έναν πρωτοπόρο συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου και αγωνίας. (Γρηγόρης Μπέκος, Το Βήμα, 23/9/2012. http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=475948)

Περιεχόμενα

Πρόλογος της Μεταφράστριας
[Αφιέρωση]
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Οι Ταξιδιώτες
Η Μονοκόμματη Πλευρά του Σκοτσέζικου Χαρακτήρα
Το Ναυάγιο του Καραβιού πού μετέφερε Ξυλεία
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ
Το Μυστήριο του Οζίας Μιντγουίντερ
Ο Άνθρωπος αποκαλύπτεται
Μέρα και Νύχτα
Η Σκιά του Παρελθόντος
Η Σκιά του Μέλλοντος
ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Το Κακό παραμονεύει
Ο Άλαν Γαιοκτήμονας
Οι Αξιώσεις της Κοινωνίας
Η Εξέλιξη των Γεγονότων
Η Μητέρα Όλντερσο σε Επιφυλακή
Ο Μιντγουίντερ υποκρίνεται
Η Υπόθεση περιπλέκεται
Τα Νόρφολκ Μπρόουντς
Μοίρα Η Συγκυρία;
Το Πρόσωπο της Καμαριέρας
Η Δεσποινίς Γκουίλτ σε Κινούμενη Άμμο
Συννεφιάζει
Έξοδος
ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΙΤΟ
Η Κυρία Μιλρόι
Ο Άνθρωπος βρίσκεται
Στα Πρόθυρα της Αποκάλυψης
Ο Άλαν Στριμωγμένος
Το Γιατρικό του Πέντζιφτ
Το Υστερόγραφο του Πέντζιφτ
Το Μαρτύριο της Δεσποινίδας Γκουίλτ
Εκείνη μπαίνει Ανάμεσά τους
Εκείνη ξέρει την Αλήθεια
Το Ημερολόγιο της Δεσποινίδας Γκουίλτ
Αγάπη και Νόμος
Σκάνδαλο στο Σταθμό
Η Καρδιά ενός Γέρου
Το Ημερολόγιο της Δεσποινίδας Γκουίλτ
Η Ημέρα του Γάμου
ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Το Ημερολόγιο της Δεσποινίδας Γκουίλτ
Το Ημερολόγιο συνεχίζεται
Το Ημερολόγιο διακόπτεται
ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
Στον Τερματικό Σταθμό
Στο Ίδρυμα
Το Πορφυρό Φιαλίδιο
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Νέα από το Νόρφολκ
Μιντγουίντερ
Επίμετρο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςARMADALE
ISBN139789600115581
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράORBIS LITERAE
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων1216
Διαστάσεις20x11
ΜετάφρασηΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΑΝΤΥ
ΕπιμέλειαΜΠΕΛΛΑ Κ. ΖΩΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΛΙΝΣ ΓΟΥΙΛΚΙ
Κωδικός Πολιτείας0920-1151
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[20/06/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενώ στην αρχή σου φαίνεται ότι η εξέλιξη της πλοκής είναι αργή, από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου! Η αφήγηση ρέει κι εσύ βυθίζεσαι στον κόσμο των χαρακτήρων στους οποίους διακρίνεις και τη σκοτεινή και τη φωτεινή τους πλευρά, ενώ οι πράξεις τους καθοδηγούνται από τα συναισθήματα, τους φόβους και τα πάθη τους. Πρόκειται για ήρωες γεμάτους ενοχές, που φοβούνται τη μοίρα και αναζητούν εναγωνίως τη λύτρωση!
Σε κερδίζει ο αριστοτεχνικός συνδυασμός του τραγικού στοιχείου με το υπόγειο χιούμορ και την ειρωνεία, ο σοκαριστικός για την εποχή χαρακτήρας της βασικής ηρωίδας που τη μισείς, ενώ ταυτόχρονα τη θαυμάζεις, η αφήγηση που από τριτοπρόσωπη παίρνει τη μορφή επιστολής ή ημερολογίου, οι ανατροπές, το λυτρωτικό τέλος, ενώ έρχεσαι σε επαφή με μια πρώτη μορφή ψυχανάλυσης και με κάποιο αρχικό στάδιο της ιδιωτικής αστυνομικής έρευνας! Προβληματίζεσαι, στο τέλος, σχετικά με την προέλευση των ονείρων, αφού η ορθολογική θεωρία συγκρούεται με την υπερφυσική, ενώ αναρωτιέσαι, παρακολουθώντας τον τρόπο δράσης των ηρώων, αν υπερισχύει η ανθρώπινη βούληση ή η ανθρώπινη μοίρα και αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιες φορές ο έρωτας είναι ο τελικός ρυθμιστής των πραγμάτων!
Πόσο μεγάλος μάστορας της πλοκής είναι, τελικά, αυτός ο Collins! Πόσο καλός ψυχογράφος και πόσο εθιστικά τα βιβλία του! Οι σελίδες ξεπερνούν τις 1200 και όμως δε βαριέσαι ούτε κουράζεσαι!
[07/05/2021] Celestial.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο είναι εξαιρετικό και καλογραμμένο, όπως τα περισσότερα έργα της ρομαντικής περιόδου. Να τονίσω ότι ο Wilkie μοιάζει, λογοτεχνικά, πολύ με τον Dickens (ήταν και στενοί φίλοι παρεπιπτόντως), κάτι που αναδεικνύεται εμφανώς σε όλο το συγκεκριμένο του έργο. Ωστόσο, η πλοκή είναι προβλέψιμη και πληκτική σε μερικά σημεία, χωρίς να κουράζει ιδιαίτερα το μέγεθος των 1200 σελιδών. Τέλος, αξίζει σαν έργο του 19ου αιώνα, αλλά, όπως κάνουν πολλοί, δε συγκρίνεται με τον Μέλμοθ της ίδιας σειράς, το οποίο τελευταίο είναι ένα από τα κορυφαία της σειράς και ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ!
[02/06/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλό βιβλίο. Μου άρεσε για την πλοκή, την καλή μετάφραση, τον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία και το ενδιαφέρον που διατηρείται ως το τέλος των 1.200 σελίδων. Το αγάπησα και με κέρδισε. Κλασσικό στυλ και σταθερή αξία Βρετανικού στυλ.
[01/09/2016] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να δικαιολογήσω την αρνητική κριτική που υπάρχει για τον Αρμαντειλ σε αυτή τη σελίδα. Το βιβλιο, όσο βαρύ κι ασήκωτο αν είναι στην κυριολεξία, δε θα έπρεπε να πτοήσει έναν βιβλιοφάγο ούτε στο ελάχιστο. Η μετάφραση, η οποία επίσης δέχεται βέλη, είναι ωραιότατη. Ο Αρμαντειλ ειναι ενα υπεροχο αναγνωσμα που έχει ολα τα χαρακτηριστικά ενος mystery novel, κατηγορία στην οποία κατεξοχήν κινείται ο συγγραφέας. Έχοντας επίσης διαβάσει και τη Φεγγαρόπετρα, αλλά και τη Γυναίκα με τα λευκά, έχω να πως πως ούτε στον Αρμαντειλ ο Wilkie Collins με απογοήτευσε. Το βιβλίο είναι εξαιρετικά γραμμένο, οι χαρακτήρες είναι προσεκτικά κ πολύ σωστά τοποθετημένοι στην παρουσίασή τους, ενώ υπάρχουν και συνεχείς ανατροπές στην πλοκη που κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη ζωντανό. Εξαιρετικός ο Αρμαντειλ. Το διάβασα απνευστί παρα το μεγάλο αριθμό σελίδων.
[21/09/2015] 3l3n1Ka.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι επ' ουδενί λόγω δεν είμαι τοσο εύγλωττη όσο ο φίλος κριτικός παραπάνω...Έχοντας διαβάσει και άλλα δύο βιβλία του συγγραφέα, "Η φεγγαρόπετρα" και"Η γυναίκα με τα λευκά" έχω να παρατηρήσω τα εξής.... Η αρχή του "Άρμαντειλ" μέχρι να μπει η βάση πάνω στην οποία θα "τρέξει" η πλοκή του βιβλίου ίσως είναι λίγο μεγαλύτερη σε διάρκεια από ότι είναι συνηθισμένος ένας σημερινός αναγνώστης. Και ίσως η αγωνίες στις οποίες εκτίθεται ο αναγνώστης σε αυτό το διάστημα να είναι πολλές στο νούμερο και κοντά η μια στην άλλη, πράγμα που κατά τη γνώμη μου εξηγεί και μια παλαιότερη (αρνητική) κριτική που έχει γίνει σε αυτή τη σελίδα. Παρ' ολ' αυτά... Το "Άρμαντειλ" είναι ένα βιβλίο εξαιρετικά γραμμένο που αν και λόγω του μεγέθους του και των υποχρεόσεών μου αναγκάστηκα να το αφήσω στην άκρη για μέρες τη φορά, μου έκανε εντύπωση η ευκολία με την οποία ανοίγωντας ξανά το βιβλίο το ενδιαφέρον αναζοπυρώνονταν πριν καν περάσει η πρώτη πρόταση. Η ιστορία, ειδικά μόλις μπει η βάση για την πλοκή, "πετάει". Να σημειωθεί δε πως αυτή η κριτική γράφεται 4:40 π.μ.-η ώρα που τελείωσα να διαβάζω τις τελευταίες 200 σελίδες και αύριο είναι Δευτέρα(!). Καλή ανάγνωση λοιπόν και σε εσάς...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
KIRKMAN ROBERT
€14.40 €4.32
(-70%)
Κερδίζετε €10.08
Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS