Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ

+
-
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΔΑΝΑΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4769
Τιμή Έκδοσης
€11.95
Τιμή Πολιτείας
€4.78
(-60%)
Κερδίζετε €7.17


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η εικοσάχρονη Σάωρη κινείται στο κέντρο της Αθήνας, συχνάζει στην μπλε πολυκατοικία, στην πλατεία των Εξαρχείων, στο πάρκο της Ναυαρίνου, σ' ένα στούντιο στην οδό Μαυρομιχάλη.
Έρχεται σε αντιπαράθεση με τη μητέρα της, με μια παιδική της φίλη, με έναν άντρα που θυμάται αμυδρά από παιδί, με αγνώστους, με τον εαυτό της.
Η ηρωίδα του βιβλίου βιώνει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο την ανασφάλεια και το υπαρξιακό άγχος της γενιάς της, την οικονομική κρίση, τις συνέπειες του μεταναστευτικού, την ανεργία που μαστίζει τους νέους.
Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα για τις αγωνίες της νέας γενιάς, γραμμένο ελλειπτικά και με νευρώδη ρυθμό. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Πρόκειται για την ιστορία νέων ανθρώπων που ζουν στην ασφυκτική ατμόσφαιρα του κέντρου της Αθήνας, συνωστίζονται στα νεανικά στέκια, παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις, αγαπούν και δυστυχούν, ψάχνονται και χάνονται, αναζητούν κάτι που δεν ξέρουν. Η γραφή της Δανάης Παπουτσή μεταδίδει αυτόν τον ασθματικό χαρακτήρα με τον οποίο ζουν οι νέοι και, όπως η ίδια τονίζει, "η σκέψη και οι δράσεις της ηρωίδας γεννιούνται σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια για στοπ-καρέ - παρ' ότι αυτή τολμά να το κάνει με τον δικό της τρόπο".
Κυριαρχεί το ζήτημα της επικοινωνίας ή μήπως του φόβου για τον "άλλον"; "Δεν είναι ακριβώς φόβος" διευκρινίζει η συγγραφέας, "είναι μια αίσθηση μη οικειότητας. Αυτό κρύβει μια τεράστια ανάγκη για επικοινωνία που πασχίζει να εκπληρώσει η ηρωίδα. Ο φόβος είναι ένας οδηγός- τον χρειάζεσαι για να τον ξεπεράσεις. Όλοι μας "φοβόμαστε", άρα όλοι μας επιθυμούμε".
Πιστεύει ότι φέρνει άραγε κάτι καινούργιο στη λογοτεχνία; "Δεν είναι κάτι που μπορώ να το κρίνω εγώ. Η αγορά δουλεύει με τους νόμους της, ο δημιουργός με τη φύση του και την επιθυμία του". Αν και η γραφή της διαθέτει ψήγματα θεατρικά, η ίδια δηλώνει ότι θαυμάζει αρκετούς συγγραφείς "αλλά δεν μπορώ να πω ότι θεωρώ κάποιον μέντορά μου". (Γιάννης Μπασκόζος, Το Βήμα, 2/10/2011)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600442199
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2300-4769
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για την κυβέρνηση των ζωντανών
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΠΑΝ
BOARDMAN JOHN
€9.29 €3.25
(-65%)
Κερδίζετε €6.04

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS