Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΥΡΓΟΣ ( ΚΕΔΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ )

Ο ΠΥΡΓΟΣ

+
-
KAFKA FRANZ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-2127
Τιμή Έκδοσης
€16.74
Τιμή Πολιτείας
€11.72
(-30%)
Κερδίζετε €5.02


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ιστορία της άφιξης του Κ. στο χωριό που βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία του Πύργου, θεωρείται το αριστούργημα του Κάφκα. Η απομόνωση του Κ. και η αμηχανία του, η έντονη επιθυμία του να έχει την αποδοχή απατηλών και ανώνυμων δυνάμεων, συνοψίζουν την άποψη του Κάφκα για την αποξένωση και το άγχος που κυριαρχούν στον εικοστό αιώνα.
Παρά το ότι, στο βάθος, αποτελεί μια ρεαλιστική μελέτη των σχέσεων ανάμεσα στην κοινωνία και στο άτομο, Ο Πύργος ανήκει στο χώρο του φανταστικού. Τα παράλογα γεγονότα διαδέχονται ασταμάτητα το ένα το άλλο, ο φόβος και η ανησυχία διαρκώς αυξάνονται και η δίψα του ανθρώπου για ελευθερία ξεπερνάει στο τέλος κάθε όριο.
Με τον Πύργο, περισσότερο από ό,τι με οποιοδήποτε άλλο έργο του Κάφκα, γίνεται προφανές γιατί ο συγγραφέας αυτός έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τους μεγαλύτερους οραματιστές της λογοτεχνίας του αιώνα μας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDAS SCHLOSS
ISBN139789600410426
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2008
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΤΖΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ
Κωδικός Πολιτείας2300-2127
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap, nikourem, ioanna, GIOTSU, dimos, asd1982, ημίφως, wstavac, maurogato, vagz, agelikiparask, Foteinikos, kostastz, sporos2403, sea2773, avgi7, Lenamic1990, sharpblad3, orwell52, kikika, t_someone, tzemmanouela, stel4, clea, ΡΗΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δημητρης 1973, Feanor, Τριανταφυλλιά Βράνα, Irene, KoMaFi, alathiti, eleni.ior, biancpolit, makou, dvo dav, FEVGATOS, NafsiK, manos_arkas, azissis, George_B, DimitrisPer, jsspyrou, georgesydneyart, marinamarina, christos raptis, moglis__, johkal, nikosantoniadis, YANKARA, xpetra82, Antisocial, StavriLina, bioms, seth, Aberdeen Cobain, dimitris kalimeris, mariouzo, Μιχαλης Πατσαλιδης , dimitrios.n.t, NickKarv, chorilias, DimiPapS, jimbo83h, iwgerou, Γιώργος Παν, JohnD, blacknarcissus, Ioannis Papathanasiou, mitsost, Grigoris Marduk, georgesgouros, antigone ignatiadou, stella.estella.stella, GPORT, kyr1960, Maria996, jo81, bowser, sophiakotsi, fluck, Панаётис, jimmis77, TSOUK87, m.sioula, xaitase, Migel19, pinelopii_mst, Nefeli Karapiperi, dimmanol, blaxos, verbooky, geopap1984, charesalex, San Junipero, axaga93, JimELES, vera_k, Krvag, alex.anast, TeacherPan, salonique, Victor Dunwich, lab.alex, Trismegistos, tosca88, elina_kslp, ManosVas, Μαρια Τσικε, gerasi, Στένια, Christos Kitsos, Μαρια Κυρτση , catherine.liapi, spstrouzas, ioannisch86, martio83, nas_os, tinoli00, irini tro, yanyan80, Silverchild, nikhms95, DIMITRIS KAZAKIDIS, Elton1998, Μαριτίνα Λεοντίου, nkarakasis, antonino88, NickAngel, Vasilikichira, vt1977, bwkini, ani.rst, KaterinaKoltsida, revoltman, BigBOSS, Βεδές Δημήτριος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[21/12/2021] Konstantinos35.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Εγώ παιδιά το παράτησα .το διάβασα μέχρι τν μέση περίπου δεν μου έδωσε κάτι..αδιάκοπη αφήγηση δεν έχει ούτε παραγράφους κ όταν είχε ήταν τεράστιοι σελίδες ολόκληρες...κατάλαβα ότι θέλει να θίξει τη γραφειοκρατία κ την ατομική υπόσταση ( όσο διαβασα) αλλά νομίζω ότι το κάνει εμμονικα κ αυτό κουράζει
[19/07/2019] ELPAP1981.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο που προκαλεί μια αγωνία μέσα από την αδιάκοπη αναζήτηση του πρωταγωνιστή της, του Κ., να εισέλθει εντός ενός συστήματος. Ο Κάφκα, με τον χαρακτηριστικό τρόπο γραφής του, αφήνει τον αναγνώστη του να περιπλανηθεί μαζί με τον Κ., να γίνει σύντροφός του και στο τέλος να προβληματιστεί από αυτήν την εμμονή του Κ. να συναντήσει τον Κλαμ, έτερο -κατά την γνώμη μου- πρωταγωνιστη του εν λόγω βιβλίου. Διάβασα διάφορες κριτικές για το βιβλίο. Παραθέτω την άποψή μου: Ο Κ. αναζητά σε όλο το βιβλίο την συνάντηση με τον Κλαμ. Ποτέ κανείς δεν έχει δει τον Κλαμ στο χωριό και όμως όλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει.Όταν τελείωσα το βιβλίο, μου έμεινε η εντύπωση ότι εν τέλει ο Κ., ο άγνωστος χωρομέτρης που φτάνει στο χωριό και γνωρίζει καλά, σύμφωνα με όσα εξηγεί σε μια αντίζηλό της, την γυναίκα που σχετίζεται μαζί της και η οποία κατά τους ισχυρισμούς της σχετίζεται και με τον Κλαμ χωρίς ποτέ να αποδεικνύεται, είναι ο ίδιος ο Κλαμ που αποφασίζει να βγει από τον Πύργο και να δει το σύστημα που υπηρετεί πιστά και με ζήλο εντός του. Είναι ο Κλαμ που αποφασίζει να εξέλθει από την ασφαλή θέση του, θέλει να περάσει στην άλλη μεριά, αυτών των "εξωσυστηματικών", οι οποίοι είναι έρμαια της λειτουργίας των υπηρεσιών, οι υπάλληλοι των οποίων επίσης δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, γεγονός που διευκολύνει τον ίδιο να κινηθεί ελεύθερα εντός και εκτός των ορίων που το σύστημα βάζει. Δύσκολο βιβλίο, απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση αλλά στο τέλος ανταμοίβει την προσπάθεια του αναγνώστη.
[17/06/2016] FEVGATOS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια εφιαλτική εισαγωγή στον γραφειοκρατικό καπιταλισμό... ένα αριστούργημα για πολύ γερά νεύρα! Ποτέ οι λέξεις δε μπόρεσαν να ξαναπροκαλέσουν ασφυξία και κρίση άγχους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS