Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

+
-
ΖΑΤΕΛΗ ΖΥΡΑΝΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0956
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με την ανεξιχνίαστη περιστροφή που θα ακολουθούσε ένα ηλιοτρόπιο της νύχτας, η τέχνη της Ζ. Ζ. -επαληθευμένη χαρμόσυνα σε αυτό το τρίτο της βιβλίο, που είναι και το πρώτο της μυθιστόρημα- αποδεικνύει ότι μπορεί κανείς να γράφει σαν να προσπαθεί να λύσει τα μάγια του κόσμου ή σαν να ξορκίζει τη λύση τους. Το διάχυτο θέμα αυτών των ιστοριών: πώς γεύεται κανείς το μέλι πάνω στο τσεκούρι, είναι και η απάντηση στη συναρπαστική αδυναμία της αφηγήτριας: ανίκανη να αντέξει το μαράζι της σιωπής, γιατρεύει τη σιωπή της με τη λογοτεχνία.
Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια τύχη να μπει σε έναν εραλδικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι υπάρχουν σαν διαλυμένα είδωλα, τα οποία εμπλέκονται στο αφηγηματικό υφάδι με τον αινιγματικό τρόπο που μια μουσική φράση παρεισφρέει αναπάντεχα σε ένα ζωγραφικό πίνακα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η πρώτη σφαγή
Απ' την αυλή με τα αίματα στην αυλή της Κοκκινοντυμένης
Με βέλη του ο έρωτας
Ζωηρές ψυχές και σιάνκες, οι σκιές τους
Τα μαύρα παπούτσια, η Δεκατεσσάρα
Rapinas Nocturnas (Δεν ήταν παραμύθι χειμωνιάτικο)
Οι κουδουνοφόροι η Βελουδένια κι ο Λυκάνθρωπος
"Ένας κακός άγγελος πέρασε και θεώρησε καλό να μ' αγγίξει"
Οι άνεμοι φυσούσαν απ' τα τέσσερα σημεία και η χελώνα πήγαινε με το κερί στην πλάτη
Το πουλί και το ψίχουλο
Λεπτομέρειες
ISBN139789600356021
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων672
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2250-0956
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kampia, Kelly313131, barbiekar, VKiritsis, terpanag, agrofylakas, jdoulfis, Pinta, ekatig, xeniapel, fotinipoliteia

Κριτικές για το προϊόν

[04/10/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σαγηνευτικό, όπως "τά φίδια, αυτοί οι έρποντες άγγελοι", ανώτερο από τά νοτιοαμερικάνικα δείγματα μαγικού ρεαλισμού καθώς ο ζατέλειος κόσμος αναδύεται ξαφνικά εξαίσια πραγματικός, στίς ιστορίες τού οποίου ίσως νά συγκατέβαινε κι ο Μπόρχες.
Τό κορυφαίο έργο της: άν κάτι λείπει κι αφήνει στό τέλος μιά λύπη, είναι αυτό τό "ἐν αὐτῷ γὰρ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν", πού νοηματοδοτεί όλα τά μεγάλα έργα καί πού εδώ απουσιάζει από τόν πνευματικό ορίζοντα τών προσώπων.
[20/12/2021] Tzana85.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Δεν κατάφερα να ενσωματωθω στον κόσμο του, δεν με κέρδισε, δεν με κράτησε. Αντίθετα ήταν σαν κάθε στιγμή, σε κάθε σελίδα, να προσπαθούσε να με διώξει μακριά του. Ασύμβατοι λοιπόν μεταξύ μας. Και η γραφή δύσκολη και ιδιαίτερα ακατανόητη, τουλάχιστον για μένα.
[13/08/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας! Η συγγραφέας, με την ιδιαίτερη γραφή της, μας μεταφέρει στη Μακεδονία, τέλος του 19ου αι., και μέσα από δέκα ιστορίες μας παρουσιάζει τις περίπλοκες σχέσεις μιας πολυμελούς οικογένειας.
Το ζατελικό σύμπαν είναι γεμάτο από όνειρα, δοξασίες, παραδόσεις, έρωτα και θάνατο. Οι χαρακτήρες είναι δυναμικοί και σαγηνευτικοί, η ατμόσφαιρα μαγική, ο λόγος παραστατικός, ενώ οι εικόνες δημιουργούν μια έντονη συναισθηματική φόρτιση στον αναγνώστη.
Είναι η τρίτη φορά που το διαβάζω και συνειδητοποιώ ότι κάθε ανάγνωση είναι πιο απολαυστική από την προηγούμενη! Το προτείνω σε όλους!
[02/04/2018] gtvbiris.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Ο μαγικός κόσμος της είναι τόσο όμορφος που δεν θέλεις να τελειώσει το βιβλίο και να επανέλθεις στην πραγματικότητα. Ερωτεύεσαι τον Ευτύχιο, αγαπάς όλους τους χαρακτήρες, ταυτίζεσαι, αγωνιάς, ζεις στον ονειρικό κόσμο των πρωταγωνιστών της.
Υπέροχο, μαγικό βιβλίο, καλογραμμένο. Δεν είναι ευκολοδιάβαστο, σε απορροφά σε κάθε του σελίδα. Έχει πολλά μηνύματα, αρκεί να είσαι ανοιχτός να τα δεχτείς! Το καλύτερό της με διαφορά! Το διάβασα όταν κυκλοφόρησε, το ξαναδιάβασα μετά από χρόνια, το άκουσα στο ραδιόφωνο από την ίδια και εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία κι εκείνη, η μάγισσα, η αγαπημένη μου συγγραφέας. Όταν το πρωτοδιάβασα έγραψα το εξής στο τέλος του βιβλίου: Η ζωή φέρνει το θάνατο κι ο θάνατος ζωή... Μαγικός ρεαλισμός!
[01/12/2017] csaridakis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
το βιβλίο αυτό δεν μοιάζει με κανένα άλλο της ελληνικής ή ξένης λογoτεχνίας. Θυμίζει παραμύθι με μάγισσες, ξωτικά, περιέχει όλες τις δεισιδαιμονίες των νεότερων Eλλήνων, χωρίς να γίνεται αποκρουστικό ή βαρετό. Μπαίνεις σε ένα μαγικό κόσμο με ειδικά σύμβολα, είναι πολύ συναρπαστικό ειδικά μετά από της πρώτες 150 σελίδες. Καθόλου κουραστικό. Πολύ δουλεμένο από την συγγραφέα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ
MINOIS GEORGES
€44.52 €17.81
(-60%)
Κερδίζετε €26.71
Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ
DOSTOYEVSKY FYODOR
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS