Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ // ΜΠΑΡΤΛΕΜΠΥ, Ο ΓΡΑΦΙΑΣ, Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ, ΤΖΙΜΥ

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ

ΜΠΑΡΤΛΕΜΠΥ, Ο ΓΡΑΦΙΑΣ - Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ - ΤΖΙΜΥ ΡΟΟΥΖ

MELVILLE HERMAN
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5078




Παρουσίαση

... Άραγε τι ενώνει αυτές τις τρεις ιστορίες; Μία παράμετρος είναι σίγουρα η σκληρότητα και η αναλγησία της κοινωνίας απέναντι στους απόκληρους της ζωής. Κι εάν στο "Μπάρτλεμπυ" είναι η ματιά και η φωνή του ηλικιωμένου δικηγόρου που απονέμουν μια κάποια δικαιοσύνη στον ανέστιο γραφιά, στον "Βιολιστή" υπάρχει η αναγνώριση της ωριμότητας και η δικαίωση της ανωνυμίας στην οποία έχει περιέλθει ο ήρωας. Ένας παρηγορητικός μύθος και μια εύγλωττη αλληγορία για την όποια αποθέωση γνωρίζουν οι "επώνυμοι". Όσο για τον άλλοτε πλούσιο και σήμερα πένητα Τζίμυ Ρόουζ, το στωικό χαμόγελο που επιμένει να διατηρεί, σε πείσμα κάθε καταδρομής της μοίρας, είναι αυτό που τον σώζει και τον διατηρεί στα κακά γεράματά του.
Σήμερα, ύστερα από είκοσι και πλέον χρόνια, ξαναγυρίζοντας στις τρεις αυτές μεταφράσεις, είναι σαν να κάνω ένα προσκύνημα στις αξίες που έμαθα από μικρός να υπηρετώ, και που η απόσταση ανάμεσα σ' αυτές και τις σημερινές ισοπεδωτικές συνθήκες κάνουν την επιστροφή μου ακόμα πιο επιτακτική. (Από τον πρόλογο του Μένη Κουμανταρέα)

[...] με τις τρεις ιστορίες που επιλέγει και μεταφράζει άψογα ο Μένης Κουμανταρέας, μας δίνεται μια νέα ευκαιρία να γνωρίσουμε τον βαθύ φιλοσοφικό στοχασμό του Μέλβιλ, τόσο μοναχικό και ακατανόητο στην εποχή του, και να απολαύσουμε τη συνθετική πρωτοτυπία της αφηγηματικής του τέχνης. Ανάμεσα στις τρεις ιστορίες, ξεχωρίζει η αινιγματική νουβέλα «Μπάρτλεμπι, ο γραφιάς», που έχει προκαλέσει ένα πλήθος θεωρητικών και κριτικών ερμηνευτικών προτάσεων. Πρωταγωνιστής, ο «λυμφατικός και επίμονος» αντιγραφέας Μπάρτλεμπι, ο οποίος, ξαφνικά και απροειδοποίητα, χωρίς καμιά δικαιολογία, αρνείται να εκτελέσει τα καθήκοντά του στο δικηγορικό γραφείο όπου εργάζεται, απαντώντας στις εντολές του εργοδότη του με τη στερεοτυπική όσο και εκ των υστέρων εμβληματική φράση «θα προτιμούσα όχι». [...] (Από κείμενο της Ντορας Mακρη στην Καθημερινή, 3/4/2011)

Περιεχόμενα

Πρόλογος: ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ - Μένης Κουμανταρέας
ΜΠΑΡΤΛΕΜΠΥ, Ο ΓΡΑΦΙΑΣ
Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ
ΤΖΙΜΥ ΡΟΟΥΖ
Χρονολόγιο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBARTLEBY, THE SCRIVENER: A STORY OF WALL STREET THE FIDDLER ...
ISBN139789600351194
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ ΜΕΝΗΣ
ΜετάφρασηΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ ΜΕΝΗΣ
ΕπιμέλειαΠΗΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΛΒΙΛ ΧΕΡΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2250-5078
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΕΡΒΙΣΗ
UMIT AHMET
€18.61 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.17
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
DICK K. PHILIP
€14.20 €7.10
(-50%)
Κερδίζετε €7.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS