Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ (ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 3)

Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ

ANDRIC IVO (NOBEL 1961)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4964




Παρουσίαση

Η "Δεσποινίδα" είναι μια Σέρβα που αναπτύσσει δράση τοκογλύφου πριν, από και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Για τους συμπολίτες της είναι "ένα πλάσμα δίχως καρδιά και αξιοπρέπεια, μια εξαίρεση για το γυναικείο πληθυσμό της πόλης, κάτι σαν μοντέρνα μάγισσα..." Ανέραστη, αγέλαστη, δίχως χαρά και χωρίς αισθήματα φιλίας και αγάπης ακόμα και για την ίδια τη μητέρα της, βλέπει τους άλλους μόνο ως συμβαλλόμενους στις διαρκείς συναλλαγές της και μόνο έτσι τους αναγνωρίζει. Σκιαγραφώντας το πορτρέτο αυτού του "θηλυκού Σάιλοκ", ο Ίβο Άντριτς ολοκληρώνει την καταγραφή των ιστορικών γεγονότων και την περιγραφή της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βοσνίας, για μια περίοδο που ξεπερνά τα 400 χρόνια -μια καταγραφή που ξεκίνησε με τα άλλα δύο αριστουργηματικά μυθιστορήματά του, "Το γεφύρι του Δρίνου" και "Το χρονικό του Τράβνικ". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGOSPODJICA
ISBN139789600343397
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 3
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων236
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΓΚΟΥΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΤΡΙΤΣ ΙΒΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-4964
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Maria.bazima, zarima28, anny2002, Ddadda, fotinipoliteia, zdaskos, cristinatsou, Chloedancer

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tsakasdentist, giovand, MAATHNASOPOULOU, fannie, cat7fish3, trubeta, dimitri, clea, vergos_, Ανταίος.Φ, maria vouka, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[04/03/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρουσιάζει με μεγάλη ακρίβεια τη ζωή και την κοσμοθεωρία ατόμων στεγνών συναισθηματικά. Αξίζει να διαβαστεί , όχι προφανώς για την πλοκή του, αλλά για τα ψυχογραφηματικά του στοιχεία.
[04/02/2020] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό βιβλίο, μου άρεσε πολύ.Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα μίας γυναίκας που έζησε στα χρόνια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στην Βοσνία και στο Βελιγράδι.Το βιβλίο έχει και ιστορικές αναφορές, όπως και αναφορές στη κοινωνία, στα ήθη της εποχής αλλά και στους τόπους.Γενικά είναι πολύ καλογραμμένο, με απλή κατανοητή γλώσσα, με πολύ αγωνία και γρήγορη εξέλιξη.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
[07/02/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Υπέροχο βιβλίο. Διάβασα το Γεφύρι του Δρίνου, το αριστούργημα του Άντριτς, και συνέχισα με τη Δεσποινίδα. Κατ' αρχάς, η συγκεκριμένη έκδοση είναι καθ'όλα αξιοπρεπής, με 3-4 λάθη (τις αντί της, κ.λπ.), αλλά με ωραία γραμματοσειρά και σκληρό εξώφυλλο, αξίζει και με το παραπάνω τα 3 ευρώ. Δυστυχώς, η κανονική έκδοση δεν φαίνεται να κυκλοφορεί. Ως προς το βιβλίο, αν και σε κάποιο σημείο η πλοκή κάνει μια 'κοιλιά', καταφέρνει να σε κρατήσει σε αγωνία (παρ)ακολουθώντας τη Δεσποινίδα από την εφηβεία της μέχρι το τέλος της. Το βιβλίο είναι μια υπέροχη ψυχογραφία της ηρωίδας, η οποία μόνο σε μια περίπτωση ξεφεύγει από τον κανόνα - και την πληρώνει ακριβά, μέχρι να επιστρέψει στον κανόνα. Γενικώς προτείνεται ανεπιφύλακτα. 4 αστέρια γιατί τα 5 είναι για το Γεφύρι του Δρίνου. Επόμενο του Άντριτς το Χρονικό του Τράβνικ. ΥΓ: Οι μεταφράσεις του Χρ. Γκουβή είναι αξιομνημόνευτες. Αφήνει το κείμενο να ρέει ευχάριστα.
[23/05/2016] FEVGATOS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Απλό βιβλίο που δίνει ερέθισμα αναμφίβολα.Ως σύνολο αισθάνεσαι την έννοια του βαρετου ,οπου μάλλον ειναι αποτέλεσμα της "βαρετής" ζωής της πρωταγωνίστριας .Εξυπνη η τέχνη του Άντριτς και πάνω απο όλα είναι Άνθρωπος!
[12/05/2014] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Για μενα ειναι κατορθωμα του συγγραφεα να διεισδυσει τοσο αποτελεσματικα στη σκεψη αλλα και στα συναισθηματα ενος αναπηρου συναισθηματικα ανθρωπου οπως η δεσποινιδα. Με καποιο παραξενο τροπο ενιωθα ηρεμια και γαληνη διαβαζοντας για τη ζωη αυτου του παγωμενου πλασματος . Ενδιαφερον βιβλιο λοιπον και με ιστορικες και κοινωνικες αναφορες του τοπου και τις εποχης που τις περιμενα ομως περισσοτερες με βαση τις κριτικες

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
Οι τελευταίες σελίδες από το ημερολόγιο μιας γυναίκας
BRYUSOV VALERY
€10.60 €4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS