Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ

+
-
TOOLE JOHN-KENNEDY
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0709
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τεμπέλης, αχόρταγος, ασυμβίβαστος, ο πελώριος Ιγνάτιος Τζέι Ράιλι από τη Νέα Ορλεάνη συγχύζεται αν του προτείνουν να δει μιούζικαλ, να φορέσει σακάκι, να μπει σε λεωφορείο και κυρίως να δουλέψει. Παίζει το λαγούτο του, καταγράφει τις παρατηρήσεις του για τη ζωή και τον σύγχρονο κόσμο στα ινδιάνικα επιστολόχαρτα, καταβροχθίζει αμέτρητα λουκάνικα και σπέρνει το χάος σε δύο επιχειρήσεις. Εναντίον του συνασπίζονται οι ηλίθιοι: μια μάνα που αποφάσισε να γλεντήσει τη ζωή της, ένας προϊστάμενος που θέλει να τον βάλει να κάνει προσθέσεις, μια ιδιοκτήτρια μπαρ που δεν τον θέλει για πελάτη, ένας αστυφύλακας που πάσχει από υπερβάλλοντα ζήλο, μια φίλη που τον πιέζει να κάνουν έρωτα, ένας ομοφυλόφιλος που τον καλεί στο πάρτι του. Ο Ιγνάτιος αντιστέκεται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA CONFEDERACY OF DUNCES
ISBN139789600307924
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2000
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςWALKER PERCY
ΜετάφρασηΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΥΛ ΤΖΟΝ-ΚΕΝΕΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-0709
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

cat7fish3, billpap, kantath, Sinnaoi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

miron

Κριτικές για το προϊόν

[14/04/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τι βιβλίο ήταν αυτό! Ανατρεπτικό και πρωτότυπο! Μια γλυκόπικρη κωμωδία με έναν τόσο ιδιαίτερο κεντρικό χαρακτήρα, που όμοιό του δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα!
Ο Ιγνάτιος Τζέη Ράιλυ από τη Νέα Ορλεάνη είναι ένας μαμόθρεφτος τριαντάρης που ζει με την αλκοολική μητέρα του, ύστερα από τις πιέσεις της οποίας αποφασίζει να βρει δουλειά και τότε... τα προβλήματα γι' αυτόν και τους γύρω του αρχίζουν ("Για πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα αντιμέτωπος με το σύστημα, απόλυτα αποφασισμένος να λειτουργήσω μέσα στο πλαίσιό του ως παρατηρητής και κριτικός μεταμφιεσμένος, κατά κάποιο τρόπο").
Ο Ιγνάτιος τρώει πολύ, καταγράφει τις παρατηρήσεις του για τη ζωή και τις σκέψεις του σε ινδιάνικα επιστολόχαρτα, ντύνεται με περίεργα ρούχα, παίζει το λαγούτο του αδιαφορώντας για το αν ενοχλεί τους γείτονες, είναι ολίγον τι τεμπέλης, μορφωμένος μεν άξεστος δε, με μια σουρεαλιστική λογική(;), βγάζει τη δική του "χολή" απέναντι σε οτιδήποτε σύγχρονο, ενώ πιστεύει ότι η ανθρωπότητα θα σωθεί αν επιστρέψει στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα! Η αισθητική του προσβάλλεται πολύ εύκολα, ενώ συμφωνεί με τον απολυταρχισμό της καθολικής εκκλησίας και διαφωνεί με τη σεξουαλική απελευθέρωση που χαρακτηρίζει την εποχή του (δεκαετία '60).
Πρόκειται, λοιπόν, για έναν εμμονικό τύπο, που αντιλαμβάνεται τον κόσμο με τον δικό του τρόπο ("Αρνούμαι να γίνω αισιόδοξος. Η αισιοδοξία είναι διαστροφή"), πιστεύει ότι "οι περισσότεροι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν καθόλου την κοσμοθεωρία του", ρίχνει το φταίξιμο πάντα στους άλλους και γίνεται ανυπόφορος και εκνευριστικός στους γύρω του, αλλά και στον αναγνώστη, ο οποίος νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα! Όταν το διαβάζεις δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις, να θυμώσεις ή να λυπηθείς! Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι δεν ταυτίζεσαι με κανέναν από τους ήρωες, καθώς και τα υπόλοιπα πρόσωπα που περιτριγυρίζουν τον Ιγνάτιο είναι όλα ιδιαίτερα!
Αν και υπερβολικό σε πολλά σημεία, διαβάζεται πολύ ευχάριστα! Εγώ το απόλαυσα πραγματικά!
[31/07/2021] mariosRigas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι απίστευτο ότι είναι εξαντλημένο και δεν κυκλοφορεί αυτό το διαμάντι. Πρέπει να τυπωθεί πάλι, άμεσα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS