Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

LESSING DORIS (NOBEL 2007)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5079




Παρουσίαση

Το Χρυσό σημειωματάριο εκδόθηκε για πρώτη φορά 1962 και θεωρείται πλέον ένα από τα μείζονα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Αφηγείται την ιστορία της Άννας Βουλφ, μιας χωρισμένης μητέρας και μυθιστοριογράφου, η οποία παλεύει ενάντια στο συγγραφικό μπλοκάρισμα στο Λονδίνο της δεκαετίας του '50. Από φόβο μήπως τρελαθεί, καταγράφει τα βιώματά της σε τέσσερα χρωματιστά σημειωματάρια. Στο μαύρο σημειωματάριο καταγράφει τη συγγραφική της ζωή, στο κόκκινο τις πολιτικές της απόψεις, στο κίτρινο τη συναισθηματική της ζωή και στο μπλε καθημερινά γεγονότα. Ωστόσο, είναι το πέμπτο σημειωματάριο -το χρυσό- το οποίο ενώνει τα νήματα της ζωής της και κρατάει το κλειδί της ανάρρωσής της. Τολμηρό, διαφωτιστικό και απαραίτητο, το Χρυσό σημειωματάριο είναι η συναρπαστική περιγραφή μιας γυναίκας σε αναζήτηση προσωπικής και πολιτικής ταυτότητας, αντιμέτωπης με το τραύμα της συναισθηματικής απόρριψης και της σεξουαλικής προδοσίας, με την επαγγελματική αγωνία και τις εντάσεις της φιλίας και της οικογένειας. Το αριστούργημα της νομπελίστριας συγγραφέως σε νέα μετάφραση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GOLDEN NOTEBOOK
ISBN139789600351217
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων736
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΟΝΑΤΣΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΛΑΜΠΑΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΣΙΝΓΚ ΝΤΟΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας2250-5079
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[04/03/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Βιβλίο από τα λίγα. Δεν είναι εύκολο ανάγνωσμα, αλλά είναι από αυτά που αισθάνεσαι τυχερός που διάβασες. Βρίθει ιδεών και κοινωνιολογικών ζητημάτων και αποτυπώνει την εξέλιξη των ηθών σε μια εποχή αναμφίβολα ενδιαφέρουσα αλλά και καταλυτική στον εκσυγχρονισμό και την απελευθέρωση του τρόπου σκέψης.
[02/03/2016] raton.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οταν ακομη υπηρχανε συγγραφεις,αν κ εφυγε προσφατα η Λεσινγκ,πριν τρια χρονια νομιζω,πανω απ'τα 90,αυτο το βιβλιο ειναι γραμμενο στο '60.Επος.Απο καθε αποψη.Στη δομη,στους χαρακτηρες που καταπιανεται κ ασχολειται,κεντρικη ηρωιδα η Αννα Βολφ,αλλα κ οσοι την πλαισιωνουν στο περιβαλλον που πλαθει η συγγραφεας.Γραφη στο παρον,απ'το παρελθον,αποσπασματα μεσω των ημερολογιων της ηρωιδας απο ενα best seller μυθιστορημα της.Αγωνιες,συγκρουσεις,σχεσεις οικογενειακες,ερωτικες,φιλικες,κομμουνισμος στην Αγγλια,στην τοτε ΕΣΣΔ,σταλινισμος υπο καταρρευση,μακαρθισμος στις ΗΠΑ,τσακισμενοι ανθρωποι,απογοητευση,ψυχαναλυση κ καινουργια ονειρα......ολα περνουν απο μικροσκοπιο κ την πενα της Λεσινγκ.Καταπληκτικο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS