Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΛΕΨΥΔΡΑ ( ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

ΚΛΕΨΥΔΡΑ

+
-
KIS DANILO
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4527
Τιμή Έκδοσης
€16.74
Τιμή Πολιτείας
€11.72
(-30%)
Κερδίζετε €5.02


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

1942. Σύνορα Ουγγαρίας-Γιουγκοσλαβίας. Ο Έντουαρντ Σαμ, ένας συνταξιούχος σιδηροδρομικός υπάλληλος εβραϊκής καταγωγής, και οι κρίσεις τρέλας που μεταμορφώνουν τη ζωή του.
Σ' έναν μαύρο φθαρμένο χαρτοφύλακα στριμώχνονται σιωπηλά τα χειρόγραφά του, οι σημειώσεις ενός τρελού: επεισόδια από το παρελθόν, εικόνες από ταξίδια φανταστικά ή πραγματικά, η σύγκρουση με τους ανθρώπους γύρω του, η τραγική μοίρα των Εβραίων, καταδικασμένων σε εξαφάνιση.
Ο Έντουαρντ Σαμ και το διχασμένο εγώ του. Ο άντρας που σκουπίζει τη μύτη του σε εφημερίδες με τη φωτογραφία του Χίτλερ και στη συνέχεια προσπαθεί μανιασμένα να αποκρύψει το πειστήριο του "εγκλήματος". Ο πρόσφυγας Ίκαρος που φορώντας ένα πουά παπιγιόν θα πετάξει με τη δική του ιπτάμενη μηχανή πάνω από την κατεστραμμένη γενέθλια γη. Ο επίδοξος συγγραφέας που σχεδιάζει να εκδώσει ένα μυθιστόρημα τρόμου με πιθανότερους τίτλους "Παρέλαση σε ένα χαρέμι" ή Κλεψύδρα. Ο άνθρωπος που αναλογίζεται ότι όσοι από τη γενιά του καταφέρουν να επιβιώσουν θα θυμίζουνε στο νέο κόσμο θλιβερά απομεινάρια μιας μακρινής ιστορίας.
Μετά τα "Πρώιμα βάσανα" και το "Κήπος, στάχτες", με την "Κλεψύδρα" ολοκληρώνεται η αυτοβιογραφική τριλογία του κορυφαίου Γιουγκοσλάβου συγγραφέα Ντανίλο Κις. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Με την "Κλεψύδρα" ο Κις ολοκληρώνει την αυτοβιογραφική του τριλογία. Η γραφή του που δεν ακολουθεί την κλασική φόρμα αφήγησης και μερικές φορές ξενίζει τον απροετοίμαστο αναγνώστη, βασίζεται πάνω σε στέρεα υλικά, αυτά των αυτοβιογραφικών αναφορών και των ιστορικών ντοκουμέντων. Είναι ένα έργο που κινείται μέσα στην ιστορία ποιητική αδεία. Ο πατέρας του, όπως και ο Έντουαρτ Σαμ, ο ήρωας του βιβλίου του, ήταν εβραϊκής καταγωγής και χάθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί. Ο ίδιος ο συγγραφέας διεσώθη χάρη στην ορθόδοξη καταγωγή της μητέρας του. Παρακολουθούμε τις σημειώσεις ενός συνταξιούχου σιδηροδρομικού υπαλλήλου, ο οποίος έχει κτυπηθεί από την τρέλα. Ο Κις βάζει στη γραφίδα του ήρωά του ιστορίες πραγματικές, όπου συγχέονται χρονικά το παρόν με το παρελθόν. [...] Η θολή ανάμνηση της μορφής του πατέρα και η έλλειψή του ενέπνευσαν στον Ντανίλο Κις, τον ήρωα της "Κλεψύδρας", σε μια προσπάθεια υπεραναπλήρωσής του. Πρόκειται για μια λογοτεχνία η οποία αναδεικνύει την ποιητική της Ιστορίας και των γεγονότων της. (Ξενοφών Μπρουντζάκης, Το Ποντίκι, 21/1/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPESCANIK
ISBN139789600440119
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2009
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΑΝΤΑΒΑΛΗ ΔΑΝΑΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΣ ΝΤΑΝΙΛΟ
Κωδικός Πολιτείας2300-4527
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

BugJackBaron, agelikiparask, kantath, clea

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50
Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS