Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΑΜΕΡΣΤΑΙΝ ΄Η ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΙΑΣ // ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΑΜΕΡΣΤΑΙΝ ΄Η ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΙΑΣ

ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ENZENSBERGER HANS-MAGNUS
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4959




Παρουσίαση

Ο Κουρτ φον Χάμερσταϊν ήταν ο αρχηγός του γερμανικού στρατού την εποχή που ο Χίτλερ καταλάμβανε την εξουσία. Γόνος παλιάς αριστοκρατικής οικογένειας, συντηρητικών αλλά σταθερών αρχών και απόλυτα φιλελεύθερος, όχι μόνο δεν έκρυψε την απόλυτη περιφρόνησή του για τους ναζί, αλλά δεν έκανε και τίποτε για να εμποδίσει τις κόρες του να παραδώσουν απόρρητα έγγραφα στη σοβιετική κατασκοπεία και να συνδεθούν στενά με διανοούμενους Εβραίους της Αντίστασης. Μετά το θάνατό του το 1943, οι γιοι του συμμετείχαν ενεργά στην απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ στις 20 Ιουλίου 1944. Στο βιβλίο αυτό, που κινείται στην "γκρίζα ζώνη" μεταξύ μυθιστορήματος και ιστορικού ντοκουμέντου, ο Εντσενσμπέργκερ (συγγραφέας του αριστουργηματικού "Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας") φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια ακτινογραφία της γερμανικής και ευρωπαϊκής παθολογίας. Όπως γράφει ο ίδιος, "με βάση την ιστορία της οικογένειας Χάμερσταϊν μπορούν να ανιχνευτούν και να παρουσιαστούν μέσα σε ελάχιστο χώρο οι κινητήριες δυνάμεις και οι αντιφάσεις της γερμανικής κρίσης: από την αρπαγή της εξουσίας από τον Χίτλερ μέχρι την αποτυχία της Αντίστασης, και από την ελκτική δύναμη της κομμουνιστικής ουτοπίας μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου". (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Ο Εντσενσμπέργκερ έγραψε ένα από τα καλύτερα πολιτικά θρίλερ και το καταπληκτικό είναι πως το θρίλερ αυτό δεν είναι μυθιστόρημα. Επιτυγχάνει να μας δώσει εκείνο που μόνον ένας συγγραφέας πρώτης γραμμής έχει την ικανότητα: την αίσθηση πως όσα γνωρίζουμε δεν τα γνωρίζουμε στ' αλήθεια, πως η πραγματικότητα έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που φανταζόμαστε και πως κάτω από το περίβλημα των γεγονότων υπάρχουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι κρατούν τα μυστικά και κινούν τα νήματα- είτε μιλούν είτε σωπαίνουν. Για τούτο και δεν μπορούν να αντικατασταθούν. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 25/4/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHAMMERSTEIN ODER DER EIGENSINN (EINE DEUTSCHE GESCHICHTE) HAMMERSTEIN ODER DER EIGENSINN
ISBN139789600350395
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2010
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΣΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΛΑΜΠΑΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΤΣΕΝΣΜΠΕΡΓΚΕΡ ΧΑΝΣ-ΜΑΓΚΝΟΥΣ
Κωδικός Πολιτείας2250-4959
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

GPORT, maria vouka, geopap1984, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[02/03/2020] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Με απογοήτευσε οικτρά.Ο συγγραφέας εναγωνίως προσπαθεί σε όλο το βιβλίο να πλάσει τη μορφή ενός με φανταστικές ιδιότητες.Εξιδανικεύει και μεγαλοποιεί σε εκνευριστικό βαθμό τη δράση του στρατηγού και της οικογένειάς του.Γιατί;Η γνώμη μου είναι πως προσπαθεί να αποτινάξει την ενοχή των τίμιων Γερμανών για τα δεινά που επέφερε στην ανθρωπότητα η χώρα τους (με την καθοδήγηση του δυσώνυμου εννοείται).Φυσικά τιμώ και σέβομαι την πραγματική αντιστασιακή δράση της οικογένειας Χαμερσταιν
[04/10/2014] Chaosman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Μέτριο βιβλίο το οποίο διαπραγματεύεται τη ζωή και την εναντίωση του Κουρτ φον Χάμερσταϊν κατά την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Χωρίς να είναι κάτι το ξεχωριστό, παραθέτει αρκετά ιστορικά στοιχεία και λεπτομέρειες για την οικογένεια του στρατάρχη Χαμερστάιν. Ευκολοδιάβαστο για τους λάτρεις τής ιστορίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
STOKER BRAM
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS