Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

ΖΕΗ ΑΛΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-0431




Παρουσίαση

«Και πώς να γράψω την αρχήν, πώς να την τελειώσω; αφήγησιν πανέμορφην, ερωτικήν, μεγάλην». Σκέφτεσαι εκείνες τις ιπποτικές μυθιστορίες με τους μεγάλους έρωτες, τις περιπέτειες, όταν οι εραστές χάνονται και αναζητούνται διασχίζοντας τον κόσμο. Έτσι, βέβαια, κι η Ελένη φτάνει στα πέρατα της Γης για να ξανασμίξει με το μυθικό αρραβωνιαστικό. Μονάχα που οι σημερινοί ήρωες δεν έχουν να παλέψουν με δράκοντες και με καστρόπυργους αλλά με τις συμπληγάδες της Ιστορίας. Αυτή ορίζει τη μοίρα τους, ρυθμίζει και τις ερωτικές συμπεριφορές, πλάθει πρότυπα ή θαμπώνει την λάμψη των ανθρώπων. Στον διπλό ιστό, λοιπόν, της προσωπικής και της συλλογικής περιπέτειας, πλέκεται αβίαστα το μυθιστόρημα. Πρόσωπα, κοινά, αθέλητοι πρωταγωνιστές ή ανίδεοι κομπάρσοι του δράματος: Αντίσταση, Εμφύλιος, διώξεις. Μεγάλα οράματα και διαψεύσεις, διάλυση πολλών ψευδαισθήσεων. Η Ελλάδα, ο κόσμος. Σ' ένα μεταίχμιο της ζωής της και της πρόσφατης ιστορίας μας -στη διάρκεια της δικτατορίας- «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», ανασύροντας τις μνήμες της, πετράδι το πετράδι, συνθέτει το ψηφιδωτό μιας τριακονταετίας. Εύθραυστη κι όμως αγέρωχη, μπροστά σ' ένα αόριστο κι ωστόσο πάλι καθορισμένο μέλλον, μιλάει χωρίς πικρία, χωρίς μεταμέλεια, με ζεστασιά, κάποτε με χιούμορ, με μια τρυφερή φροντίδα, θα 'λεγες, να μη γυμνώσει το παρελθόν, τη ζωή της και τη ζωή. Η ανθρώπινη φωνή της Άλκης Ζέη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" είναι ένα μυθιστόρημα για εκείνους που οραματίστηκαν τη ζωή τους ως ένα έπος κι αυτή εξελίχθηκε σε δράμα και σε τραγική κωμωδία. Για εκείνους που υπήρξαν αληθινά κομπάρσοι πάνω στο "Τρένο της φρίκης", έτσι όπως μεταλλάχθηκε το τρένο της επανάστασης, με πρωταγωνιστές στις θέσεις των μηχανοδηγών, των κλειδούχων, των σταθμαρχών και των ελεγκτών τους αστέρες των ηγεσιών και της καθοδήγησης. Ένα "τραίνο φρίκης" ακινητοποιημένο πια στο σταθμό, όπως αυτό των κινηματογραφικών γυρισμάτων. Είναι ένα μυθιστόρημα για εκείνους που τις αποφάσεις για τη ζωή τους τις έπαιρναν τα γεγονότα και όχι οι ίδιοι. Για τη γενιά που δεν πρόλαβε να ζήσει. "Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" είναι το μυθιστόρημα των ανθρώπων της αριστεράς που κύλησε η ζωή τους σαν ποτάμι μέσα από τα δάχτυλά τους εν' όσω πάλευαν για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία δικαιοσύνης. Είναι το μυθιστόρημα μιας γενιάς που της οφείλουμε, όπως και να 'χει, το σεβασμό μας. (Από κείμενο του Γιώργου Χ. Θεοχάρη που διαβάστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου, στο βιβλιοπωλείο "Σύγχρονη Έκφραση", στη Λιβαδειά, την Δευτέρα 5/3/2012. Πηγή: bookpress.gr, 7/3/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600401806
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2010
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2300-0431
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

actinie

Κριτικές για το προϊόν

[12/05/2014] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Πολυ καλο! Συγκινηση αλλα και ρεαλισμος για την ιστορια καποιων ανθρωπων που ξοδεψαν τις ζωες τους για μια κενη - οπως αποδειχτηκε - ιδεα. Φανταζομαι οτι την εποχη που πρωτοεκδοθηκε θα ειχε μεγαλη απηχηση μια που τοτε ηταν της μοδας τετοια θεματα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΣΕΣ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS