Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2260




Παρουσίαση

Η φωτογραφία είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα "κλικ". Και ο Ντίνος Διαμαντόπουλος είναι τελειομανής. Αναζητάει διαρκώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κάνει τη δουλειά του. Αναζητάει τις νέες εξελίξεις στις τεχνικές και στην τεχνολογία, αλλά και στις αλλαγές, στις εποχές, στις φόρμες, στη γλώσσα, στα χρώματα. Τότε, μόνο τότε, αφήνει τον εαυτό του να χαλαρώσει. Τότε, μόνο τότε, πατάει το κουμπί. Απαιτεί από τον εαυτό του διαρκή εγρήγορση, ακόμη κι όταν με κλειστά τα μάτια μπορεί πια να έχει το ίδιο εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εξαιρετικό για τους άλλους. Ποτέ για τον ίδιο. Ο ίδιος, με τα μάτια ορθάνοιχτα, αναζητάει το... τέλειο στη διαρκή εξέλιξη. Ο κόσμος δεν είναι στάσιμος. Ούτε και η φωτογραφία του. Δεν είναι ζήτημα εγωισμού. Είναι θέμα ντροπής. Ο Ντίνος ντρέπεται να σταθεί. Ντρέπεται ν' αντιγράψει. Ακόμη και τον ίδιο του τον καλό εαυτό. Το θεωρεί ανήθικο.
Η φωτογραφία του φωτογράφου. Χωρίς εικόνα. Αποτυπωμένη με λόγια. Πεισματάρης, τελειομανής, γεμάτος έρωτα για τον κόσμο γύρω του. Ακόμη κι όταν ο κόσμος τον απογοητεύει. Η φωτογραφία ποτέ. Η φωτογράφιση είναι γεμάτη από τον ενθουσιασμό του διαρκώς καινούριου. Δεν κοιτάζει πίσω. Ό,τι κάνει έχει τελειώσει. Το θεωρεί κιόλας πεπερασμένο. Έχει εκπληρώσει το σκοπό του. Είναι παρελθόν. Ο Ντίνος διαλέγει το επόμενο βήμα. Αυτό που κάνει σήμερα. Που θα κάνει αύριο. Με τον άδολο ενθουσιασμό που το παιδί ακουμπάει στην πρώτη φωτογραφική μηχανή που του χαρίσανε. Με την απόλυτη ακρίβεια του μεγάλου καλλιτέχνη που δε διαπραγματεύεται την ευαισθησία και τη γνώση του. Με την ταπεινότητα του εργάτη που έχει κατακτήσει ένα ένα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας. Με τον παράφορο έρωτα που απαιτείται, γιατί ο Ντίνος, την ώρα που παίρνει την ψυχή του μοντέλου του, δίνει και τη δική του. Εκείνη την ώρα του "κλικ" και σε όλες τις επόμενες στιγμές μέχρις ότου η αλήθεια τυπωθεί στο χαρτί. Έγχρωμη ή μαυρόασπρη. Έτσι κι αλλιώς γεμάτη από τα χρώματα και τις φωτοσκιάσεις της ευαισθησίας του μεγάλου καλλιτέχνη. Του Ντίνου Διαμαντόπουλου. (Τέα Βασιλειάδου, από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600318968
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων164
Διαστάσεις35x27
Κωδικός Πολιτείας2250-2260
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

georgesydneyart

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΠΙΖΑΝΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
€18.39 €9.20
(-50%)
Κερδίζετε €9.19

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS