Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕΤΑΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ // ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΜΕΤΑΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

+
-
MASON PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5528
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Επί δύο αιώνες ο καπιταλισμός πορεύεται μέσα σε μια δίνη συνεχών αλλαγών, μεταξύ ανόδου και πτώσης, αλλά πάντοτε βγαίνει ενδυναμωμένος και μεταμορφωμένος. Ο Πωλ Μέισον εξετάζει την ταραχώδη ιστορία του και αναρωτιέται αν σήμερα βιώνουμε μια τόσο καθοριστική μετάλλαξη ώστε ο καπιταλισμός, το ασύλληπτα περίπλοκο σύστημα που επιτρέπει τη λειτουργία ολόκληρων κοινωνιών, να έχει φτάσει στα όριά του και να εξελίσσεται σε κάτι τελείως διαφορετικό. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών είναι οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Μια επανάσταση που μπορεί να επαναπροσδιορίσει ολοκληρωτικά τους τρόπους με τους οποίους κατανοούμε έννοιες όπως η εργασία, η παραγωγή, η αξία. Μια επανάσταση που δύναται να καταστρέψει την οικονομία των αγορών και της ατομικής ιδιοκτησίας, πράγμα που έχει ήδη δρομολογηθεί σύμφωνα με τον συγγραφέα. Σχεδόν χωρίς να τα έχουμε αντιληφθεί, στις σκοτεινές γωνιές και στα κενά του συστήματος, ολόκληρα κομμάτια της οικονομίας αλλάζουν. Εμφανίζονται αγαθά και υπηρεσίες που δεν υπακούν στα προστάγματα του νεοφιλελευθερισμού: εναλλακτικά νομίσματα, τράπεζες χρόνου, συνεργατικά εγχειρήματα, αυτοδιαχειριζόμενοι διαδικτυακοί τόποι. Οι άνθρωποι αλλάζουν άρδην τη συμπεριφορά τους, ανακαλύπτουν νέες μορφές ιδιοκτησίας, δανεισμού και επιχειρηματικότητας σε πείσμα του κυρίαρχου συστήματος των ημερών μας. Σε αυτό το ριζοσπαστικό βιβλίο ο Πωλ Μέισον υποδεικνύει πώς μπορούμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες της τελευταίας οικονομικής κρίσης και να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη και κοινωνικά πιο δίκαιη παγκόσμια οικονομία. Υποστηρίζει τεκμηριωμένα ότι η έξοδος από τον καπιταλισμό δεν είναι πια ένα ουτοπικό όραμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων συντελούνται γύρω μας, μπορούμε να προβλέπουμε και να διαμορφώνουμε εμείς τις κοσμογονικές αλλαγές, όχι απλώς να αντιδρούμε σε αυτές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Α.
Ο νεοφιλελευθερισμός ράγισε
Μακρά κύματα, βραχεία μνήμη
Είχε δίκιο ο Μαρξ;
Το παρατεταμένο, παραμορφωμένο κύμα
Β.
Οι προφήτες του μετακαπιταλισμού
Προς μια ελεύθερη μηχανή
Όμορφοι ταραχοποιοί
Γ.
Περί μεταβάσεων
Βάσιμοι λόγοι για να πανικοβληθούμε
Σχέδιο Μηδέν
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPOSTCAPITALISM
ISBN139789600359992
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2016
Αριθμός σελίδων528
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΦΕΤΖΗΣ ΑΛΚΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΙΣΟΝ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας2250-5528
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Julietaki, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[11/06/2020] stathisΠαουλίνης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία. Καλογραμμένο. Δεν είναι ανάγκη να είσαι εξειδικευμένος / η στα οικονομικά για να κατανοήσεις τα οικονομικά μοντελα που αναφέρει.
[31/05/2017] chefthim75.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δεν ειμαι οικονομολόγος και έτσι δεν μπορώ να κρίνω τη θεωρία του "Μετακαπιταλισμού" (το νέο μοντέλο οικονομίας που προτείνει ο συγγραφέας) και το αν στέκει ή όχι αλλά σαν βιβλίο είναι αρκετά καλογραμμένο και μαθαίνεις πολλά πράγματα για την ιστορία του οικονομικού συστήματος που κατάφερε να επιβληθεί σε όλο τον κόσμο!Καταλαβαίνεις γεγονότα που έχεις δει να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια περασμένων δεκαετιών και ίσως σε προβλημάτιζαν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΑΤΟ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΤΟΥ 1797
€11.31 €5.66
(-50%)
Κερδίζετε €5.65
ΨΑΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ
LOTTI PIERRE
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS