Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΣΟΟΥΜΑΝ ΔΕ ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΑΠΟΨΕ

Ο ΣΟΟΥΜΑΝ ΔΕΝ ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΑΠΟΨΕ

ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0426




Παρουσίαση

Showman (σόουμαν) είναι εγγλέζικη λέξη με αμερικάνικη φυσιογνωμία και διεθνή ισχύ. Σημαίνει αυτός που κάνει show (σόου). Που δείχνει και λέει σ' ένα λεηλατημένο κοινό πράγματα μ' ένα τρόπο θεαματικό και ξεχωριστό. Αυτό είναι περίπου ο showman (σόουμαν). Στη χώρα μας χαρακτηρίζεται σόουμαν αυτός που παραβαίνει τις κοινές προδιαγραφές αντοχής, που τραγουδά και χορεύει σαν θεατρίνος ή που παίζει σαν τραγουδιστής, εκφραστής ονείρων με μια μαγική παραλλαγή του όρου και τελικά μεταμορφώνεται, σαν μάρτυρας βυζαντινός με ιλουστρασιόν προοπτικές.
Μάρτυρας έντονων προσωπικών βιωμάτων - εκεί άλλωστε είναι η ουσιώδης διαφορά με τον ηθοποιό - που εξακοντίζονται, άσχετα με την δραματικότητά τους, με το κέφι και τη λάμψη φωτοβολίδας. Άτομα σπάνια, γοητευτικά και εξόχως επικίνδυνα.
Στο βιβλίο αυτό, όμως, μιλώ για τους συναισθηματικά περιθωριακούς ανθρώπους που έπαιξαν κερδίζοντας ή χάνοντας κάτω από την παρανομία της ευτυχίας, αν υποτεθεί πως η ευτυχία είναι η λιγότερη νόμιμη εκδοχή της ζωής. Όλοι οι ήρωες είναι φανταστικοί, παρόλο που εκφράζουν σαν άποψη σχήματος κάποιες ιδιαίτερες στιγμές νοσταλγίας.
Όσο για τον σόουμαν, είναι ο άγγελος της δοκιμασίας, αφορμή για να δηλώσω τη συναισθηματική ταυτότητα της ιστορίας μου. Κι είναι πια εποχή ν' αρχίσω να εφευρίσκω τους αγγέλους μου, ξέροντας καλά μετά τόσα και τόσα μαθήματα θρησκευτικών πως οι άγγελοι είναι αυτοί που μας προετοιμάζουν, αθέατοι μυστικά και σοφά, για τις μέρες του πάθους, του έρωτα, της σιωπής και του θανάτου... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600304657
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις18x11
Κωδικός Πολιτείας2250-0426
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS