Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ

ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ

COHEN LEONARD
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4859




Παρουσίαση

Στο επίκεντρο της πλοκής του έργου βρίσκεται η Κάτερι Τεκακουίθα, μια αυτόχθων Καναδή (Μοϊκανή) αγία της Καθολικής Εκκλησίας, που έζησε κι έδρασε τον 17ο αιώνα, και η παράξενη γοητεία που ασκεί στους συναισθηματικά τραυματισμένους ήρωες που συνθέτουν το αξέχαστο ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας: τον ανώνυμο αφηγητή, ειδήμονα περί τη φυλή των Α_______ς που κινδυνεύει με εξαφάνιση, τη γυναίκα του Έντιθ, που αποτελεί ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μέλη της εν λόγω εθνότητας, καθώς και τον παθιασμένο, αυταρχικό φίλο τους, τον Φ.
Πρόστυχο, μεγαλειώδες, παράφορο και πνευματώδες, το βιβλίο του Λέοναρντ Κοέν εξερευνά τον τρόπο που ο καθένας από τους ήρωες δρομολογεί ή αναστέλλει την άνευ όρων παράδοση στα ένστικτά του, ακολουθώντας ένα λαβυρινθώδες ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου υποδύεται με την ίδια άνεση το ρόλο του αγίου και το ρόλο του ηδονοθήρα. Άλλοτε επώδυνα διασκεδαστικό, άλλοτε ανελέητα βασανιστικό και άλλοτε βίαια συγκινητικό, το "Υπέροχοι απόκληροι" είναι μια κλασική ερωτική τραγωδία, ο πυρακτωμένος λόγος της οποίας προσδίδει μια λάμψη στην εύφλεκτη ένωση της θρησκευτικής πίστης με τη σεξουαλικότητα που σιγοκαίει στον πυρήνα της.
Ένα από τα πρωτοποριακά λογοτεχνικά έργα της δεκαετίας του '60.
Μία από τις πιο προκλητικές και τολμηρές δημιουργίες του Λέοναρντ Κοέν.
Ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της καναδικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Η Γη δεν είναι παρά μια επαρχία της αιωνιότητας, λέει κάπου ο συγγραφέας. Και αλλού: "Ποιος είμαι εγώ που θα φέρω αντιρρήσεις στο Σύμπαν;" Αυτό είναι ίσως και το κεντρικό δραματουργικό στοιχείο στη μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία του Λέοναρντ Κοέν: η τελική αίσθηση ότι υφίσταται ένα υπέρτερο Σύμπαν, η αναγωγή της ζωής σε άγνωστους νόμους και υπερκείμενες πραγματικότητες. Να γιατί το βιβλίο αυτό, πέραν της αυταξίας του, μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο και σε ό,τι έμελλε να ακολουθήσει στη μακρά του καριέρα ως μουσικού και ποιητή, όπου πολλοί τον ανακήρυξαν, δίπλα στον Μπομπ Ντίλαν και τον Νιλ Γιανγκ, σε σύμβολο της γενιάς του. (Μιχάλης Μοδινός, Τα Νέα, 3/11/2012)

Περιεχόμενα

Βιβλίο Ι - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ
Βιβλίο ΙΙ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.
Βιβλιο ΙΙΙ - ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ - Ένας επίλογος σε τρίτο πρόσωπο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBEAUTIFUL LOSERS
ISBN139789600442809
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΕπιμέλειαΠΗΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΕΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2300-4859
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

SpiritedAway

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS