Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

+
-
PADURA LEONARDO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5457
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 1939, το πλοίο Σεντ Λούις, με πάνω εννιακόσιους Εβραίους που προσπαθούν να διαφύγουν από τη ναζιστική Γερμανία, ψάχνει ματαίως ένα λιμάνι της αμερικανικής ηπείρου να το δεχθεί. Τελικά, μετά την άρνηση όλων των χωρών στις οποίες απευθύνθηκε, το πλοίο επιστρέφει στην Ευρώπη, οδηγώντας τους περισσότερους από τους διωκόμενους στον θάνατο.
Στα μέσα του 17ου αιώνα, ένας νεαρός Εβραίος που ζει στο Άμστερνταμ παίρνει την απόφαση να μαθητεύσει δίπλα στον Ρέμπραντ, αψηφώντας όλους τους κανόνες και τους νόμους της θρησκείας και της κοινότητάας του και ρισκάροντας τη ζωή του για το μεγάλο του πάθος: τη ζωγραφική.
Το 2007, στη σύγχρονη Αβάνα, ο πρώην αστυνομικός Μάριο Κοντέ αρχίζει μια αναζήτηση που θα τον φέρει σε επαφή με τις αστικές φυλές των νέων της σημερινής Κούβας, έναν κόσμο εντελώς άγνωστο σε αυτόν, τον οποίο προσπαθεί να καταλάβει.
Τι συνδέει όλες αυτές τις ιστορίες, όλες αυτές τις εποχές, όλους αυτούς τους τόπους; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με έναν πίνακα (αυθεντικό Ρέμπραντ, μήπως;) που βγαίνει σε δημοπρασία στο σημερινό Λονδίνο; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του συγγραφέα
Το βιβλίο του Ντανιέλ
Το βιβλίο του Ελίας
Το βιβλίο της Ιουδήθ
Γένεσις
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHEREJES
ISBN139789600358759
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων800
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΔΟΥΡΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-5457
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Μενέλαος, vana_del, Minas Leventis, eleutheriakos7, lab.alex, kapsotasos

Κριτικές για το προϊόν

[06/07/2022] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Τρεις ενδιαφέρουσες ιστορίες, εκ των οποίων οι εκτεταμενες περιγραφές της δεύτερης θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
[06/09/2020] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Παδούρα δίνει άλλη διάσταση στην έννοια της λέξης αιρετικός. Ανάγει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση και την εφαρμογή της σε κινητήριο δύναμη της ζωής και της ιστορίας. Ωστόσο όπως επεσήμαναν και άλλοι αναγνώστες φλυαρεί υπερβολικά, κάτι από το οποίο δεν ξεφεύγουν κατ΄ εμέ και άλλοι εκπρόσωποι της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας. Είναι ένα καλό βιβλίο που σε προδιαθέτει να το φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλά οπωσδήποτε οι πολλές σελίδες και κάποια από τα άνευρα και φλύαρα μέρη του λειτουργούν ανασταλτικά.
[06/08/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολύ ωραίο μυθιστόρημα από τον καταπληκτικό Κουβανό συγγραφέα. Εξαιρετική σε σύλληψη η ιδέα του Πάδουρα να μιλήσει για τους επαναστάτες, τους δικούς του "αιρετικούς" αναφερόμενος μέσα από τις τρεις συγκλίνουσες ιστορίες του σε πρόσωπα που τολμούν να σκέπτονται και να λειτουργούν διαφορετικά από τον κοινωνικό τους περίγυρω. Με άξονα την αναζήτηση της ιστορίας ενός πίνακα του Ρέμπραντ, μπαίνουμε πολύ πετυχημένα στο πετσί των ηρώων της ιστορίας και η χαρτογράφηση του χαρακτήρα τους είναι πολύ ακριβής και δίνεται με γοητευτικό τρόπο. Ωστόσο θεωρώ ότι σε αρκετά σημεία ο Πάδουρα φλυαρεί άσκοπα επανερχόμενος σε θέματα που έχει ήδη αναλύσει πολύ βαθιά. Υπάρχουν μικρά επεισόδια που καταλήγουν να πουν ξανά και χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, για την αξία της ελευθερίας της πίστης, της έκφρασης, της επιλογής, πράγματα ήδη ειπωθέντα.
3,5 αστέρια για μένα γιατί 4 έχω δώσει στο "Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη" που με την οικονομία του λόγου του θεωρώ καλύτερο από τους "Αιρετικούς"
[18/08/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα διαβάζεται τόσο ως μυθιστόρημα όσο και ως φιλοσοφική πραγματεία.
Με κεντρικό μοτίβο την ιστορία ενός πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ και την κατάληξή του στην πορεία του χρόνου ξετυλίγεται ένα μυθιστόρημα ιστορικό, φιλοσοφικό, θεολογικό, κοινωνιολογικό, πολιτικό και μυστηρίου που διαπερνά την απόπειρα φυγής Εβραίων στην Κούβα το 1939, τη ζωή της εβραϊκής κοινότητας εκεί, το Ολοκαύτωμα στη Γερμανία, το ανεκτικό, ανεπτυγμένο και εμπορικό Άμστερνταμ του 17ου αιώνα και τη σημερινή Κούβα.
Το βιβλίο αναφέρεται σε μια εναγώνια αναζήτηση της ελευθερίας και της δυνατότητας επιλογής. Βλέπουμε ναζί που αφανίζουν Εβραίους, ορθόδοξους Εβραίους που διώκουν αιρετικούς, όπως ο νεαρός ζωγράφος, Κοζάκους και Τατάρους που κατακρεουργούν Εβραίους στην Πολωνία του 1648 και ένα πολιτικό κατεστημένο και μια κοινωνική κατάσταση στην Κούβα του σήμερα που εξωθεί τους νέους στην περιθωριοποίηση και τον ατομισμό.
Και επειδή «αν υπάρχει η πιθανότητα ακόμη και ο Θεός, αν τυχόν έχει υπάρξει ποτέ, να έχει πεθάνει, καθώς και η βεβαιότητα πως τόσοι και τόσοι μεσσίες έχουν καταλήξει να μετατραπούν σε χειραγωγούς, το μοναδικό που σου μένει, το μοναδικό που πραγματικά σου ανήκει, είναι η ελευθερία σου για επιλογή. Να πουλήσεις έναν πίνακα ή να τον δώσεις σε κάποιο μουσείο. Να ανήκεις ή να πάψεις να ανήκεις. Να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις. Ακόμα και να ζεις ή να πεθάνεις».
Θα του έβαζα και τα 5 άστρα, αλλά, λόγω του αφηγηματικού του χαρακτήρα και του όγκου του, δεν είναι τόσο ευανάγνωστο.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Εράν - βυζαντινά αμαρτήματα
ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€22.20 €11.10
(-50%)
Κερδίζετε €11.10
Ο θάνατος πλησιάζει
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS