Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΙΑ + 5 ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ

ΜΙΑ + 5 ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ

ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4183




Παρουσίαση

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσαν στο Ερέχθειο, πάνω στην Ακρόπολη των Αθηνών, έξι κοπέλες. Τις προστάτευε το λιοντάρι, ο φύλακας του Πειραιά (του Πόρτο Λεόνε). Μια μέρα ήρθε ένας πειρατής αρχαιοκάπηλος, ο Ελ Γκέιν και...
Οι Καρυάτιδες είναι 6 αγάλματα που αναπαριστούν κοπέλες. Βρίσκονται στο Ερέχθειο, στην Ακρόπολη των Αθηνών. Εκείνη που έκλεψε ο λόρδος Έλγιν την έχουν αντικαταστήσει με αντίγραφο. Τα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας, ο λόρδος Έλγιν άφησε για μήνες την Καρυάτιδα που "ξεκόλλησε" από το Ερέχθειο στο Ριζόκαστρο (Πλάκα) πριν τη μεταφέρει στο εξωτερικό.
Η λαϊκή παράδοση λέει ότι: "Πολλοί κάτοικοι κάτω από το κάστρο (δηλαδή την Πλάκα) τις άκουγαν τις μαρμαρένιες κόρες να κλαίνε τη νύχτα για την αδελφή τους που τους την πήραν". (Νικολάου Πολίτου, Παραδόσεις).
Μαρμάρινο λιοντάρι υπήρχε πράγματι στο λιμάνι του Πειραιά από τα αρχαία χρόνια μέχρι που το πήραν οι Βενετοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και βρίσκεται μέχρι σήμερα στον Ναύσταθμο της Βενετίας.
Το παραμύθι αυτό ξεκίνησε από ένα δραματικό διήγημα που έγραψε πριν εκατό χρόνια ο ιστορικός της Αθήνας Δημήτρης Γρ. Καμπούρογλου με τίτλο "Η Νεράιδα του Κάστρου". Πολλά χρόνια με συντρόφευε εκείνη η αγάπη. Έτσι από εκείνο το διήγημα βγήκε το δικό μου καινούριο παραμύθι. Αλλιώς βαριέσαι. Και η αγάπη μαραίνεται. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600435832
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων68
Διαστάσεις29x21
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΕικονογράφησηΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2300-4183
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

andpapas, zogu1983

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

500 ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS