Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΣΧΙΣΜΗ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ )

Η ΣΧΙΣΜΗ

LESSING DORIS (NOBEL 2007)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4619




Παρουσίαση

Η νέα κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντόρις Λέσινγκ, μια από τις σπουδαιότερες εν ζωή συγγραφείς, στο νέο της αυτό μυθιστόρημα μας καλεί να φανταστούμε μια μυθική κοινωνία, απαλλαγμένη από σεξουαλικά ένστικτα, μια κοινωνία χωρίς φθόνο και αντιπαλότητες - μια κοινωνία χωρίς άντρες. Ένας ηλικιωμένος Ρωμαίος συγκλητικός αποφασίζει να γράψει ένα ιστορικό έργο με κεντρικό θέμα τη δημιουργία του ανθρώπου. Αφηγείται, λοιπόν, την ιστορία των "Σχισμών", μιας πανάρχαιας κοινότητας γυναικών που ζει σε μια παράκτια Εδέμ αποκλεισμένη από ένα ψηλό βουνό. "Οι Σχισμές" ούτε γνωρίζουν το αντρικό φύλο ούτε και το έχουν ανάγκη - όπως η παλίρροια που βρέχει τα πόδια τους, έτσι και η τεκνοποίηση καθορίζεται από τις φάσεις της σελήνης, ενώ φέρνουν στον κόσμο μόνο θηλυκά παιδιά. Όταν, όμως, γεννιέται απροσδόκητα ένα παράξενο, διαφορετικό βρέφος - ένα αγόρι - απειλείται άμεσα η αρμονική διαβίωση της ανέραστης κοινότητας. Σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα, η Λέσινγκ αντιμετωπίζει κατά μέτωπο τα θέματα που ενέπνευσαν τα περισσότερα από τα πρώτα της έργα: το πώς δυο τόσο όμοια κι όμως διαφορετικά πλάσματα, όπως ο άντρας και η γυναίκα, καταφέρνουν να συμβιώνουν στον κόσμο και με ποιο τρόπο οι διαφορές του φύλου επηρεάζουν την κάθε πτυχή της ύπαρξής μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE CLEFT
ISBN139789600346756
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων270
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΒΑΛΕΝΚΟ ΤΟΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΣΙΝΓΚ ΝΤΟΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας2250-4619
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

anastasiafa, kmascha, geogatz

Κριτικές για το προϊόν

[26/09/2013] patelidanai.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Αυτό που μεσολαβεί μεταξύ του όμορφου εξώφυλλου (με την εικόνα που θυμίζει αυτήν την κλασική του Γλάρου Ιωνάθαν) και της πολλά υποσχόμενης περιγραφής στο οπισθόφυλλο, είναι απλώς κάκιστο. Η προσπάθεια που κατέβαλλα για να το τελειώσω υπήρξε πράγματι επίπονη. Ανύπαρκτοι χαρακτήρες, διαρκείς επαναλήψεις νοημάτων και πλοκή που θυμίζει αποτέλεσμα έκθεσης της πρώτης Δημοτικού με τίτλο "Ένα όνειρο που είδα το Σαββατοκύριακο και περιελάμβανε πολύ σεξ, λίγο από την ιστορία της δημιουργίας του κόσμου, καθώς και έναν Ρωμαίο". Κρίμα που μία τόσο ενδιαφέρουσα σύλληψη της αρχικής ιδέας, όπως αυτή που περιγράφεται στο οπισθόφυλλο, πήγε τόσο άδοξα χαμένη. Κρίμα που αυτό αποτέλεσε το πρώτο βιβλίο της Ντόρις Λέσσινγκ που διάβασα ποτέ. Έχω ήδη αγοράσει το Πέμπτο Παιδί και άρα κάποια στιγμή, διαβάζοντάς το, ελπίζω να αποκατασταθεί η εικόνα της στο μυαλό μου.
[15/08/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το βιβλίο μέσα απο μια ιστορία κάνει τη δικιά του υπόθεση για το πως προέκυψαν οι διαφορές των φύλων και ο πόλεμος μεταξύ τους. Δεν μπόρεσα να δεθώ πάντως με κάποιον από τους χαρακτήρες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
SORA STEVEN
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
BELIVEAU RICHARD
€13.90 €6.26
(-55%)
Κερδίζετε €7.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS