Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
55 ΠΕΙΡΑΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

55 ΠΕΙΡΑΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

+
-
ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-2316
Τιμή Έκδοσης
€9.13
Τιμή Πολιτείας
€6.39
(-30%)
Κερδίζετε €2.74


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η μετουσίωση ενός ακόμη ονείρου ζωής. Θέλω να τονίσω ότι δε διεκδικώ την πατρότητα των πειραμάτων. Τα περισσότερα από αυτά τα πρωτάκουσα απ' το στόμα του πατέρα μου και τα υπόλοιπα από δασκάλους και καθηγητές κατά τη διάρκεια της σχολικής και ακαδημαϊκής μου θητείας. Μ' άλλα λόγια, τα πειράματα δεν είναι δικά μου. Δικός μου είναι ο τρόπος προσέγγισης του θέματος. Μελετώντας την υπάρχουσα βιβλιογραφία ένιωθα να γλιστράω σ' ένα τεράστιο κενό που με καλούσε να το καλύψω. Όσα βιβλία έπεφταν στα χέρια μου απέπνεαν μια ατμόσφαιρα ακαδημαϊσμού και "σοβαρότητας", η εικονογράφηση ήταν φτωχή και υποτυπώδης ενώ απ' όλα έλειπε το σημαντικότερο για 'μενα στοιχείο: η μαγεία και η έκσταση που νιώθω κάθε φορά που η φύση, με φειδώ, μου αποκαλύπτει τα μυστικά της.
Γι' αυτόν το λόγο, έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην εικαστική πλευρά του βιβλίου. Δημιούργησα χαρακτήρες ανέμελους, "φευγάτους", που γοητεύονται και συναρπάζονται, κλυδωνίζονται και εκστασιάζονται κάθε φορά που η φύση τους φανερώνει τα μυστικά της.
Πρόθεσή μου δεν είναι να διδάξω τα παιδιά. Δε θέλω να τους κάνω μαθήματα Φυσικής ή Χημείας. Επιδίωξή μου είναι να τα διασκεδάσω και να τα ψυχαγωγήσω. Αυτό είναι όλο! Τέλος, θέλω να προσθέσω πως, όταν αναφέρομαι σε παιδιά, δεν το εννοώ με τη στενή σημασία του ορίου ηλικίας αλλά με την ευρύτερη έννοια της ψυχικής διάθεσης. Μ' αυτή τη διευκρίνιση, το βιβλίο απευθύνεται - και, κατά συνέπεια, ανήκει - στο εκστασιασμένο παιδί που ο καθένας μας κρύβει στα βάθη της ψυχής του. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του συγγραφέα
Πειράματα με τον ήλιο, το φως και τις ιδιότητές τους
Πειράματα με το νερό
Πειράματα με τον αέρα
Πειράματα χημείας
Πειράματα ηλεκτρισμού
Πειράματα γενικής φύσεως
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1996
Αριθμός σελίδων108
Διαστάσεις28x21
Κωδικός Πολιτείας2300-2316
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS