Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ( ΙΨΕΝ )

ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ

+
-
IBSEN HENRIK
Κωδ. Πολιτείας: 2300-3526
Τιμή Έκδοσης
€12.50
Τιμή Πολιτείας
€8.75
(-30%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν o Ίψεν εξέδωσε τους Βρικόλακες το 1881 δεν φανταζόταν πως η αντίδραση του αναγνωστικού κοινού και των κριτικών θα ήταν τόσο αρνητική και απορριπτική... Κανένα θέατρο στις μεγάλες πρωτεύουσες του Βορρά δεν τολμούσε να ανεβάσει το καινούργιο έργο του γνωστού Νορβηγού δραματουργού... Μόνο ο ιδιοφυής Σουηδός ηθοποιός και σκηνοθέτης Άγκουστ Λίντμπεργκ αντιλήφθηκε εξαρχής τη σπουδαιότητα του έργου. Κανένας όμως διευθυντής θεάτρου δεν ήταν διατεθειμένος να του παραχωρήσει τη σκηνή του. Ο Λίντμπεργκ, προσκρούοντας στην άρνηση των θεατρώνων, αποφάσισε να δημιουργήσει έναν περιοδεύοντα θίασο και να ξεκινήσει τις παραστάσεις στην επαρχία... Η παράσταση, την οποία παρακολούθησαν από περιέργεια και ορισμένοι Δανοί δημοσιογράφοι, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Οι κριτικές στη Σουηδία και στη Δανία ήταν διθυραμβικές. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι είχε έρθει η στιγμή για το θεατρόφιλο κοινό να δει τον τολμηρό και ταλαντούχο ηθοποιό Άγκουστ Λίντμπεργκ να ενσαρκώνει τον Άμλετ της εποχής του, τον Όσβαλντ Άλβινγκ... Στην επιτυχία της παράστασης συνέβαλε και η στενή συνεργασία του θιάσου με τον ίδιο τον συγγραφέα.
Σε ιδιωτική επιστολή που απέστειλε ο Λίντμπεργκ περιέγραψε με πολύ απλά λόγια την ουσία της σκηνοθετικής του προσέγγισης. Είχε ακολουθήσει κατά γράμμα τη συμβουλή του Ίψεν, ο οποίος του είχε υποδείξει τα σημεία του έργου όπου οι ηθοποιοί όφειλαν να στέκονται ή να κινούνται, να χαμογελούν ή να κλαίνε. Κυρίως όμως του είχε πει να προσέξει να χαμογελούν οι ηθοποιοί με τον αινιγματικό τρόπο του Ίψεν και να κλαίνε με πραγματικά δάκρυα! Προς τους σύγχρονούς του, ο παρεξηγημένος δημιουργός θεώρησε σημαντικό να κάνει την εξής δήλωση: "Στο έργο αυτό θα γνωρίσετε κάτι που αποκαλώ Βρικόλακες, νεκρές κουβέντες, που όμως επιστρέφουν μετά θάνατον, εμποδίζοντας τον άνθρωπο να ζήσει τη ζωή του με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί. Πολύ περισσότερο θα δείτε το μεγάλο κακό που μπορούν να προκαλέσουν οι εν λόγω Βρικόλακες". (Από τον πρόλογο της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGENGANGERE
ISBN139789600427622
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2005
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΜετάφρασηΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΨΕΝ ΧΕΝΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας2300-3526
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, fryne

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS