Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-0485




Παρουσίαση

Αντιπροσωπευτικοί τύποι της Μεταπολίτευσης, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της δεκαετίας του '80, διαπεραστική σάτιρα ενός αποδιοργανωμένου κρατικού μηχανισμού, σπαρακτική αποτύπωση μιας κοινωνίας που παγιδεύτηκε ανεπιστρεπτί σε ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Από το 1986, η τιμημένη με Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Φανταστική περιπέτεια του Αλέξανδρου Κοτζιά μίλησε προφητικά για την υφέρπουσα νεοελληνική κοινωνική κρίση.
"[...] Η Φανταστική περιπέτεια, διαβασμένη σήμερα πλέον, θα μπορούσε να είναι ένα μυθιστόρημα στο οποίο, μέσα από την περίπτωση του Αλέξανδρου Καπάνταη, μας μιλά για το παραμύθιασμα μιας ολόκληρης χώρας: τυπικός Νεοέλληνας ο Καπάνταης, που ρίχνει τις ζεϊμπεκιές του τρόπον τινά νωρίς το πρωί της 21ης Απριλίου του 1983, ενώ ο φίλος του πεθαίνει, αδηφάγος, άπληστος, έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο από τον πραγματικό του εαυτό και προσβλέποντας σε θεσμούς βυθισμένους στην ανυποληψία, άγεται και φέρεται έρμαιο των επιθυμιών του. Εν ολίγοις, ο Καπάνταης, τόσο ως δημιουργός όσο και ως δημόσιος υπάλληλος ή σύζυγος και οικογενειάρχης, είναι μια τεράστια, ολοστρόγγυλη φούσκα. Όπως και ολόκληρη η χώρα.[...]" (Από τον πρόλογο του Ηλία Μαγκλίνη)

[...] Η "Φανταστική περιπέτεια" του Αλέξανδρου Κοτζιά επανακυκλοφορεί και μας παρουσιάζει, με τρόπο έμμεσο, το παραμύθιασμα ενός ολόκληρου λαού. Πρόκειται για το δικό μας, συλλογικό παραμύθιασμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή αυτής της φανταστικής περιπέτειας της δεκαετίας του '80 στην πραγματική κρίση που βιώνουμε σήμερα. (ΣΑΚΗΣ ΜΑΛΑΒΑΚΗΣ, ΤΑ ΝΕΑ, 21/2/2012)

Επίκαιρη όσο ποτέ η επανέκδοση της "Φανταστικής περιπέτειας" του Αλέξανδρου Κοτζιά! Στο έργο αυτό περιγράφονται τα γεγονότα μιας και μόνο μέρας, της 21 ης Απριλίου 1983, κατά την οποία η πολιτεία θα δικαιώσει με τη βράβευσή του τον βίο και το έργο ενός σημαντικού πολίτη, δημοσίου υπαλλήλου, συνδικαλιστή και συγγραφέα με - υποτίθεται - προοδευτικές σοσιαλιστικές αντιλήψεις. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό έργο πού διατηρεί, δεκαετίες τώρα μετά την έκδοσή του, ζωντανή την πικρή αλήθεια της οποίας το ποτήρι καθώς φαίνεται θα πιει η μεταπολιτευτική κοινωνία ώς τον πάτο, ένα βιβλίο που περιγράφει την προοδευτικών - σοσιαλιστικών διαστάσεων φούσκα που σήμερα σκάει στα χεριά μας. Πρόκειται για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας. (ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 23/2/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600442236
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων332
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΓΚΛΙΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2300-0485
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

jasons

Κριτικές για το προϊόν

[15/11/2023] JohnJ1987.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το πιο γνωστό βιβλίο του, ίσως το καλύτερό του, μια φοβερή παρωδία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα ελληνικά βιβλία του 20ου αιώνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
MARIAS JAVIER
€15.33 €6.90
(-55%)
Κερδίζετε €8.43
Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ
ORWELL GEORGE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS