Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΕΝΤΡΑΛ ΠΑΡΚ

ΣΕΝΤΡΑΛ ΠΑΡΚ

MUSSO GUILLAUME
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5510




Παρουσίαση

Νέα Υόρκη, οχτώ το πρωί. Η Αλίς, Παριζιάνα αστυνομικός, και ο Γκάμπριελ, Αμερικανός πιανίστας της τζαζ, ξυπνούν δεμένοι μεταξύ τους με χειροπέδες, πάνω σ' ένα παγκάκι του Σέντραλ Παρκ. Δε γνωρίζονται, ούτε και θυμούνται τη συνάντησή τους. Το προηγούμενο βράδυ η Αλίς διασκέδαζε με τις φιλενάδες της στα Ηλύσια Πεδία και ο Γκάμπριελ έπαιζε πιάνο σ' ένα κλαμπ στο Δουβλίνο. Αδύνατον; Κι όμως! Τα ερωτήματα διαδέχονται την κατάπληξη. Πώς βρέθηκαν σε μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση; Από πού προέρχονται οι κηλίδες αίματος στο πουκάμισο της Αλίς; Και γιατί λείπει μια σφαίρα από το όπλο της; Για να καταλάβουν τι ακριβώς τους συμβαίνει και να ξαναπιάσουν το νήμα απ' την αρχή, η Αλίς και ο Γκάμπριελ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν. Και όταν έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια, συγκλονίζονται. Το Σέντραλ Παρκ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, απρόβλεπτο και συνταρακτικό, που κόβει την ανάσα ως το φινάλε. Ο Γκιγιόμ Μισό είναι ένας μάστορας του σασπένς, κυριεύει τον αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες, τον βυθίζει στην αγωνία και τον αφήνει συνεχώς έκθαμβο. Δυο αλησμόνητοι ήρωες που παρασύρονται από τη μια ανατροπή στην άλλη, από τη μια έκπληξη στην άλλη. Ένα δυνατό, κοφτερό, ακαταμάχητο μυθιστόρημα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μια ερωτική ιστορία που αψηφά τους νόμους του χρόνου, μια απίστευτη πλοκή που συνεπαίρνει τον αναγνώστη μέχρι τέλους. (BLAISE DE CHABALIER, LE FIGARO LITTERAIRE)
"Γκιγιόμ Μισό: ο μάγος του σασπένς". (PIERRE VAVASSEUR, LE PARISIEN)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCENTRAL PARK
ISBN139789600359954
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΛΑΙΤΗ ΡΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΣΟ ΓΚΙΓΙΟΜ
Κωδικός Πολιτείας2250-5510
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, maria1977, tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

golddie, tim8

Κριτικές για το προϊόν

[05/01/2020] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Για να μπορεί να γίνει εποικοδομητική κριτική στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα, καλό είναι να γίνει κατανοητή η ουσία της πλοκής, και το λογοτεχνικό είδος στο οποίο θα μπορούσε να ανήκει. Η κατηγοριοποίηση του στο αρκετά τεχνολογικό, ωστόσο εμπνευσμένο εξώφυλλο, ως πρωτίστως 'νουάρ' το 'αδικεί'. Σε αυτό το σημείο θα ήταν αρκετά αποτελεσματικό να αναφέρω μια φράση του Γκιγιόμ Απολλιναίρ που αναφέρεται στην αρχή ενός κεφαλαίου στο 2ο μέρος: 'Έρχεται η νύχτα, σημαίνει η ώρα' - και όντως αυτή η φράση αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει ο Μισσό, αλλά η ουσία του βιβλίου βρίσκεται πέρα από τη 'νουάρ' επιφάνεια της ιστορίας.

Το σίγουρο είναι ότι, ειδικά, στο τέλος του βιβλίου, οι αναγνώστες αναγνωρίζουν την αιτία που ο Μισσό θεωρείται, πλέον, ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας: η συγκίνηση και η ένταση 'δένει' εκπληκτικά με την κάθαρση και την ικανότητα που δημιουργείται στον αναγνώστη να συμπάσχει με τους ήρωες.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8,6/10.
[04/10/2018] huskerdu.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ωραίο βιβλίο. Συνεχής δράση, ένταση, ανατροπές, μυατηριο. Ευκολοδιαβαστο. Με υπεροχο τέλος-ανατροπη. Το συνιστώ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS