Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΩΡΙΑΣ // ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΜΗΤΕΙ

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΩΡΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΜΗΤΕΙΑ

+
-
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4911
Τιμή Έκδοσης
€8.96
Τιμή Πολιτείας
€6.27
(-30%)
Κερδίζετε €2.69


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μεσαίωνας. Φράγκοι σταυροφόροι ριζώνουν σε μια γωνιά της πρώην Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας: την Αχαΐα. Χτίζουν οχυρά, κάθονται σε θρόνους, ονειρεύονται την ευτυχία αλλά και ερίζουν για την εξουσία.
Γνωρίζουν χαρές, δημιουργούν πλούτο μα γεύονται και πίκρες στη νέα τους πατρίδα. Τον ίδιο καιρό οι Ρωμαίοι της Ανατολής παίρνουν πίσω την Κωνσταντινούπολη και επιστρέφουν στο προσκήνιο. Οι δυο πλευρές συγκρούονται για εδάφη και κάστρα. Ο χάρτης αλλάζει στον τόπο που αγάπησαν οι Έλληνες και οι Φράγκοι. Και τότε, πάνω στα σύνορα, ο έρωτας και η γνώση στήνουν γέφυρα ειρήνης... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Με μια αφήγηση μέσα στην αφήγηση, η δράση τοποθετείται ιστορικά στην εποχή της Φραγκοκρατίας στην Αχαΐα, που το 1212, όταν ξεκινά η αφήγηση, είναι ένα τμήμα της πρώην Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε πλήρη άνθιση. Υπό την διοίκηση του Γοδεφρείδου Α’ Βιλλεαρδουίνου, ιππότη και σταυροφόρου της Δ’ Σταυροφορίας, πρίγκιπα της Αχαΐας, προερχόμενου από την Καμπανία, ο οποίος έχει νικήσει τους Έλληνες και γίνει υποτελής των Ενετών, το κομμάτι αυτό της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά κύρος και σημασία εμπορική και διοικητική. Ως πρωτεύουσα της καστροπολιτείας έχει επιλεγεί η Ανδραβίδα με επίνειο την Γλαρέντζα ή Κλαρένς για τους Φράγκους (η σημερινή Κυλλήνη). Κεντρικό πρόσωπο και αφετηρία για την ιστορία είναι ο σιδεράς Βάλτερ από το μικρό χωριό Οριγιόν της Καμπανίας, ο οποίος έχοντας διακριθεί στη Σταυροφορία στους Αγίους Τόπους, κυνηγά την τύχη του στη δική του Γη της Επαγγελίας, τη Δυτική Πελοπόννησο. Ως αναγνώριση των υπηρεσιών του, χρήζεται ιππότης και προσκαλεί την όμορφη γυναίκα του Ματθίλδη και τους δίδυμους γιους του Ρωμανό και Ιούλιο να ζήσουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι στο Νέο Οριγιόν. Όμως, μια αδελφική μονομαχία που θα καταλήξει σε τραγωδία, οι τύψεις που θα κυριέψουν τον αδελφοκτόνο και μια πριγκιποπούλα που θα γεννηθεί μέσα στις λάσπες και θα την ονομάσουν συμβολικά Πολυζώη, θα δώσουν νέο σημείο εκκίνησης για την αφήγηση. Στην ιστορική Μονή Φιλοσόφου, δίπλα στον Λούσιο ποταμό, η κοπέλα θα γνωρίσει την ευτυχία πρώτα μέσω της γνώσης κοντά στον σοφό δάσκαλο Λέοντα και στη συνέχεια με τον έρωτα στο πρόσωπο του Χριστιανού Ορθόδοξου Δήμου. Οι συνεχείς ανατροπές όμως θα δώσουν νέα ώθηση στην ιστορία.
Φράγκοι ευγενείς και δέσποινες τυλιγμένες σε χοντρά μεταξωτά υφάσματα και μυτερά καπέλα συνυπάρχουν με τους Ρωμαίους και τους Έλληνες, άρχοντες και χωρικοί αγωνίζονται για την επιβίωση, την εξουσία και την ευτυχία δίνοντας μάχες αλλά και δολοπλοκώντας, μοιράζοντας τιμάρια και κάνοντας θυσίες. Στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη ως αντάλλαγμα για τη στερημένη ευτυχία. [...] Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά του Γυμνασίου, τα οποία αγαπούν το διάβασμα και απολαμβάνουν ήδη την ανάγνωση μυθιστορημάτων, ενώ η ωριμότητά τους τούς επιτρέπει να διαπραγματευτούν θέματα που αφορούν ηθικά διλήμματα καθώς και τη σημασία της έννοιας της απόδοσης δικαιοσύνης. [...] Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Μέσα από την ιστορία της Πολυζώης και του Δήμου, οι έφηβοι θα γνωρίσουν μια εικόνα της μεσαιωνικής Πελοποννήσου, των παιχνιδιών εξουσίας και των επιλογών που καλούνταν να κάνουν οι ήρωες με οδηγό την αγάπη. Σε ό,τι αφορά το ιστορικό πλαίσιο, είτε έχουν διδαχθεί είτε πρόκειται να διδαχθούν στο μάθημα της Ιστορίας την περίοδο της Φραγκοκρατίας, θα βρουν ενδιαφέροντα τα πραγματολογικά στοιχεία μέσω των οποίων αναβιώνει η ζωή των ανθρώπων της εποχής και ειδικά των νέων. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να συστήσουν στα παιδιά το είδος του ιστορικού μυθιστορήματος σε συνδυασμό με την ανάγνωση μιας ιστορίας με ήρωες ανθρώπους οραματιστές, ανθρώπους που ονειρεύονται την πρόοδο και την ευτυχία, ανθρώπους που πολεμούν για τον τόπο τους και καταφέρνουν να βρουν λύσεις σε ευμετάβλητους καιρούς.(Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 7/7/2013)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Το ειλητάριο του Σύγκελου
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Βενετία - Κυλλήνη
Περιμένοντας την ευτυχία
Οι πρώτοι Φράγκοι της Αχαΐας
Αποφάσεις και δώρα στην Ανδραβίδα
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος
Η τελευταία παρηγοριά
Σκληρή φύση
Ουρλιαχτά και κλάματα
Θαύμα κάτω από τα αμπελόφυλλα
Το πλασματάκι του δάσους
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Κυνηγώντας την κουτσή αλεπού
Έρωτας και γράμματα
Ένας ευγενικός ιππότης
Η διαθήκη του μονομάχου
Σαϊτεύοντας την τύχη
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
Η δικαιοσύνη του κόμη Βάλτερ
Αποκαλύψεις
Κανένας δεν είναι τέλειος
Άξια διάδοχος
Το μεγαλύτερο κατόρθωμα
ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ
Σχεδιάζοντας το Δεσποτάτο του Μορέως
Ο αυτοκράτορας διαβάζει
Άρατε πύλας!
Καινούρια μέρα
Τα χέρια της "άνωθεν βοήθειας"
Παραλειπόμενα
Χάρτης 1
Χάρτης 2
Λεπτομέρειες
ISBN139789600443622
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2300-4911
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ
BATAILLE GEORGES
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
KIRKMAN ROBERT
€14.40 €4.32
(-70%)
Κερδίζετε €10.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS