Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

+
-
ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-0187
Τιμή Έκδοσης
€19.61
Τιμή Πολιτείας
€13.73
(-30%)
Κερδίζετε €5.88


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πρώτο μεγάλο δίλλημα που αντιμετωπίστηκε κατά τη σύλληψη της ιδέας συγγραφής των δύο αυτών τόμων, αλλά και κατά τη σύνταξη του πρώτον που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ήταν ο γενικός τίτλος του θέματος γύρω από τον οποίο θα αναπτυσσόταν το όλο εγχείρημα. ΘΑ 'πρεπε να αφιερωθεί στην ανάλυση του ιδιαίτερου, νέου αυτού κλάδου του διεθνούς δικαίου που έχει σχέση αποκλειστικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, ή επιβάλλεται να επιχειρηθεί η ανάλυση όλων των παραμέτρων του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, κάτω από τη διεθνή του διάσταση και προστασία; Επιλέχθηκε, όπως αποδεικνύεται, η δεύτερη λύση, καθότι κρίθηκε απαραίτητος ο εντοπισμός αλλά και η ανάπτυξη των κοινωνικών και πολιτικών επίσης παραμέτρων του προβλήματος στα πλαίσια της εξέλιξης της σημερινής διεθνούς κοινότητας. Ενός προβλήματος που ως από τη φύση του δεν αφορά τους νομικούς και μόνον αλλά τον άνθρωπο, κάτω από τη διάσταση εμβάθυνσης όλων των επί μέρους πολύπλοκων συντελεστών ενός κλάδου σε πλήρη και διαρκή εξέλιξη.
Ερέθισμα αποτέλεσε η απόφαση εισαγωγής ενός μαθήματος εξειδικευμένου στην "διεθνή προστασία του περιβάλλοντος" στα πλαίσια του προγράμματος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ενώ, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίστηκε τελικώς θετικά, ήταν και η περιορισμένη ελληνική βιβλιογραφία σχετική με το νέο αυτό διδασκόμενο, από τετραετίας ήδη, γνωστικό αντικείμενο.
Τέλος, προσδοκία αποτελεί η επιθυμία στη γενικότερη περιβαλλοντική μάχη που δίνει ο άνθρωπος για ανάταση των συνθηκών διαβίωσής του στον πλανήτη μας μέσα από την ολοκλήρωση και ορθή δρομολόγησή του στον ευρύτερο φυσικό του χώρο. (Από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περιεχόμενα

ΣΥΝΤΜΗΣΕΙΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΔΙΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ
- Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
- ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3230-0187
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CRUDE
SHAH SONIA
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS