Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ( ΚΕΔΡΟΣ )

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

+
-
JUSTER NORTON
Κωδ. Πολιτείας: 2300-3777
Τιμή Έκδοσης
€10.14
Τιμή Πολιτείας
€7.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.04


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ήταν μια φορά ένα αγόρι που το 'λεγαν Μίλο και δεν ήξερε πώς να περάσει την ώρα του. Όταν, ξαφνικά, εμφανίζεται στο δωμάτιό του μια μυστηριώδης πύλη διοδίων, αποφασίζει να την περάσει μόνο και μόνο γιατί δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει. Κι έτσι βρίσκεται να τρέχει σ’ έναν άγνωστο δρόμο στην εξοχή, στη χώρα των Προσδοκιών, με κατεύθυνση τη Λεξικούπολη. Γνωρίζει τους Ληθαργίτες και το ρολογόσκυλο Τοκ που κάνει τικ-τικ, την Ορθογραφική Μέλισσα, την Ηχοκρατόρισσα και τόσους άλλους-αλλόκοτους μα καθόλου βαρετούς-χαρακτήρες. Ο Μίλο θα φτάσει ως τα Βουνά της Άγνοιας προκειμένου να σώσει τις δίδυμες πριγκίπισσες, τη Ρίμα και τη Λογική, και θα προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο ανάμεσα στα Γράμματα και στους Αριθμούς. Και, κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, θα καταλάβει πως η ζωή δεν είναι καθόλου βαρετή. Αντίθετα, είναι πιο συναρπαστική και από τα πιο ευφάνταστα όνειρα.
Τα διόδια της φαντασίας είναι κάτι περισσότερο από μια συναρπαστική περιπέτεια: θεωρούνται παγκοσμίως ένα από τα σύγχρονα κλασικά αριστουργήματα για παιδιά και μεγάλους. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

"Όλα ξεκινούν από ένα πολύ γνωστό καθημερινό παιδικό βίωμα: τη βαρεμάρα. Ο Μίλο, ο ήρωας, βαριέται τα απογεύματα, τους φίλους του, το σχολείο περισσότερο απ' όλα και δεν βρίσκει κανένα νόημα να μαθαίνει γνώσεις που του φαίνονται άσχετες και να επαναλαμβάνει ασκήσεις που δεν καταλαβαίνει τη χρησιμότητά τους. Τι θα προκαλούσε επιτέλους το ενδιαφέρον του Μίλο; Ένα ετεροχρονισμένο δώρο που εμφανίστηκε ξαφνικά μια συνηθισμένη μέρα στο δωμάτιό του! Ήταν μια μικρή αυθεντική πύλη διοδίων, ένας χάρτης με οδηγίες και η πρόταση για ένα ταξίδι. Ταξίδι παράξενο κι απρόβλεπτο, το οποίο κατέληξε στην οργάνωση μιας αναίμακτης αποστολής στο Βασίλειο της Σοφίας για τη σωτηρία της Ρίμας και της Λογικής, των πριγκιπισσών που κρατούσαν φυλακισμένες στο Κάστρο του Αέρα τα αδέλφια τους, ο Αζάζ ο βασιλιάς της Λεξικούπολης και ο Μαθηματικός, βασιλιάς της Αριθμούπολης. Γιατί φυλακίστηκαν οι πριγκίπισσες; Επειδή υποστήριζαν ότι λέξεις και αριθμοί έχουν ίση αξία στη ζωή του κόσμου και άρα κανένας από τους βασιλιάδες που αντιπροσώπευε την κάθε κατηγορία δεν είχε νόημα να προσπαθεί να εξουσιάσει την άλλη!" (Απόσπασμα βιβλιοκριτικής της Μαρίζας Ντεκάστρο από το "Βιβλιοδρόμιο", ΤΑ ΝΕΑ 2/12/2006)

Περιεχόμενα

Ο Μίλο
Πιο πέρα απ' τις Προσδοκίες
Καλωσόρισμα στη Λεξικούπολη
Κομφούζιο στην αγορά
Ο κοντός Ψαλμός
Η ιστορία της Μη Μακάβριας
Το βασιλικό γεύμα
Ο Ζουζούνης εθελοντής
Έτσι είναι αν έτσι το βλέπεις
Μια πολύχρωμη συμφωνία
Παραφωνία και οχλαγωγία
Η σιωπηλή κοιλάδα
Βιαστικά συμπεράσματα
Το Δωδεκάεδρο καθοδηγεί
Ο δρόμος για την Αιωνιότητα
Ένα πολύ βρώμικο πουλί
Επιτροπή κακωσορίσματος
Το Κάστρο στον Αέρα
Επιστροφή της Ρίμας και της Λογικής
Καληνύχτα και καλημέρα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PHANTOM TOLLBOOTH
ISBN139789600427981
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕικονογράφησηFEIFFER R. JULES
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΖΑΣΤΕΡ ΝΟΡΤΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2300-3777
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

oldteller, βιβλιοπόντικας

Κριτικές για το προϊόν

[01/08/2021] βιβλιοπόντικας.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα θαυμάσιο παιδικό βιβλίο στα ίχνη της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Τόσα πολλά πράγματα να σκεφτεί (και να απολαύσει) ο αναγνώστης!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
BOOKCHIN MURRAY
€24.38 €12.19
(-50%)
Κερδίζετε €12.19
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS